Viikko joogaa - cityretriitti

Sisunainen

Läksin viikko sitten Helsinkiin siinä kuvitelmassa, että etelämpänä olisi lämpimämpää, hengailisin puistoissa jätskiä syöden, fiilistelisin merimaisemia Suomenlinnassa ja polskisin maauimalassa... No eihän siinä ihan niin käynyt. Kavereiden kanssa kaupungilla vietettyä aikaa ja yhtä päiväpurjehdusta lukuunottamatta lähinnä lueskelin kirjaa sohvannurkassa - ja joogasin.

Olin jo etukäteen päättänyt ottaa Yoga Nordicille "cityretriitin" nimellä myytävän viikkokortin, ja kuitata viikon treenit pelkällä joogalla. Joogaviikon aloitus viivästyi hieman kesäflunssan takia, mutta pääsin silti viidessä päivässä neljä kertaa joogatunnille (sen viidennen olimme purjehtimassa).

Joogaviikon ajoitus ei olisi voinut sikäli olla parempi, että festariviikonlopun ja automatkan jäljeltä olin aivan jäätävässä kokovartalojumissa. Valitsin tunneiksi vanhoja suosikkejani: ilma- ja hot joogaa. Oli hauska huomata, että tällä kerralla jopa pysyin kärryillä ilmajoogatunneilla ilman "ai missä on edessä ja missä on takana ja missä mun jalat on" -hämmennystä.

Joogailu ilman välipäiviä ei tuntunut millään tapaa väsyttältä tai pitkästyttävältä; olisin voinut jatkaa viikkoa pidempäänkin. Kuitenkin luulen, että pidemmän päälle kannattaisi ottaa omaan ohjelmaan myös haastavampia voimajoogatunteja, jos haluaisi oikeasti kehittää kuntoaan. Sen sijaan liikkuvuudessa tuntui syntyvän edistystä jo muutamassa päivässä. 

Kokonaisarvosana: Suosittelen kokeilemaan joogaviikkoa, jos sopiva studio sattuu kaupunkilomakohteeseen, eikä muuta ohjelmaa ole liikaa. Toisaalta keskustassa olevalle salille on helppo poiketa vaikka shoppailun ja illallisen välissä, kunhan jaksaa kantaa vaihtovaatteet mukana.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.