Pimenevien syysiltojen bataattiporkkanainkiväärikeitto

Pimenevien syysiltojen bataattiporkkanainkiväärikeitto kera tofun

3 annosta

 

600g bataattia

4 valkosipulin kynttä

1 iso ja 1 pieni sipuli

45g kookosöljyä

135g rahkaa

parin sentin pala tuoretta inkivääriä

mausteita (ruususuola, herbamare, chili explosition)

loraus maitoa

 

Kuori ja pilko bataatti, sipulit ja porkkanat. Keitä ne pehmeiksi, kaada ylimääräinen vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kookosöljy, rahka, hienoksi raastettu inkivääri ja mausteet. Sekoittele liedellä tasaiseksi ja lisää pieni tilkka maitoa, jotta ruoka muistuttaa taas enemmän keittoa kuin muusia. Lisäksi tämän päivän annokseen paistoin valmiiksi marinoitua tofua.

Tätä intouduin testaamaan keksittyäni, että bataatti ja inkivääri voisivat olla hyvä yhdistelmä. Kun vielä sattumalta uskaltauduin kokeilemaan tofua toisenkin kerran (ensimmäinen yritys joskus vuoden takaa kesältä meni ihan päin honkia), tästä tuli yksi uusista lemppariruoistani ja tulen varmasti tekemään sitä vielä monet kerrat! Tofu antaa mukavasti rakennetta ja pureskeltavaa ruokaan.

Share

Kommentit

minatra (Ei varmistettu) http://kattenhipialla.blogspot.fi/

Mä just heräteostin bataattia. Tää vois olla hyvä resepti, jolla bataatin voisi tuhota :)

dwightie

Loistavaa! Mullakin odottelee tuolla yks bataatti jääkaapissa, joka luultavasti päätyy myös keitoksi. :D

minatra (Ei varmistettu) http://kattenhipialla.blogspot.fi

Tänään! Tosin voi olla, että päädyn siihen ruuan olomuotoon nimeltä muusi, mutta jos se kerran samalla ohjeella onnistuu, niin hyvä :)

Kommentoi