Amy

sivulauseita

"I had these feelings, these words floating around in me. When you write a song, you have to remember how you felt. You might have to remember what the weather was like. You might have to remember what his neck smelled like. You have to remember all of it."

 

 

 

Olen valehtelematta yrittänyt aloittaa tätä juttua noin tunnin ajan mutta en vaan keksi sopivia sanoja.

Koska tämä Asif Kapadian dokumentti Amy Winehousesta särkee sydämen.

Kotivideoista, nauhoitussessioista, valokuvista ja läheisten äänistä rakennettu elokuva luo ihmeellisen illuusion siitä, että katsoja on läsnä Winehousen elämässä.

Miten hassuttelevasta, hieman kömpelöstä lontoolaistytöstä kuoriutuu nerokas laulaja ja lauluntekijä, joka haluaa vain ja ainostaan tehdä, elää ja hengittää musiikkia.

Miten palkitun ja ylistetyn artistin sisällä on rikkinäinen, surullinen ja epävarma addikti jonka syöksykierteestä tehdään julkinen, nöyryyttävä vitsi. Jota kukaan ei pysty auttamaan, ja toiset eivät edes yritä.

Vaikka elokuvan loppu on alusta alkaen tiedossa se iskee silti lähes fyysisenä kokemuksena. Lopputekstien jälkeen en kuullut kenenkään koko täydessä salissa sanovan sanaakaan. 

Itkettää edelleen.

Kommentit

Nica
Klassikko viikossa

tämä pitää nähdä.

Helmi K
sivulauseita

kyllä. 

Laura T.
Missä olet Laura?

Tänään.

Helmi K
sivulauseita

kerro sit.

Kati Aviron (Ei varmistettu) http://piilomajassa.wordpress.com

Olen miettinyt uskallanko mennä katsomaan. Menen tällaisiin juttuihin aina niin syvälle mukaan enkä aina tahdo päästä pois.
Näin vuosi sitten Ranskan tv:stä hienon dokumentin, joka sekin jo tuntui särkevän sydämen. En ole varma olisiko tama jo liikaa.
Onneksi tässä elokuvassa tunnutaan onnistuneen, kun suuri riski olisi että sen sävy olisi aivan väärä.

Helmi K
sivulauseita

Oli raskas ja tosi surullinen, kyllä, ja otti koville, mutta on myös todella taitavasti ja kohdetta kunnioittavasti tehty. Suosittelen siis, kaikesta huolimatta.

MinäKertoja (Ei varmistettu) http://blogit.image.fi/minakertoja/

Meen katsomaan tämän torstaina - jo traileri teki vaikutuksen. Kuvauksesi perusteella tulossa on varmaan koskettava leffaelämys.

Jenniii
Pupulandia

Minulle kävi tämän kanssa vähän samoin kuin Kati Avironille. Menen niin syvälle, etten meinaa päästä pois. Kävin katsomassa dokumentin lauantaina ja sain lopputekstien aikana itseni hillittyä vain vaivoin, etten huutoitkenyt ääneen. Se todella särkee sydämen.

Vielä kolme päivää myöhemmin mietin vain Amya ja nieleskelen kyyneleitä.

Helmi K
sivulauseita

Ihan sama. Ja myös noiden lopputekstien kohdalla, piti tehdä töitä että sain itseni kasaan. Muuten, kävin myös lauantaina, oltiin ehkä samassa näytöksessä koska vikalla rivillä istui ihan sun näköinen nainen ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.