Intiaanikesän makea leipä

Tämän reseptin löysin ylläri ylläri kesken dietin ja olen halunnut kokeilla sitä jo monta viikkoa. Se oli kuin olikin odotuksen arvoinen! Tuoksuista tuli tosin mieleen ennemmin joulu kuin lämpimät loppukesän päivät. Tämä olisi myös kaunis vieminen esimerkiksi tuparilahjaksi.

 
Intiaanikesän makea leipä

3 dl porkkanaraastetta (raasta mieluiten pieniteräisellä raastimella, yleiskone oli suurena apuna tässä)
2 dl ruokosokeria
1 1/2 dl rypsiöljyä
1 tl vaniljauutetta
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
hyppysellinen jauhettua/raastettua muskottipähkinää
hyppysellinen jauhettua neilikkaa
1/4 tl suolaa
1 dl kevyesti rouhittuja pekaanipähkinöitä
päälle: pekaanipähkinöitä ja auringonkukansiemeniä

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita keskenään sokeri, rypsiöljy ja vaniljauute. Sekoita joukkoon kananmunat ja vatkaa kevyesti esim. haarukalla (tarkoitus ei ole siis tehdä vaahtoa, vaan saada vain ainekset sekaisin).

Sekoita keskenään jauho, leivinjauhe, sooda ja mausteet. Sekoita kuivat aineet märkiin ja hämmennä sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin, älä enempää. Kääntele joukkoon porkkanaraaste ja pekaanipähkinät.

Kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja tasaa pinta. Silikooninen leipävuoka oli kätevä tässä. Ripottele päälle pekaanipähkinöitä ja auringonkukansiemeniä. Paista 45–55 minuuttia. Kypsyyden voit testata hammastikulla.

 

Resepti on Eeva Kolun blogista Kauhaa ja rakkautta.

Share

Kommentoi