Uudenvuoden illallinen

Sisunainen

Eilen kokkasin uudenvuodenillallisen kahdelle hengelle, jossain määrin itämaishenkisellä ruokateemalla. Illan menu näytti seuraavalta:

Pariloitua kanaa sahrami-kaurakermakasikkeessa

Appelsiinilla maustettua täysjyväbasmatiriisiä

Bataatti-linssipataa

Kurkku-mintturaitaa

~

Vadelmainen raakasuklaakakku

Riisin tein yksikertaisesti lisäämällä kattilaan hieman raastettua appelsiinin kuorta ja jälkiruokakun ohje löytyy edellisestä postauksesta. Loput tulevat tässä, annoskoko noin neljälle hengelle:

 

PARILOITUA KANAA SAHRAMIKERMASSA

4 kpl maustamattomia broilerifileitä

kanelia, inkivääriä ja neilikkaa

oliiviöljyä

½ pussia sahramia

2 dl kiehuvaa vettä

2 dl kaurakermaa

suolaa ja mustapippuria myllystä

Ripottele fileiden päälle kanelia, inkivääriä ja neilikkaa ja valuta kevyesti oliiviöjyä. Jätä maustumaan muutamaksi tunniksi jääkaappiin tiiviissä rasiassa.

Valmistele kastike: Sekoita sahrami ja kiehuva vesi uunivuoassa. Lisää kaurakerma ja suolaa maun mukaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kuumenna parillapannu. Paista fileisiin molemmille puolille kaunis väri. Rouhi päälle kevyesti suolaa ja pippuria.

Laita paistetut kanat uunivuokaan ja kääntele niin että ne peittyvät kastikkeseen. Paista kannella peitettynä uunissa puolisen tuntia.

(Ensi kerralla kun teen tätä, heitän kastikkeen sekaan todennäköisesti myös pilkottuja tomaatteja tai tomaattimurskaa. Myös muiden kasvisten käyttöä kannattaa varmasti kokeilla, jos ruualle ei tule muita kasvislisukkeita!)

 

BATAATTI-LINSSIPATA

2 pienehköä bataattia

1 dl punaisia linssejä

kurkumaa, juustokuminaa

suolaa maun mukaan

oliiviöljyä

Kuori ja pilko bataatit kuutioiksi. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

Voitele uunivuoka oliiviöljyllä, lisää bataatit, linssit ja mausteet ja kääntele sekaisin. Valuta vielä päälle hieman oliiviöljyä.

Paista 200 asteessa ainakin osan aikaa kannella peitettynä reilu puoli tuntia, kunnes bataatit ovat sopivan kypsiä.

 

KURKKU-MINTTURAITA

½ kurkku

2 dl turkkilaista jugurttia

kourallinen tuoretta tai pakastettua minttua

Pilko kurkku mahdollisimman pieniksi kuutioiksi ja hienonna minttu. Sekoita kaikki aineet keskenään ja jätä jääkaappiin maustumaan mielellään pariksi tunniksi ennen tarjoilua.

Share

Kommentit

Päivi K (Ei varmistettu)

Ja hyvää oli!!

Kommentoi