kolmas(sadas) lause

sivulauseita

Linna oli vanha ja kaunis. Käytössä oli vain osa huoneista. Ylimmässä kerroksessa ne ihanat viistokattoiset joissa asuimme, toisessa kerroksessa kirjasto ja takkahuone, alhaalla keittiö ja ruokasali.

Kirjoitin aamupäivisin sormikkaat kädessä, nukuin kolmen peiton ja kuumavesipullon (!) kanssa. Join litroittain kuumaa sitruunateetä, ystävystyin viisaan ja kauniin tytön kanssa jonka nimi on Alice, katsoin ikkunasta alas joelle ja metsään, tein pitkiä kävelyretkiä, nukuin vielä pidempiä päiväunia. Löysin romaanille rakenteen ja äänen, ja joka toinen minuutti havahduin ajatukseen että sisälläni kasvoi ihminen.

 

 

Alkukevään Skotlanti oli tuulinen, harmaanruskea ja kylmä, mutta se sopi minulle, juuri tuolloin.

En puhunut kertaakaan suomea koko kuukauden aikana, en käynyt kertaakaan netissä, en lukenut mitään suomenkielistä paitsi omaa tekstiäni. 

Tulin kotiin, ja huomasin löytäneeni rauhan tulevan, ja myös romaanini suhteen. Tiesin, mitä tehdä. Tein myös päätöksen sulkea facebook, joka osoittautui parhaaksi päätökseksi ikinä.

Kevät muuttui kesäksi, minä aina vain isommaksi, kunnes syksyllä tyttö saapui ja hetkeksi unohdin romaanin (ja melkein kaiken muunkin). Maailma oli sama mutta ihan uusi, ja ensimmäistä kertaa vuosiin en halunnut kirjoittaa, en lukea, vain katsoa (ja nukkua).

Tauko teki hyvää. Vuosi sitten aloin jälleen palauttaa tarinaa mieleeni, luin vanhoja tiedostoja, kirjoitin uusia ja ymmärsin että kaksi maailmaa oli mahdollista saattaa yhteen. Kirjoitin kun tyttö nukkui, kirjoitin viikonloppuisin.

Jälleen tuli kesä ja syksy, annoin tekstin luettavaksi, aloin uskoa että siitä vielä tulisi kirja.

Ja niin siitä tuleekin, ehkä jo aika pian. Mutta siitä lisää myöhemmin.

 

(photos Helmi K)

 

Kommentit

Kaukokaipuun Nella (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/kaukokaipuu

Tuo viimeinen kuva, mieletön!

Helmi K
sivulauseita

Hei, kiitos! Itsekin tykkään :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.