Haluatko kirjan(i)?

sivulauseita

Olen käyttänyt viime viikkojen jokaisen vapaan hetken työhuoneella, sulkenut tietokoneesta netin ja keskittynyt vain kirjoittamiseen. Hyvä niin. Vain silloin kun kirjoitan uskon että joskus se on vielä valmis.

Kuten vuonna 2009.

Huoneen lattialla, kuin muistutuksena menneistä ajoista  ja siitä että valmista voi tulla, on pahvilaatikossa pinossa novellikokoelmaani nimeltä Kotiin.

Jos haluat sellaisen itsellesi suosittele minulle kommenttilaatikkoon jotain näkemisen, katsomisen, lukemisen, kuuntelemisen arvoista. Tartun houkuttelevimpiin ja kirjoitan niistä.

Vastanneiden kesken arvon viisi kappaletta kirjoja. Laita siis mukaan myös sähköpostiosoitteesi jotta saan sinuun tarvittaessa yhteyden.

Aika alkaa nyt, loppuu 25.3.

Kommentit

sarikooooo- (Ei varmistettu)

Hei,

Innolla osallistun kilpailuun. :)
Voisin tällä hetkellä sanoa että katso elokuva PUHDISTUS. En sanoisi sen olevan parhaimmasta päästä mutta en sano että olisi huonokaan :)

Sari.K-@luukku.com

Oh, osallistun mielelläni arvontaan, sillä jos voitan, haluan lahjoittaa teoksesi eräälle ystävälle, joka tästä varmasti pitäisi eikä hän ehkä muuten etsiytyisi tämän kirjan ääreen :) Suosittelen lukemaan lempikirjani Tahar Ben Jelloun Pyhän yön. Ja jos olet sen jo lukenut, uutuuskirjoista tyrkytän suosittelulistalle tietysti omaa romaaniani Pintanaarmuja, sillä jostakin syystä tyrkytysnystyröitä kihelmöi :D Kuuntelun saralla suosittelen The Knifea. Ihanaa kirjoitusmuzizaa.

Rooibos (Ei varmistettu) http://rooiboskirjoittaa.blogspot.com

Suositus: Essi Kummun romaani Karhun kuolema. Koska se on kaunis ja ihana ja suurempi miltä näyttää. Kirjassa kaikki on kohdallaan, en osannut toivoa siitä muuta. Ja vielä senkin takia, että ilmestyessään pari vuotta sitten (suunnilleen) Karhun kuolema jäi mielestäni ihan liian vähälle huomiolle.

Mielelläni osallistun arvontaan ja yhtä mielelläni annan muutaman suosituksen. :)

Lukemista? Riikka Pulkkisen Vieras oli pitkästä aikaa sellainen huumaava lukukokemus, joten ainakin sitä voin lämpimästi suositella.

Kuuntelemista? Musiikkipuolelta olen taas jo vuosia sitten löytänyt Brandi Carlilen. Yleensä musamakuni vaihtuu nopeaan tahtiin mutta Brandi on ollut ykkös naissolisti jo vuosia, joten ellet ole hänen musiikkiaan vielä kuunnellut niin kannattaa ainakin kokeilla. 

Katsomista? Oletko nähnyt "Maailman ihanin tyttö" näyttelyn? http://www.voimauttavavalokuva.net/  Näyttely oli upea ja ainakin minä koin joukon tunteita sitä katsoessani. Se kosketti syvältä! Haaveilen saavani näyttelystä tehdyn kirjan vielä jonain päivänä omakseni.

ninamariatuulikki@gmail.com

Calamynte (Ei varmistettu)

Katsomista - Mildred Pierce (minisarja) - alkuperäistä en ole nähnyt, mutta sitä näkemättä (ja kirjan lukeneena) Kate Winsletin tähdittamä oli erinomainen.

Lukemista - Tommaso Landolfi: Gogol's Wife; groteskia surrealismia novellien muodossa.

Kuunneltavaa - Ewa Demarczyk; upea, kieltäkin ymmärtämättä.

calamynte@yahoo.co.uk

 

Novellikokoelmasi kiinnostaa kovasti, joten ei muuta kuin vinkkaamaan ;) Tässä suositukseni todella lyhyine perusteluineen:
 
Näe: Ihana kevätaurinko (on tuota palloa jo kaivatukin!)
Katso: Pieni suklaapuoti -elokuva (iki-ihana, Johnny Depp)
Lue: Sarah Winmanin Kani nimeltä jumala (lämmin, kaunis)
Kuuntele: HIMin Gone with the Sin (Valon ääni tuntuu vatsanpohjassa saakka)

Vierailija (Ei varmistettu)

Vaikka itse olenkin Kotiin -kirjasi jo lukenut, mielessäni on muutamakin ihminen, jolle sen voisin antaa. Työpaikallenikin sen voisin uusien sukupolvien luettavaksi viedä ;) Siispä suosittelemaan:

Olen sinulle varmasti puhunutkin Vilja-Tuulia Huotarisen Valoa valoa valoa -kirjasta. Mielelläni kuulisin siitä tunnelmasi. Jostain syystä tulit mieleeni myös, kun luin Sarri Nirosen Tähdenpeitto -kirjaa ja Jussi Valtosen Siipien kantamat -teosta.

Toivottavasti suosituksista on iloa oman kirjasi valmistumisenkin suhteen. Sitä odotellen,

Jonna

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen kuullut kirjastasi vain hyvaa! Suositukseni:

Kirsti Simonsuuri (suom. ja toim.): William Shakeaspearen sonetit: nautintojen ajan aarre
Sonettien suloinen ja suora puhe rakkaudesta on kaannetty vivahteikkaalle suomen kielelle. Vierella kulkevat alkuperaiset tekstit ja suomentajan kommentit.

Leena Krohn: Tainaron
Kaikki muuttuu, mikaan ei havia. Paras ja herkin tieteistarina koskaan.

Chromatics: Kill for love ja Broken circle breakdown (soundtrack)
Levylautasellani pyorivat talla hetkella Chromaticsin sielukas Into the black cover ja belgialaisen Broken circle breakdown -elokuvan kaihoisa soundtrack. Kuluneen vuoden parhaimmat levyt taisivat kuitenkin olla Leonard Cohenin ja Bob Dylanin uudet.

Bettina Rheims: Rose c'est Paris
Aina kannattaa katsoa Bettina Rheimsin valokuvia ja videoteoksia, aloittaa voi vaikka "Rose c'est Paris" sarjasta.

jenni.kinnunen75@gmail.com

Jemina
No Sex and the City

Kotimaisista kirjailijoista suosittelisin Joel Haahtelaa ja Inka Nousiaista. Saatat tosin hyvinkin olla molempia jo laajasti lukenut. Mitään tämän originellkimpaa en kuitenkaan tähän hätään keksi. Onneksi sekä Haahtela että Nousiainen sopivat jotenkin täydellisesti tällaisiin päiviin, joina on kylmää ja kuulasta eikä vieläkään kevät vaikka pitäisi.

Niin, ja lukemisen taustalle sitten Detektivbyrånia:

Helmi K
sivulauseita

Kiitos kaikille suosituksista, joukossa vanhoja (rakkaita) tuttuja ja kiinnostavia tuntemattomia. Vielä on aikaa osallistua, maanantaihin siis, lempeää viikonloppua siihen asti!

Not another GIF Blog

Kuunneltavaa: Samae Koskisen tänään julkaistava Hyvä päivä -albumi on ennakkokuuntelun perustella taattua Koskista. Koskettavaa, hauskaa, oivaltavaa ja viihdyttävää. Koskisella on hieno taito tehdä arkisista asioista kauniita kappaleita, joista löytää myös palan itseään. Ja jos kiinnostaa tietää mistä lauluissa kirjoittajan mukaan lauletaan, voi jokaisen kappaleen tarinan lukea Samae Koskisen fb-sivuilta.

Mä en ainakaan meinaa oikein malttaa odottaa, että pääsen viikonloppuna kuuntelemaan levyä oikein kunnolla ajatuksen kanssa.

annika.gloom@gmail.com

Nnnenna (Ei varmistettu)

Heippa :) Turkka Hautalan kirja Salo oli kiva lukukokemus, sitä suosittelisin jos et vielä ole lukenut :) Mukana arvonnassa toki myös!
minuhno@gmail.com

Seregi
Sekaisin Seregistä

Lukemista: Arto Pietikäinen: Joustava mieli

Kuuntelemista: Virolainen keijumainen Iiris. 

Ja arvonnassa mukana olen: mari.kuosmanen@iki.fi

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.