Uimakoulu, osa 2

Sisunainen

(Kuvitelkaa tähän valokuva meidän uimahallista ulkoa päin. En edes sitä muistanut tänään ottaa, kun kyyti olikin jo odottamassa. Olen huono bloggaaja.)

Lupailin jo viimesyksyisen alkeiskurssin jälkeen meneväni jatkokurssille, jos sellainen suinkin järjestetään, ja niinhän siinä kävi, että päädyin myös loppukevään ajan polskimaan kerran viikossa ohjatusti aikuisten tekniikkakurssilla

Kurssin lähtötaso oli korkeampi kuin mihin alkeiskurssilla päästiin, mutta talven aikana tehdyn omatoimisen harjoittelun ansioista pysyin ihan hyvin mukana. Kurssilla harjoiteltiin vapaa-, selkä- ja rintauinnin tekniikkaa liu'uista, potkuista ja käsivedoista alkaen, mutta jonkinlainen uimataito osallistujilla odotettiin jo olevan.

Suurimmaksi ongelmaksi omalla kohdallani muodostui ikävä taipumus upota. Ohjaajat käskivät moneen kertaan pitää milloin mitäkin ruumiinosaa lähempänä pintaa. Ai millä lihaksilla, levitoimallako?

Tästä huolimatta koen uimatekniikkani kaikissa lajeissa kehittyneen varsin paljonkin. Kurssin tärkeimpiä oivalluksia olivat:

  • Vapaauinnissa ei tarvitse nostaa päätä saadakseen happea, kunhan vaan kääntyy kyljelleen, niin naama tulee ihan itsestään pintaa.
  • Selkäuinnissa ei pidä työntää rintaa ulos vaan nimenomaan päinvastoin: mahdollisimman suuri osa muusta materiasta "kellukkeen" yläpuolelle, siinä rajoissa kuin asennon suorana pitämällä pystyy.
  • Rintauinti ei ole mitään mummotouhua kun sen tekee oikein. Käsivedossa saa todella laittaa kaiken voiman peliin, jotta yläkroppa nousee pinalle (ainakin em. uppoamistaipumukseen liitettynä).

 

Kurssin järjesti Joensuun uimaseura. Kiitos ohjaajille!

Kommentit

Aasara
Kunnon Mamma

Ai että, aikuisten uimakoulu on yks sellainen juttu joka on poltellut jo pidempään. Uinti on kivaa, mutta se tekniikka, se tekniikka... Tiedän että näytän ihan samalta kuin ne kasikymppiset mummot siellä altaassa, enkä suinkaan siltä sulavaliikkeiseltä hylkeeltä (:D) joka toivoisin olevani. Ehkä vielä joskus jos aikaa vaan mistään riittää!

Suvi K.
Sisunainen

Suosittelen kyllä lämpimästi! Mulle ainakin sattu molemmille kursseille tosi mukavat ja kannustavat ohjaajat, ja tuntu että oikeesti oppi asioita (vaikka toki välillä meinas mennä hermo, kun oli niin vaikeeta ;)). Eihän tollasella muutaman kerran kurssilla mitään täydellistä uimataitoa saa, mutta ainakin alkuun pääsee.

Nina Enroth

Uimakoulu on huippu juttu! Uimisesta saa vaan niin paljon enemmän irti, kun osaa edes vähän uida oikein. Mun mielestä kroolissa oli ja on ihan huippuvaikeaa se riittävä kääntyily. Hmph.

Tulin paitsi länkyttämään, myös haastamaan sut: http://www.lily.fi/blogit/ninan-verkkareissa/blogihaaste-miksi-bloggaat

 

Suvi K.
Sisunainen

Kiitos haasteesta! :)

Meillä tota kääntyilyä harjoiteltiin niin, että ensin uitiin vaan yhdellä kyljellä pelkillä potkuilla eteenpäin (alapuolen käsi edessä pään vieressä ja pintapuolen käsi takana lantion vieressä) ja sitten alettiin tehdä käännöksiä alkuun hitaasti ja siitä tahtia tihentäen. Kannattaa kokeilla!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.