Vähän balanssia

Sisunainen

Yliopistossa opiskelun aikana tein paljon töitä ajankäytön suunnittelun ja sitä myöten stressinhallinnan eteen. (Ihanko todellakin voin puhua yliopistosta menneessä aikamuodossa?) Sain mielestäni kehitettyä itselleni toimivan systeemin, jossa projektit tulivat valmiiksi deadlineihin mennessä, palkkatyöt hoituivat siinä sivussa ja aikaa jäi mukavasti myös harrastaa ja ottaa rennosti. Opiskelijahan on periaatteessa freelancerin tai yrittäjän tapaan "aina töissä", mutta opin erottamaan itselleni työ- ja vapaa-ajan ja säilyttämään tasapainon näiden välillä.

Nyt, kun olen valmistunut ja arkeni koostuu osa-aikatyön lisäksi pääasiassa työnhausta, koko huolella rakentamani systeemi tuntuu hajoavan käsiin. Pelisäännöt ovat muuttuneet: yhtäkkiä jostain saattaa putkahtaa ilmoitus unelmatyöpaikasta, jonka videoita ja useita dokumentteja vaativan haun deadline on ylihuomenna. Uhraanko silloin vapaa-aikani vai mahdollisuuden, olkoonkin todennäköisesti melko pienen, suunnata tulevaisuuteni uudelleen? Ilman yllätyksiäkin työnhaku on loputon työmaa: aina voisi tehdä enemmän ja parempia hakemuksia, pitää itsestään meteliä Linkedinissä, googlailla kiinnostavia työnantajia, hioa video-CV:tä YouTubeen ja niin edelleen.

Tänään lenkillä päätin laatia itselleni tärkeysjärjestyksen helpottamaan ajankäytön suunnittelua. Sen kärkipäässä on asioita, kuten omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ja turhien suorituspaineiden välttäminen, loppupäässä muun muassa epätodennäköisten ja vähemmän kiinnostavien työpaikkojen hakeminen. Siihen välille asettuvat treeniohjelman noudattaminen (siitä muuten lähiaikoina lisää) ja jo olemassa olevien töiden hoitaminen kunnialla. Muistutukseksi itselleni kirjoitin listan kalenteriini ja aion lukea sen läpi säännöllisesti aina, kun kalenteriin uhkaa kertyä liikaa tavaraa.

Tasapainoista viikonalkua kaikille! Muistakaa pitää huolta itsestänne ja älkää ottako asioita niin vakavasti.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.