Vähän luomumpaa safkaa

Sisunainen

Liityin vähän aika sitten Joensuun luomu- ja lähiruokapiirin asiakkaaksi ja ainakin tähänastisen kokemuksen perusteella voin suositella ruokapiiriä lämpimästi. Ruokien tilaaminen on jopa helpompaa kuin kaupassa käyminen, ja valikoimassa on monenlaisia peruselintarvikkeita lähellä ja luomuna tuotettuna. Viitsiessäni voisin jopa käydä katsomassa peltoa, jossa syömäni perunat on kasvatettu - vähän eri meininki kuin kookaupan kolmiväriperunoita ostaessa.

Ruokapiiri pyörii sähköpostilistan kautta. Listan jäsenille lähetetään viesti, kun kuukausittainen tilaus on auki, minkä jälkeen voi käydä nettilomakkeeseen ruksimassa mitä tuotteita tällä kertaa haluaa. Valikoima vaihtelee hieman, mutta pääasiassa tilattavana on juureksia, viljatuotteita,  marjoja, hilloja, mehuja ja jonkin verran eläinkunnan tuotteita. Itse esimerkiksi en muuten syö juurikaan punaista lihaa eettisistä syistä, mutta luomupiiriltä olen tilannut naudanjauhelihaa.

Tilaukset käydään hakemassa määrättynä päivänä ja maksetaan paikanpäällä. Suurin työ onkin kantaa ostokset kotiin ja muistaa käydä nostamassa käteistä ruokajakoa varten. Luomupiirin hintataso on varsin kohtuullinen, kun välistä jää kokonaan pois tukkuliikkeen ja lähikaupan provikat. Esimerkiksi monia juureksia saa eurolla-parilla kilo ja puolen kilon jauhelijapaketti maksaa kahdeksan euroa -  kaikki luomulaatuisina. Halutessaan luomupiirin toimintaan voi mennä mukaan myös vapaaehtoistyöntekijäksi auttamaan ruokatoimitusten kanssa.

Erilaisia luomu- ja lähiruokapiirejä löytyy monilta ympäri Suomea, joten ei muuta kuin oman paikkakunnan piiriä etsimään!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.