Suklaajuustokakku chilipotkulla

Ladataan...

Äiti tilaili kakun pikkuveljen armeijasta kotiutumisen kunniaksi. Sanoi, että siinä saa olla jotain yllättävääkin. ;) Epäilin hieman tämän jähmettymistä ilman liivatetta, mutta hyvin se pysyi kasassa!

 
Suklaajuustokakku chilipotkulla

Pohja

150 g kaurakeksejä

15 g tummaa kaakaojauhetta

60 g voisulaa

Suklaamassa

210 g 55% ja 70% tummaa suklaata

4 kananmunan keltuaista

80 g tomusokeria

25 g Sambal oelek -chilitahnaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

Koristelu

210g 55% ja 70% tummaa suklaata

 

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pyöreä leivinpaperi. Murskaa keksit ja lisää joukkoon kaakaojauho ja sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota keltuaiset ja sokeri, lisää joukkoon chilitahna. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt suklaa, tuorejuusto ja vaahdotettu kerma varovasti nostellen. Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin viisi tuntia.

Koristelua varten sulata 150g suklaata, kaada se leivinpaperilla vuorattuun laakeaan astiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa. Vuole suklaasta juustohöylällä kauniita kaartuvia lastuja (oli helpommin sanottu kuin tehty :D). Säilytä lastut jääkaapissa ja koristele vasta juuri ennen tarjoilua.

Sulata loppu suklaa ja tee sillä kakun reunoille kauniita raitoja. Laita suklaalastut kakun päälle ja tarjoile pikimmiten.

 

Resepti on mukaelma Fazerin kakusta.

Share

Kommentoi

Ladataan...