Ladataan...

Bongasin tämän herkullisen ohjeen Pullahiiren blogista ja se täytyi saada kokeiluun heti sopivan tilaisuuden tullen. Pikkuveljen syntymäpäivä oli oiva syy tähän.

Pikkuveljen heinäsirkkapiirakka

Pohja

350 g Domino minttu keksejä

60 g leivontamargariinia

Täyte

180 g vaahtokarkkeja (Väiski)

1 dl maitoa

1 dl minttulikööriä (Kissanminttu)

6 dl kermavaahtoa (säästä osa koristeluun)

(vihreää elintarvikeväriä)

Pinnalle

Marianne Crush -rouhetta

kermavaahtoa

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperi. Murskaa domino-keksit tehosekoittimella. Omalle tehosekoittimelleni neljä keksiä kerralla oli hyvä määrä. Sekoita keksit ja sulatettu voi keskenään, painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Mittaa kattilaan maito, likööri ja vaahtokarkit. Kuumenna seos kiehuvaksi niin, että vaahtokarkit sulavat joukkoon. Varaa tarpeeksi iso kattila, seos vaahtoaa kuumetessaan. Kaada seos kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa kerma, nappaa pieni osa siitä talteen koristelua varten. Sekoita kermavaahto jäähtyneen liköörivaahtokarkkiseoksen joukkoon. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Itse sain ihan mukavan värin aikaiseksi ihan normi ainesten pohjalta. Alkuperäisessä reseptissä neuvottiin käyttämään valkoisia vaahtokarkkeja, joten niiden kanssa pieni lisä vihreää ei varmasti olisi pahitteeksi.

Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä n. kaksi tuntia. Koristele piirakka ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.

Piirakka oli omaan makuuni hieman liian makea. Toisaalta se oli ehkä myös ihan hyvä, eipä tullut syötyä liian monta palaa. ;) Seuraavan kerran ohjetta voisi testata vähemmän makealla keksipohjalla ja koettaa myös vertailla vaahtokarkkien sokeripitoisuuksia.

 

Share

Ladataan...

Pastalinjalle päästyäni tuonpa blogiin tämän päivän pasta-annoksen. Kävin ennen joulua kyläilemässä ystävälläni, joka avokkinsa kanssa kokkasivat Pollo limonelloa eli sitruunakanapastaa. Rakastuin ruokaan täysin - olen suuri sitruunan ystävä ja voisin tunkea sitä vähän joka ruokaan. Reseptissä ei voi myöskään kovin pahasti epäonnistua, tuleehan ruokaan kermaa ja turkkilaista jogurttia. Tämän jujuna ovat myöskin siis sitruunamehu, inkivääri ja muut mausteet! 

 

Tarvitset: 

- 300 grammaa marinoimatonta broilersuikaletta

- yhden sipulin

- muutaman maustemitallisen cayennepippuria 

-  2 dl kuohukermaa

- sopivasti Chicken&Steak -mausteseosta

- ½ rkl kurkumaa

- muutaman valkosipulinkynnen 

- 1-2 tl raastettua inkivääriä

- 2-3 rkl sitruunamehua

- 2 rkl tummaa siirappia

- 2 dl turkkilaista jogurttia

- sopivan määrän keitettyä pastaa (laitoin jonkun 400 grammaa, hieman liikaa oli tämä)

- parmesania (itse käytin taas jotain yleistä pastajuustoa)

- tuoreita yrttejä

 

Keitä ja ruskista broilersuikaleet vesitilkassa ja lisää sipuli. Lisää joukkoon cayennepippuri, kerma ja Chicken&Steak -mausteseosta. Anna kastikkeen maustua hetken aikaa ja laita pastavesi kiehumaan ja pastat kypsymään tässä vaiheessa. Lisää kastikkeeseen kurkuma, valkosipulinkynnet, sitruunamehu ja siirappi. Anna kastikkeen maustua taas hetken aikaan ja lisää sitten joukkoon vielä jogurtti ja suola. Tässä vaiheessa lisäsin hieman lämpöä, jotta saan kastikkeen kuumaksi. Sitten vain huuhdotaan pastat ja lyödään kastike ja pastat sekaisin. Annoksen päälle voi laittaa parmesaanijuustoa ja yrttejä. Meiltä ei kivoja vihreitä versoja löytynyt, joten näillä mentiin. Tää on vaan niin hyvää! Rinnalle vielä raikas salaatti ja vettä niin nam! 

 

Alkuperäinen resepti on Pastanjauhantaa -blogista, mutta kuten huomata saattaa, hieman sitä muuntelin omien kaappien tarvikkeiden mukaiseksi. Suosittelen jälleen! :)  

Share
Ladataan...

Ladataan...

Ostin viime viikolla pussillisen avokadoja, tietämättä sen tarkemmin mitä niistä tekisin. Käytän niitä useasti salaateissa ja leivän päällä, mutta nyt ajattelin tehdä ihan ruokaa ruokaa. Päätin tehdä siis Alexander Gullichsenin avokadopastaa alkuperäisellä reseptillä. No eihän se ihan täysin tuolla kaavalla sitten mennyt. Oikeastaan vaihdoin pastan täysjyvään ja parmesanin ja pecorinon sijasta käytin italialaista pastajuustoa, joka ei siis paakkuunnu. En tiedä miksi kaupassa en osaa lukea - tarkoitus oli ihan oikeasti ostaa parmesania, mutta tänään kaapissa ei ollutkaan parmesania vaan tuota yleistä pastajuustoa... Ja mikäs siinä, hyvin nimittäin toimi! Basilikan sijasta käytin korianteria. Kannatti pysyä chilin ja limen kanssa reseptin määrissä, tulisuus ja maku oli juuri täydellistä, ei liian tulista tai tujua. Itse muussasin avokadoa varsin pieneksi enkä jättänyt isoiksi paloiksi. Toimi! 

Oli kyllä hyvää! Ja hurjan täyttävää. Mietin, että mistä tähän repisi proteiinia. Avokki söi omaansa illalla vielä tonnikalan kanssa. Hieman karsastin yhdistelmää, mutta hänen mukaansa oli oikein hyvää. Voin siis suositella! 

Share