Bloodline

sivulauseita

We're not bad people, but we did a bad thing.

Netflixin uusin sarja Bloodline on hieno ja hyytävä, mutta myös hämmentävä sarja.

Floridan rämemaille (kuinka tuota maisemaa ja sen tunnelmaa kirja ja sarja toisensa perään rakastankaan) sijoittuva perhedraama alkaa suhteellisen tavanomaisesti. Nelilapsisen perheen vanhin lapsi, hulttiopoika Danny saapuu sukujuhliin ja kuten arvata saattaa, mikään tässä perheessä ei ole ihan sitä miltä näyttää.

Sivulauseista, katseista ja perheen tunnollisimman lapsen Johnin kertojaäänestä on pian aistittavissa salaisuuksia ja luurankoja vaikka muillekin jaettavaksi.

Sarja on kauttaaltaan tarkasti ja koukuttavasti kirjoitettu ja hienosti näytelty. Maisemat hivelevät silmää ja kerronta kiertyy taiten auki.

Mutta se mikä tekee sarjasta poikkeukellisen ja hämmentävän on juurikin tuo perheen musta lammas Danny. Jos luulit että Frank Underwood on pelottava, hullu, jäätävä hahmo, niin katso tämä sarja. Ben Mendelsohnin äärimmilleen viety roolisuoritus tarjoaa joka hetki epämiellyttävän ja kylmäävän tunteen että mitä tahansa (yleensä kauheaa) voi tapahtua. Ja samalla hänessä on jotain inhimillistä, jotain joka herättää katsojassa myös sympatiaa. Ja hämmentävää siksikin, ettei sarjan alussa voinut kuvitellakaan mihin kaikkiin suuntiin tapahtumat kulkevat, millaiseksi hahmoksi Danny sen aikana muotoutuu.

Lopun lähestyessä aloin toivoa että viimeinen jakso tosiaan olisi viimeinen, ettei toista kautta tulisi. Jo sen takia että se olisi vaihteeksi virkistävää, että yksi kausi kertoisi koko tarinan, mutta keskenhän se jäi, ja viime viikolla uutisoitiin toisen kauden tulevan ensi vuonna. No, katsottava se on. 

Kommentit

Kuvaputkessa

Hmm! Oon kuullut Bloodlinesta hyvää ja huonoa, mutta ehkäpä nyt otan sen katselulistalle heti seuraavan sarjan mentävän aukon avautuessa.

Helmi K
sivulauseita

Mä olin parin ekan jakson jälkeen kanssa että hmmm, mutta sitten se jotenkin lähti avautumaan. Eikä siis mitenkään super upeasti, mutta kuitenkin niin että oli pakko katsoa ja jokin jälki jäi. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.