Isku vasten kasvoja (ja kirja-arvonta)

sivulauseita

 

 

”En ollut suudellut ketään vuosikausiin. Enkä ollut ikinä ennen suudellut ketään jolla oli silkinpehmeät huulet. Pidinkö edes siitä? Se oli vähän kuvottavaa. Halusin lisää.”

 

Cheryl on keski-ikää lähestyvä nainen. Neuroottinen, yksinäinen, vähän hullu, hullun hauska ja toisinaan epätoivoinen. Hänen asuntoonsa muuttaa nuori Clee. Nopeasti naisten välille syntyy suhde, joka muuttaa kirjan jokisikin mitä en ole koskaan lukenut.

Se on raivoisa, hauska ja älykäs, ja koskettava.

 

 

Lukiessani kirjaa minä ihmettelin monesti että mikä tässä on niin erikoista, miksi olen niin yllättynyt ja helpottunut? 

Lopussa ymmärsin sen johtuvan siitä, miten normaalin ja luonnollisen muurit ja rajat murtuivat, ja tilalle jäi puhdas, syvä ihmisyys.

 

Miranda July kirjoittaa täysin hillittömästi seksuaalisuudesta, rakkaudesta, peloista, väkivallasta, naiseudesta ja äitiydestä. 

Rivien välistä on mahdollista aistia jotain ihanaa: meillä kaikilla on omamme. Häpeä, nolous, kipu, halu, himo. Salaisuus. Jokin josta ei halua kertoa. Kenellekään. 

 

Kiinnostako? Niin ajattelinkin.

Siksipä sainkin Siltalalta mahdolllisuuden arpoa yhden kirjan teidän mahtityyppien kesken.

Kerro kommenttilaatikossa (nimettömänä jos haluat) jokin salaisuus, oikku, pahe tai halu, pieni tai suuri. Tai jos se tuntuu liian vaativalta, kerro jotain muuta, ihan mitä tahansa. Kertomalla olet mukana kisassa jonka palkinto saattaa muuttaa elämäsi. Ja ei, en liioittele yhtään. Tämä kirja on kaikessa nerokkuudessaan elämän, rakkauden ja inhimillisyyden ylistys.

Yksinkertaisesti sanottuna: se vapauttaa. 

 

Osallistumisaikaa on 15.4. asti.

 

 

 

Kommentit

JaanaK (Ei varmistettu)

Lähes aina, kun luen kirjaa, mun on pakko lopettaa lukeminen parittomalle sivulle. Jos kappale ei pääty sopivasti, "pitää" lukea seuraavan kappaleen loppuun. Koska uuden kappaleen on pakko alkaa parilliselta sivulta. Joo mä tiedän, ihan hullua :)

Helmi K
sivulauseita

Ahahahaaa, ehkä vähän hullua mutta silti ymmärrän täysin! Mun on pakko aina lukea luku loppuun. Aina.

Kiitos kommentista!

Haiku Haikio (Ei varmistettu) http://haikuarviot.blogspot.fi

Muistan kuulleeni jostain tästä kirjasta ja pistäneeni mieleen, että pitääpä muistaa tarkkailla milloin se tulee. Kiitos muistutuksesta!

Ja oikkuja. Karkit pitää syödä mieluiten sekoittamalla mustia ja punaisia ja työntämällä suuhun niin monta kerralla kuin mahtuu. Vaunuihin köytetyille lapsille pitää ilveillä kun niiden vanhemmat katsoo toiseen suuntaan. Kotoa lähtiessä pitää tarkistaa hella (jos sitä on käyttänyt) seisomalla sen edessä ja sanomalla ääneen "kiinni kiinni kiinni". Kaikenlaista.

Helmi K
sivulauseita

Mä kirjoitin tästä Trendiin mutta en tiedä luetteko siellä yliopistolla sellaisia :D

Toi hella homma on aikas tuttu. Sama kahvinkeittimen kanssa. Vaikka onkin semmoinen joka sammuu itsestään.

ps. Vaunuihin köytetyt lapset (tähän semmoinen sininen kauhistunut kummitusemoji).

Naislaif
Naislaif

Ensimmäin rakkauden kokemukseni, kahden ihmisen välillä tapahtuva hellyys. 12 -vuotias hukassa oleva neito, ei kotonaan hyväksytty. Matkustin kesäksi kesäkotiin, Pelastakaa Lapset Ry:n tuella. 

Kesän aikana, aitan hämärässä kaksi nuorta neitoa paijasimme toisiamme, ilman sanoja, viattomasti. Ensimmäinen kerta, jolloin aavistin mitä rakastaminen voisi olla ja miltä ihmisen antama kosketus voisi tuntua.

Sinne jäi siihen kesään nuo tuntemukset. Uusia odotin vielä kolme vuotta ja sen jälkeen sukupuoli on ollut vastakkainen. 

Jenna M (Ei varmistettu)

Suurin paheeni on jokailtainen suklaan syönti. Ja sitä menee paljon.

Taina – Maaginen realismi

En koskaan pystyisi olemaan vegaani koska juusto. Joskus hiippailen öisin jääkaapille vain ottaakseni itselleni pari juustosiivua, jotka syön salamyhkäisesti keittiössä.

Kirja kuulostaa mielenkiintoiselta!

Tiksu (Ei varmistettu)

Suurin iloni ja haluni on saada toinen hymyilemään. Paheeni on suunnaton vapauden kaipuuni. Etsin muutosta. Rakastan salaisuuksia. Oikkuja olen täynnä. Mieletön lukukokemus tekisi hyvää!

Helmi K
sivulauseita

Ihana tämä. Ja tunnistan joka sanan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa!

Olen toistellut mielessäni tuota edellisen postauksen loistavaa sanaleikkiä; rakkaustarina vai tarina rakkaudesta. Herättää ajatuksia. Kiitos tuosta!

Haaveilen vanhasta pyöreästä puisesta ruokailuryhmästä... Se olkoon tämän hetkinen haluni, sen lisäksi, että tahtoisin kokea olevani hyväksytty.

Mukana siis arvonnassa!

-seglen

Helmi K
sivulauseita

En valitettavasti voi ottaa lauseesta kunniaa, on (muistaakseni) 500 Days of Summer-elokuvasta. Joka on yhtä ihana kuin lause.

Kiva että oot mukana!

sikkuralla (Ei varmistettu)

Kuulostaa jännittävältä. Minun paheeni on myös suklaa, mutta se on vähän tylsä. No, tykkään myös repiä liuskottuneita kynsiä.

Helmi K
sivulauseita

Oi, mahtava salaisuus/ajatus/suunnitelma! 

esbe (Ei varmistettu)

Suurin paheeni on ehdottomasti sotkuisuus. Pidän siististä kodista, mutta harvoin jaksan tehdä sen eteen mitään. On aivan kamalaa, jos joku haluaa tulla yllätysvierailulle! Ällöttävintä on ehkä se, etten jostain syystää saa heitettyä pilaantuneita ruokia pois jääkaapista, vaan ne saattavat kerätä oikein kauniin homekerroksen päälleen ennen kuin saan viskattua ruuat menemään. Hyi olkoon.

Kirja kuulostaa kiinnostavalta :). Luin hiljattain suosituksesi perusteella Bea Uusman Naparetken ja se oli parasta hetkeen!

Helmi K
sivulauseita

JES! Toivon Naparetken leviävän koko maailman tietoisuuteen, se on niin järisyttävä. Ihanaa että luit.

Mulla on tuo toisinpäin, olen välillä liiankin siisti ja joskus on viikkoja kun imuroin (ainakin eteisen ja keittiön) joka päivä :D

Pax
Liikehdintää

Kuka muka ei haluaisi lukea kirjaa tuollaisen arvion jälkeen?

Tämänhetkinen paheeni on nillittää nillittävistä ihmisistä. Siis niistä, jotka kehtaavat kirjoittaa julkiselle keskustelupalstalle kommenttina toiselle kirjoittajalle "Vittu mikä västäräkki" yms. Omalla nimellään ja naamallaan. Samaan aikaan olen varsin voimaton ilmiön edessä, kuten moni muukin. Niin sitten nillitän, kotona, ääneen, eikä se johda mihinkään.

Helmi K
sivulauseita

Mä haluaisin jakaa tämän kirjan jokaiselle ihmiselle maailmassa!

Ja niin, tiedän tunteen. Ja västäräkki on vielä aika lempeää. Mä olen joka päivä täysin pihalla ja ahdistunut siitä miten vihaisia ihmisiä ovat. Ja miten sen vihan lietsomisesta ja levittämisestä on tullut ihan peruskamaa. 

Pax
Liikehdintää

Joo, tässä olikin kyseessä VR:n sivu Facebookissa ja siellä käyty keskustelu konnareiden lakon johdosta. Valitettavasti tiedän, että monessa muussa paikassa käydään vielä karumpaa keskustelua, mutta jotenkin tuossa asiayhteydessä se tuntui vielä räikeämmältä.

Mimosa.
Mimosa

Oikku taikka pahe ovat jalkani. Ne ovat liian oikukkaat. Eivät suostu olemaan "normaalisti" pöydän alla vaan mielummin ristissä, toisen tuolilla, kippuralla, polvien alla jne. Eivät osaa seistä paikoillaan vaan koko ajan kääntyvät ja vääntyvät. Mieluiten istuisin sivupöydällä jalat tuolin selkänojalla. Kumma kun muut eivät tästä tavasta tykkää. 

Helmi K
sivulauseita

Ahhaaaaaa! Tää on ihana. Levottomat jalat.

kirjakissakahvi

Opiskelu. Tai eihän opiskelu varmaan mikään salainen pahe ole, mutta se outo suhtautuminen siihen. Oon lähes kahdenkymmenen vuoden opiskelu-uran aikana (sitä toki edelsi se kahdentoista vuoden koulu-ura) onnistunut valmistumaan vain kerran kandiksi, mutta tutkin joka vuosi uusia sivuaineita, maisteriohjelmia, avoimen yliopiston opintoja, kokonaan uusia aloja,.. Löytäessäni jotain kiinnostavaa ja erityisesti jotain, jota voisin mahdollisesti ihan oikeasti harkita (melkein mitä tahansa), menen ihan johonkin ihmeelliseen nousuhumalaa muistuttavaan tilaan, joka saattaa kestää päiviä, viikkoja... Voisin melkein harkita muuttavani Turkuun (olen tietenkin jo ehtinyt aiemmin asua siellä erään opiskelupaikan vuoksi), koska siellä voisi opiskella... astrobiologiaa!

Ehkä pitäisi olla ylpeä siitä, että selviydyin kevään 2016 yliopistojen yhteishakuajasta hakematta mihinkään. Välittömästi hakuaikojen päätyttyä (eilen) aloin tosin pohdiskella sen selvittämistä, voisinko kenties saattaa loppuun eräät ikiaikoja sitten aloitetut opinnot.

Helmi K
sivulauseita

Astrobiologiaa!! Ikinä kuullutkaan, mutta kuulostaa kiehtovalta. Ehkä sä vielä jonain päivänä... ;)

Mä rakastin opiskelua mutta olin kyllä onnellinen kun se päättyi, enkä ole kuin yhden kerran harkinnut paluuta takaisin. Aika nopeasti sekin unohtui. Mutta toisaalta ymmärrän kyllä tuon tunteen että aina voisi oppia lisää. Onhan se nyt kiehtovaa. Taloudellisesti tosin vähän haastavaa.

ps. kiitos hienosta arviosta blogissasi. Ilahdutti.

maariapaivinen (Ei varmistettu) http://www.maariapaivinen.com/blog

Pahe: olen viime aikoina ollut niin huomionkipeä, kun en oikein ehdi saada huomiota päiväsaikaan, että aina kun herään yöllä imettämään, herätän miehenkin vaikka millä verukkeilla, pyydän hakemaan vettä tai joskus muka vahingossa "osumalla" vaikka jalalla tai kädellä häneen tai suorastaan ryömimällä hänen syliinsä ja sitten alan jutella niitä näitä.. Tai no en ihan joka yö mutta silloin kun tiedän ettei hän ole tuhottoman väsynyt töiden tms. takia.

Helmi K
sivulauseita

Hahahahaa, muistan tuon! Sitä jatkui niin kauan kunnes en enää itsekään ollut hereillä vaikka imetin vaan toimin puoliunessa autopilotilla, varmaan siinä 3-4 kk kieppeillä.

Räyhälä
Räyhälä

Meikäkin voisi osallistua arvontaan yhdellä oikuistani: saan suurta tyydytystä siitä kun esim. jokin kodinkone tai laite pitää sellaista ääntä, jolla on selvä sävelkorkeus, jonka päälle voi hyräillä sopivia melodioita. Erityisen hienoa on se, jos taustalla/luureissa soi musiikkia ja tuo hälyääni natsaa taustamusiikkiin. :D

Helmi K
sivulauseita

En tiedä mistä puhut mutta jotenkin ymmärrän :)

Mutta tästä tulikin mieleen että mites sun musablogi?

Räyhälä
Räyhälä

Hahaa, hyvä kysymys... Monta aihetta olisi, mutta syventymisaikaa kirjoittamiseen ei tällä hetkellä tunnu löytyvän, kevään työt syövät nyt liikaa aikaa blogikirjoittelulta. Pitää yrittää skarpata! :) 

Marja-Liisa (Ei varmistettu)

Onhan se aika ärsyttävää, miten itsellä ja monella meistä on tapana puhua itsellemme ja itsestämme. Sanomme sanoja ja ajattelemme ajatuksia, joita emme kohdistaisi keneenkään muuhun. Kriittistä silmää riittää, paheeksi asti.

Itseänikin puistattava oikku on telkkarin voluumin säätäminen vain tietyille numeroille. Parilliset käy, ja viidellä jaolliset, mutta vola vaikka numerossa 7 tai 17 saa lähes sekoamaan ja pakko tarttua kaukosäätimeen uudestaan. Ylipäänsäkin huomaan symmetriankaipuun elämääni, muutenkin kuin television ruudulla.

Helmi K
sivulauseita

Ahahahahahaaa, tää on ehkä paras! Ihan mieletöntä. Siis kaikella lempeydellä :)

Hmm, tämä on ehkä lähinnä hassu paheenkaltainen tapa. Kauhuelokuvat kiinnostavat minua ja pidän jännityksestä, mutta suljen silmäni välittömästi kun kuulen musiikista tai muusta (esimerkiksi jonkun henkilöhahmon yksin ollessa kuulemista rapinoista) että kohta tapahtuu jotain pelottavaa. Kerran treffeillä seuralaiseni suuttui, että menetän puolet elokuvakokemuksesta kun en katso kaikkea. Ei menty uudestaan treffeille :D

Helmi K
sivulauseita

Jaan tämän täysin, nykyään tosin vähän vähemmän, pelko kasvoi liian suureksi.

Aikaisemmin katsoin ihan tarkoituksella kaikista pelottavimpia elokuvia ja kurkin koko elokuvan silmien edessä olevien käsien takaa ja vierustoveriin takertuen. Kerran leffassa painoin refleksinomaisesti kasvoni vieressä istuvan olkaa vasten, minulle siis täysin tuntemattoman :D jokin siinä on että on pakko katsoa vaikka ei halua katsoa.

Mun suuri salainen paheeni (joka ei edes ole kovin salainen), joka ärsyttää ennen kaikkea itseäni, on säännöllinen ratkeilu muutaman oluen jälkeen tupakoimaan. Ansiokkaasti kertaalleen tupakoinnin kokonaan lopettaneena se on vain niin tyhmää. Ja siis selvennyksen vuoksi, selvinpäin en ole polttanut enää vuosiin. Enkä aina edes niiden oluiden jälkeen. 

 

Ja kirja kyllä vaikuttaa niin mielenkiintoiselta!

Helmi K
sivulauseita

Mulla on sama viinin kanssa mutta en kyllä pidä sitä enää ratkemisena vaan hyväksyn osana elämää :D

Aniaa
no delays

Olen jäänyt täysin koukkuun espanjalaiseen saippuasarjaan Velvetiin. Väitän, että katson sitä vain ylläpitääkseni espanjan kielen taitoa, mutta oikeasti olen ihan täysin koukussa. Sarja jatkuu Areenassa vasta syksyllä, mutta katsoin jo etukäteen youtubesta pätkiä siitä, mitä kaikkea seuraavalla tuotantokaudella tapahtuu. Aikoinaan olen ollut myös koukussa saksalaiseen Lemmen viemää-sarjaan. Silloinkin väitin, että seuraan sitä vain kielen takia. 

Helmi K
sivulauseita

Ahahaaaa, mun yks ystävä sanoi myös aikoinaan katsovansa Lemmen viemää-sarjaa samasta syystä :)

Tää on muuten mielenkiintoinen aihe, siis sarjapaheet. Täytyy ihan miettiä.

eevako (Ei varmistettu)

Oikkuni voisi olla se, että mutisen usein kaupungilla kävellessäni pääni sisäisiä eri kielisiä keskusteluja hiljaa huulilllani. Salaisuuteni taas vaikuttaa joskus olevan se, että olen hyvä ja fiksu tyyppi. Usein tulee vähäteltyä itseä.

Helmi K
sivulauseita

Niinpä. Ei kantsis. Ja sun on pakko olla fiksu jos pystyt käymään eri kielillä keskusteluja, ja vielä yksin ;)

Amerikanpastillit pitää syödä valkoiset ja siniset ensin. Sitten vasta kun pussissa on enää oransseja saa niihin koskea. Jaolle saa tulla jos kunnioittaa sääntöjä. 

Suudelluksi tuleminen olisi kivaa.

Helmi K
sivulauseita

"Jaolle saa tulla jos kunnioittaa sääntöjä."  

Mieletöntä, kiitos!!!

Miinaaaaaaaaaaaaa (Ei varmistettu)

Kaipa paheeni on päivittäiset pikku päikkärini, niin paljon kuin niistä työpäivän jälkeen aina nautinkin. ;)

Helmi K
sivulauseita

Tämä on enemmänkin ihmisoikeus.

noora-k (Ei varmistettu)

Paheeni (jos sitä paheeksi voi kutsua) on laittaa kaihtimet kiinni, musiikit täysillä kuulokkeisiin ja aivan hullu tanssiminen eli todellakin kaikki noloimmat tanssiliikkeet. Nollaa muuten kummasti pään ja kropan! Oon joskus miettinyt miltä tää näyttäis, jos joku näkis... :D

Helmi K
sivulauseita

Eioo pahe vaan ihana! Ja mulla on sama. Mutta ilman kaihtimia koska vastapäisiin ikkunoihin on niin pitkä matka, tai ainakin luotan sen olevan tarpeeksi pitkä :)

Laurel Wreath

Joku oli jakanut ylempänä jalkaoikkujaan, josta tuli mieleen omani: istuessani ruokapöydässä vasen jalka nousee koukkuun lähes aina, ihan tiedostamatta. Siis niin, että vasen polvi on vähän kuin kainalossa. Kylässä ollessa täytyy usein ihan tietoisesti estää polvea nousemasta. Äitini huomauttelee tästä myös edelleen. 

Muutama vuosi sitten huomasin, että Julia Roberts istuu Pretty Womanissa ihan samalla lailla. Olen siis lapsesta asti istunut kuin prostituoitu, ihanaa! 

Helmi K
sivulauseita

Ihan. Sama.

Katjuskainen (Ei varmistettu)

Paheita on paljon (niin kai meillä kaikilla), mut esim. ihon alituinen nyplääminen, ihottumien raapiminen, sotkuinen kämppä jonka joitain kolkkia ei juuri koskaan siivoa ja juoruilu.
katjamako(at)hotmail.com

Helmi K
sivulauseita

Juoruilu. Sepä se. Toki on asioita joihin se ei ylety, muttan myönnän, sorrun aika usein.

bisousss (Ei varmistettu)

uih. nyt saanhan paljastaa kolme? 1. peanut butter (maustamaton, ja paljon sitä siveltynä joka ruokaan ommis) 2. jokailtainen himym viltin alla, toka nam 3. lievä ocd - rivien jne. pitää olla suorassa ja joskus myös värijärjestyksessä, vaikka värisokea olenkin :-----)

ps. tuo kirja vaikuttaa ihan maagiselta, luin trendin ja putosin melkein tuoliltani kun tajusin tuon kirjan olevan varmasti ihan minä

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.