The Jinx

sivulauseita

Joskus tosi on tarua ihmeellisempää. Tai tässä tapauksessa ainakin kauheampaa. HBOn minisarja The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst on aivan uskomaton, ja uskomattoman hyvä. Ja todella pelottava. Että miten tällaista voi olla edes olemassa???

 

 

Lyhyesti: 

Miljonääri Robert Durst pidätetään epäiltynä murhasta, ja pidätyksen myötä tutkijoiden mielenkiinto herää kaksikymmentä vuotta sitten tapahtuneeseen Durstin vaimon katoamiseen. Kymmenen vuotta myöhemmin ohjaaja Andrew Jarecki on saanut valmiiksi elokuvan All The Good Things, joka perustuu Durstin vaimon katoamiseen. Janecki saa puhelun Durstilta, joka ehdottaa tapaamista, sitten haastattelua. Hän haluaa vihdoin kertoa oman puolensa tapahtuneista.

Kolmen jakson jälkeen olen aivan mykistynyt, ja kauhuissani. Durst on hyytävyydessään ja outoudessaan hahmo jota yksikään käsikirjoittaja ei voisi keksiä, ja kaikki tapahtumat samoin. Kolmannen jakson nimi on The Gangster's Daughter. Kyllä vain. Mafiaa, murhia, salaisuuksia, miljoonia ja valheita. Ja äärettömän taitavasti tehtyä dokumenttidraamaa.

Ja jos ette usko minua, uskokaa Lena Dunhamia.

 

Kommentit

Kuvaputkessa

Kiinnostavaa, kiitos vinkistä! Samainen tyyppi ohjasi muuten kymmenisen vuotta sitten niin ikään hyytävän hienon dokkarin nimeltä Capturing the Friedmans, kannattaa tsekata, jos et vielä ole nähnyt.

Helmi K
sivulauseita

Ole hyvä, on ehdottomasti katsomisen arvoinen! Luojan kiitos tänään tulee uusi jakso. Ja kiitos vinkistä, en ole tuota nähnyt, mutta aion katsoa. Janeckin käsialaa on myös huikea dokkari Catfish.

LTL-Anna
Loving These Looks

Kääk! Luin tästä eka juurikin Lenan instasta, ja nyt tuli tässä muistutus, eli pakko katsoa!

Helmi K
sivulauseita

Hih! Ja Lenan (siis ihan tuttavallisesti Lenan) insta on muutenkin ihan mahtava.

Huh katsoin juuri kuudennen ja viimeisen jakson ja ensimmäinen ajatus oli että EIH, EI TÄMÄ VOI LOPPUA VIELÄ! Sarja oli todella kaikin puolin huikean hyvä: sisällöllisesti kiehtova, visuaalisesti laadukas ja ennen kaikkea dramaturgisesti todella kiinnostavasti rakennettu. Tämä jätti kyllä melkoisen vaikutuksen. 

Helmi K
sivulauseita

Mä pelkään jo iltaa kun viimeinen jakso on katsottu. Mitä sitten? Mitä? 

Haiku Haikio (Ei varmistettu)

PÄÄ RÄJÄHTÄÄ!

ps. Viime aikojen kaikki parhaat kokemusvinkit on täältä!

Helmi K
sivulauseita

Eipä!!! En edes osaa sanoa mitään. Googletan vaan mitä tahansa aiheeseen liittyvää. 

Asikaine
Asikaine

Hei, aargh! TÄMÄ!

Katsoimme reilu kuukausi sitten ystävän suosituksesta ja toisen / kolmannen jakson ajan olin varma, että kyseessä on mokumentti. Jankkasin, että tää on niin vaan leffa, kato ny tonki äijän tekoviiksiä, ihan kieli poskessa laitettu ne... (joka raportoi uutispätkässä lääkiksen edessä)  

Ja naureskelin esim käsialahommille ja hahmojen stereotypioille. Nyt tollanen kliseinen jenkkikesta castattu tuohon jne jne...Katsoimme loppuun ja olin niin varma, että kyseessä oli mokumentti, etten edes tsekannut asiaa googlesta tms. "Hyvin tehty ja hyvä sarja, muttei tää kyllä totta ollu."

Kuinkas sitten kävikään!!? Työkaverin kanssa syömään ja juteltiin Jinxistä ja se sanoo, että eiku se on kaikki ihan totta ja kaivaa Hesarin uutisen esille. AAAARGHHH!!!

Pää sekoo!!!

Helmi K
sivulauseita

Ahahahahhaaaaaaaaaa!

Mä taas kokoajan hoin että jos tää olis leffa tai sarja niin tää olis ihan paska koska kukaan ei ikinä uskois että mikään vois mennä noin. Ja samalla siis hoin että pää sekoo ja hajoo etten voi käsittää että tää on totta. 

Ja siis (kaikella rakkaudella) musta on ihan mahtavaa että sä olet ollut tästä jutusta niin pihalla kun musta KAIKKI puhui tästä silloin kun tää tuli. 

Asikaine
Asikaine

Joo, mää en ollu kuullu yhtään mitään ja työkaveri huikkas sarjasta, että kannattaa katsoa sillain, ettet ota ensin mitään selvää jne. Ja ihan olin vaan varma, että se on mokumentti. Naureskelin, että ei ei ei ei mee läpi tälläset hölpötykset.

Kaiken huippuna: olin kerran Saksassa isoilla dokkarifestareilla, joissa kävi vähän sama kämmi, mutta sata kertaa pahempana. Erehdyttiin ystäväni kanssa luulemaan joukkoitsemurhaan päätyneestä lahkosta kertovaa dokkaria mokumentiksi...jopa ihan ääneen naureskeltiin siellä elokuvateatterissa, että ei kyllä mennä tälläsiin hämyihin, aivan liian paksua, kun muut itki elokuvan tarinan ollessa äärimmäisen kamala.

(Pahemman tästä on opinnoissani vahvasti suuntautunut dokumenttielokuviin..kröhöm. Olen oman nokkeluuteni uhri!)

Asikaine
Asikaine

Viimeinen lause pätkii..Eli siis piti kirjoittaa, että pahemman tästä sekoilusta tekee se, että olen opinnoissani vahvasti suuntautunut dokumenttielokuviin..

Helmi K
sivulauseita

Ahahhaaaa, en kyllä mene tällaisiin hämyihin, ahahaaaa! Ja siis ihan kauhea tuo festarikokemus.

No, oppia ikä kaikki ja mitä näitä nyt on. Mä taas kun en ole eläissäni törmännyt sanaan mokumentti.

Asikaine
Asikaine

Joo, joo. Jatkonöyryytin itteeni vielä lisää nauramalla elokuvateatterin edessä kaikille (elokuvakorkeakoulussa kanssani opiskeleville, noin 50 hlöä) kavereilleni, että ette kai te ny oikeesti tota uskonu ah hah haha haa. 

Medialukutaito hallussa ja silleen...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.