Kuvanveistäjän tytär

sivulauseita

Kuljen niin kauan että minusta tulee pitkä ja ohut kuin kaislankorsi ja hiuksistani tulee pehmeä huiska ja lopulta minä juurrun ja alan kahista ja kohista ja suhista niin kuin kaikki siskonikin eikä aika lopu milloinkaan.

Ei ole väliä onko se satua vai totta. Näissä hetkissä ja tarinoissa on tyyneyttä, rohkeutta ja mielikuvitusta. Luen niitä muutaman kerran vuodessa ja aina ihmettelen hymyillen niiden tunnelmaa jossa maailma ei ole valmis eikä sen pidäkään olla, vaarat ovat lempeitä ja aina voi mennä tyllihameen alle piiloon. Talvisin talo voi hautautua lumen alle kuin pumpulin, ja kesäisin juhlat jatkuvat läpi yön, aamut ovat pitkiä ja meri kirkas.

 

Kommentit

Jenni S.

Ihana Tove - ja miten ihana kansi tuossa kirjassa! Ja miten hyvin teksti kiteyttääkään Toven kirjoitusten olemuksen ja sen, miksi ne ovat niin tärkeitä ja niitä voi lukea moneen, moneen kertaan.

Kävin tänään Akateemisessa ja ties monettako kertaa sain itseni kiinni ihailemasta englanninkielisiä Janssonin novellikokoelmia. Niissä on niin kauniit kannet, että tekisi mieli alkaa kerätä niitäkin. Maltoin nyt toistaiseksi olla ostamatta, mutta luin salaa pienen pätkän Kesäkirjaa englanniksi. 

Helmi K
sivulauseita

Ihana Tove tosiaan. Ihmeellinen.  

Englanninkieliset pokkarit on kaiken kaikkiaan mun heikkous. En tiedä mikä niissä on kun sopivat käteen ja laukkuun niin hyvin :)

Jenni S.

Niin, mä ostin kyllä kaksi enkunkielistä pokkaria, mutta eivät olleet Toven. Ja menin muka ostamaan vain yhtä kovakantista kirjaa. Akateeminen on mun heikkous.

Pst. Kirjoitin juuri kirjastasi, pidin siitä toisella lukemisella vielä enemmän kuin ekalla. Kiitos hienoista novelleista!:)

Helmi K
sivulauseita

Sama. Ja Sammakon kirjakauppa ehkä vielä enemmän, en varmasti ole ikinä käynyt siellä niin etten mitään ostaisi.

Ps. Huomasin. Ihana. Kiitos. Tuli olo että pitäisköhän munkin lukea ne joskus uudestaan :)

Jenni S.

Mulla on hassu Sammakko-kirjakauppasuhde: menen aina Turussa Sammakon kauppaan ja ostan kaikenlaista suunnittelematonta, sen sijaan Helsingin-kaupassa en ole käynyt kuin kerran, pari. Ja kuitenkin voisin käydä siellä melkein joka päivä, jos haluaisin... Pitääkin ryhdistäytyä ja käydä, mulle tulee kaikki kaupan e-kirjeet ja tapahtumakutsutkin.

Ole hyvä.:) Ja hei, olisi hyvin kiinnostavaa, jos lukisit itse kirjasi ja kirjoittaisit niistä - tai vaikka jostain novellista! Tai vaikka yleisesti siitä, tuleeko omia kirjoja luettua tai jos ei, miksei. Käsitykseni mukaan aika harva lukee omia kirjojaan; ja muunlaisten tekstien kirjoittajana olen itsekin huomannut, ettei omia juttuja tule luettua, ellei varta vasten halua tarkistaa jotain asiaa tms.

Helmi K
sivulauseita

Omia tekstejä oon lukenut lähinnä silloin kun on tiennyt joutuvansa niistä puhumaan. Novelleistani on kyllä jo aikaa. Ehkä niistä, tai yhdestä, olisi hauskakin kirjoittaa, analysoida jälkikäteen. Katsotaan :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.