Syksyn suklaa-pähkinäcookies

Kukapa voisi vastustaa American cookieseja? Nopean kaappitsekkauksen perusteella eilen ei kuitenkaan pystynyt niitä tekemään, joten päätin soveltaa ja tehdä jotain muita keksejä. Anoppilan kaapissa ei ollut tavallista tummaa suklaata, mutta appelsiinicrispillä maustettua kylläkin. Tästä innostuneesta väsäilin suklaa-pähkinäcookiesit, helppoa ja nopeaa! Näihin tuli siis pieni appelsiinin vivahde, mutta todellakin aika pieni. 

22 kpl

Tarvitset: 

100 grammaa voita 

1 dl sokeria

1 pieni kananmuna

1 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 rkl kaakaojauhetta

0,5 tl leivinjauhetta

n. 70-100 grammaa Appelsiini ja crisp tummaa suklaata

n. 1 dl rouhittuja cashew- ja pekaanipähkinöitä

 

1. Rouhi suklaa ja pähkinät haluamasi kokoisiksi rouheeksi

2. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi 

3. Lisää joukkoon kanamuna ja vatkaa taas

4. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon

5. Lisää joukkoon suklaa-pähkinärouhe ja sekoita hyvin

6. Pyörittele halkaisijaltaan n. 2-3 cm kokoisia palluroita ja asettele sopivan kauaksi toisistaan (nää leviää ihan kivasti uunissa)

7. Paista 175 asteessa, 13-15 minuuttia, varo palamista! 

 

Oikein nopsa ohje. Sovelsin sen tästä Valio.fi:n reseptistä. 

 

ps. Kiitos kuvaajalle! :)

 

Share

Kommentoi