Uudenvuodensiivous keittiössä & 2 x smoothie

Sisunainen

Järkyttävä ennen-kuva!

Ostin itselleni joululahjaksi Hanna Skyttän Fuel Food -keittokirjan, ja päätin siitä innostuneena toteuttaa uudenvuodensiivouksen yhteydessä myös keittiön perusteellisen siivouksen. Olen pitänyt keittiön kaapeissa melko mittavaa perusvarastoa makarooneja, soijarouheita, tölkkipapuja yms. ruokaa, joita en enää uusien yliherkkyyksien takia pysty itse syömään. Siivosin nyt pois kaikki ruuat, joille minulla ei ole enää käyttöä. Ylläolevan kuvan tavarat lahjoitin lähipiirini vähemmän ruokarajoitteisille ihmisille, minkä lisäksi kannoin kaksi (!) kassillista vanhentuneita ruokatarvikkeita suoraan roskikseen.

Samassa yhteydessä täydensin ruokakaappiini muutamia uusia perustarvikkeita, pitkälti em. keittokirjan oppien mukaan.

Jälkeen kuva! Näe suuri ero!

Muutoksen jälkeen perusruokavarastossani on muun muassa täysjyväriisiä, paria eri proteiinijauhetta, gluteenittomia kaurahiutaleita ja -jauhoja, raakakaakaota ja chia-siemeniä. Näistä on tarkoitus kokkailla pääasiassa ravitsevia aamu- ja välipaloja, kuten puuroja, pannareita ja smoothieita. Pääruokien raaka-aineet, kuten kalan, kanan ja kasvikset ostan sitten aina tarpeen mukaan tuoreena.

Uusia ihmepulvereita piti toki päästä heti kokeilemaan, ja jo ensimmäisillä yrityksillä syntyi kaksi varsin maistuvaa smoothie-reseptiä. Jos arastelet superfoodeja, kannattaa aloittaa näistä; ensimmäinen maistuu mansikkajugurtille ja jälkimmäinen suklaa-banaanipirtelölle. Idut ja merilevät voivat sitten odottaa toiseen kertaan, jonkun toisen keittiössä.

MANSIKKA-CHIASMOOTHIE
kourallinen mansikoita, tuoreita tai pakastettuja vuodenajan mukaan
2 rkl jugurttia
1 rkl chiasiemeniä
n. 1,5 dl kauramaitoa tai luomumaitoa

BANAANI-SUKLAASMOOTHIE
1 kypsä banaani
1 rkl raakaakaojauhetta
1 rkl heraproteiinia tai muuta proteiinijauhetta (ei pakollinen)
2 rkl turkkilaista jugurttia
1-2 dl luomumaitoa tai kauramaitoa

Kummassakin tapauksessa surruuta kaikki aineet tasaiseksi smoothieksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää nestettä vähitellen, kunnes saat sopivan koostumuksen. Kaada lasiin ja nauti!

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Jep huomasin. :P Aiheesta on keskustelua myös täällä, kuulemma Oatlyn kaurajuoma olisi gluteenitonta. Mutta tosiaan varmuuden vuoksi en enää nykyään käytä kaurajuomaa IRL enkä blogissani. :)

Suvi K.
Sisunainen

Jep siinä olisi tuotekehittelylle paikka!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.