Urheiluliivien löytämisen vaikeus

Sisunainen

Rintaliivien ostaminen ei kuulu varsinaisesti suosikkilajeiheni shoppailun saralla, mutta toisaalta hyvät liivit ovat välttämättömät jokapäiväisen mukavuuden kannalta ja erityisesti urheillessa. Olen käytännössä siirtynyt käyttämään urheiluliivejä lähes jatkuvasti, koska ne tuntuvat yleensä "tavallisia" liivejä mukavammilta ja tukevammilta vaikkei mitään lähikaupassa käymistä suurempaa urheilua harrastaisikaan.

Ainoa haaste on hyvien urheiluliivien löytäminen: kaikissa tuppaa olemaan joko niin monta hakasta että pukeminen vaatisi käärmenaisen taitoja, ei hakasia ollenkaan jolloin liiveihin kiemurtelu on vielä mahdottomampaa (kerran ihan oikeasti luulin kuristuvani yksiin sovituskopissa), liian huono tuki tai ei sopivaa kokoa saatavilla. Asiaa ei varsinkaan S-L asteikolla myytävien liivien suhteen helpota lainkaan se, että ympärysmitan puolesta sopisin XS-kokoon mutta kuppikoon perusteella L:ään. Ilmeisesti minulla on alusvaatevalmistajien mielestä paria numeroa liian pienet kylkiluut!

Joitakin hyviä löytöjä olen kuitenkin onnistunut tekemään, ja ajattelin jakaa nämä muiden mahdollisesti saman ongelman kanssa painivien kanssa.

Change Sport

Tämä on ollut luottoliivini jo parin vuoden ajan. Ainakin Joensuun Changella on myynnissä tasan yksi malli urheiluliivejä, joita on saatavilla kahta väriä, mustana ja valkoisena. Changen nettikaupassa sen sijaan värivalikoimaa näyttäisi olevan lisää. Liivissä on toppimainen muotoilu, kiinnitys yksillä hakasilla takaa ja säädettävät olkaimet. Tuki on liikkuessa kohtalaisen hyvä, kunhan koko on riittävän napakka, ja liivi tuntuu mukavalta ja joustavalta päällä. Miinusta siitä, että liivi näkyy vähänkin avonaisemman paidan kaula-aukosta. Toisaalta siisti ja yksinkertainen liivi käy tietyissä tilanteissa melkeinpä asusteesta.

Mukavuus: ****

Ulkonäkö: ***

Triumph Triaction hybrid star

Triumphilla on useita erilaisia urheiluliivejä, mutta tämä oli ainakin Joensuun Sokoksella ainoa malli, josta löytyi minun kokoani. Merkin nettisivujen perusteella näitäkin on saatavilla useampaa eri väriä, kuvassa näkyvän harmaan lisäksi myös mustana tai valkoisena. Kiinnitys on tavalliseen tapaan yhdellä hakasryhmällä selkänauhassa, ja muutenkin muotoilu on lähimpänä "tavallista" rintaliiviä. Liivi on todella pehmeää ja miellyttävää materiaalia, samanaikaisesti joustava mutta tukeva. Pidän hyvän rintaliivin tunnusmerkkinä sitä, ettei sitä huomaa pitävänsä päällä, ja näiden liivien kohdalla tämä toteutuu. Syvän kaula-aukon ja saumattomien kuppien ansiosta liivi ei myöskään näy paidan alta. Toisaalta väri hieman rajoittaa asu-yhdistelmiä.

Mukavuus: *****

Ulkonäkö: ***

Shock Absorber Active Zipped Plunge

Ensimmäinen näkemäni painijaselkäinen liivi, joka on mahdollista pukea omin avuin päälle! Tässä liivissä kiinnitys on poikkeuksellisesti edessä hakasilla ja vetoketjulla (vinkki: kiinnitä ensin hakaset ylimmästä aloittaen, asettele tissit sisään ja sitten vasta sulje vetoketju). Testatuista liiveistä napkin ja tukevin, äkkiseltään jopa aavistuksen ahdistava (tältäköhän korsetti tuntuu?), vaikka koko on sopiva. Painijaselkä antaa kuitenkin käsille mukavasti liikkumavaraa. Plussaa naisellisen sporttisesta muotoilusta, miinusta säätöjen puuttumisesta. Sopii varmasti rankempaankin liikuntaan, nämä puen seuraavalle kahvakuulatunnille!

Mukavuus: ****

Ulkonäkö: *****

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.