Minäminäminäminäminä!! Mitämitämitämitä??

sivulauseita

Täällä Lilyssä on ollut aikamoisia tekstejä viime aikoina. Turha niitä on edes linkata, tiedätte mistä puhun.

Aivan käsittämättömiä. 

On ollut hurja määrä tietämättömyyttä, kapeakatseisuutta, lyhytnäköisyyttä ja itsekkyyttä.

On ollut paljon hienoja, tärkeitä, empaattisia, solidaarisia ja viisaita kommentteja näihin teksteihin.

Ehkä tällaista on ollut ilmassa ennenkin. Myönnän, olen pitkään kirjoittanut täällä tätä omaa blogiani ja lukenut hyvin vähän toisten blogeja. En ole juurikaan osallistunut keskusteluihin. En ole myöskään moneen vuoteen ollut facebookissa, en koskaan twitterissä tai instagramissa, joten olen ehkä myös hieman pihalla siitä millä tavalla sosiaalisessa mediassa keskustellaan ja vaikutetaan.

Ja ehkäpä olen itsekin elänyt oman elämäni kuplassa. Sellaisessa missä olen ihan oikeasti ajatellut, että nykypäivänä ihmiset haluavat ottaa selvää asioista joista eivät tiedä, muuttaa asioita jotka kokevat vääriksi, loukkaaviksi, ihmisarvoa ja tasa-arvoa vähentäviksi sekä kuunnella mitä toiset ihmiset sanovat ja ehkä sen jälkeen uudelleen punnita ja harkita omia näkemyksiään. Sellaisessa, missä ihmisillä on edes jonkinlainen käsitys siitä mitä sanat feminismi, yhteiskunta ja empatia tarkoittavat.

Onneksi heitäkin on täällä ollut, paljon. Onneksi he ovat sanoneet sen ääneen.

Olen myös viettänyt viimeisen viikon hieman eristyksissä, hiljaisella saarella jossa olen puhunut vain vähän ja muutaman ihmisen kanssa, jossa minulla on ollut enemmän aikaa käytettävissäni kuin pitkään pitkään aikaan. On töiden ohella ollut aikaa ihmetellä, turhautua, raivostua, kompata, painaa sydämiä, vastata ja ottaa kantaa. Ei ole tarvinnut tehdä kenellekään ruokaa, ei kinata kurahousuista tai maidon juomisesta, ei kantaa huolta kenestäkään.

Niin, paitsi tästä maailmasta ja yhteiskunnasta. Sanokaa naiiviksi jos haluatte, mutta olen oikeasti täysin tyrmistynyt siitä että on ihmisiä jotka eivät sitä huolta kanna, ihmisiä jotka eivät halua tehdä maailmasta parempaa paikkaa, eivät vain välitä. Eivät äänestä, eivät lahjoita hyväntekeväisyyteen. Joille hyvä elämä tarkoittaa sitä että itsellä on hyvä elämä. Joille maailma on minä ja tässä ja nyt. 

Sanoin tämän jo muutama päivä sitten, mutta sanon sen vielä kerran: If not me, who? If not now, when?

Tämä yhteiskunta on juuri sellainen miksi me sen teemme. Jokainen yksilö, teko, sana ja ajatus kerrallaan. Puhumalla, kirjoittamalla, kuuntelemalla, ymmärtämällä, äänestämällä. Myöntämällä sen että emme ole, emmekä tule koskaan olemaan vailla historiaa ja yhteisöä.

Päät pois perseestä, sydämet, silmät ja korvat auki. Nyt.

 

Kommentit

Laura T.
Missä olet Laura?

Sydän, peukku ja läpy!

Helmi K
sivulauseita

Itelles!

Koko H.
Ruskeat Tytöt

Juuri näin! Taas: kiitos :)

Helmi K
sivulauseita

Eiku sulle. Luulen että sun tekstit oli hyvä ja tarpeellinen herätys. Sanat ja kirjat ja kuvat ovat kauniinakin hyvin tärkeitä mutta niillä voi, ja pitää, tehdä enemmän kuin muistinkaan.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Huh, meni aivan kylmät väreet tätä tekstiä lukiessani. Mun aika on nyt jotenkin jumittunut juuri siihen kurahousuista kinaamiseen, joten en ehdi käydä Lilyssä kuin pyörittelemässä silmiäni ja heristämässä nyrkkiäni. Osallistun tärkeisiin keskusteluihin vain sydämiä klikkaamalla ja muutamalla hätäisellä kommentilla, mutta ahmin postauksia ja kommenttiketjuja vauvaa nukuttaessani ja olen tyytyväinen siitä, että kaikki mitä pitäisi sanoa, sanotaankin.

Helmi K
sivulauseita

Kurahousut on niin tärkeä asia! Ja kiitos, hyvä että heristät!

jennikaro

Mulla on vähän sama homma. Ajatukset eivät tahdo jäsentyä järkeviksi lauseiksi ja osallistuminen on tuota sydänklikkailua. Onneksi viime aikoina olen löytänyt keskustelujen äärelle, joissa on oikeasti jotain sanomaa ja järkeä ja paljon, paljon uutta ajateltavaa. Ehkä se sanainen arkku aukeaa vielä jossain vaiheessa, tosin monesti argumentointi on jo niin moniulotteista ettei mulla oikeasti ole keskusteluun mitään lisättävää. Mutta mahtavaa että näitä keskusteluja käydään, se on oikeasti tärkeää, juuri tällaisena ajatuksiaherättävänä voimana. 

minsu
Mainostaulujen takana

Kiitos tästä tekstistä, kommenteistasi ja blogistasi!

MM
Maijan matkassa

Juuri niin! Iso kiitos.

Helmi K
sivulauseita

Kiitos te. 

phocahispida

Uuh, kylmät väreet!

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Hyvähyvähyvähyvähyvähyvä.

Eilen teki eduskunta taas suuressa viisaudessaan niin jäätäviä päätöksiä että mun kalloon ei vain mahdu miten joku EI VÄLITÄ. Ei välitä? Ei välitä?!?!?

Ei välitä että opintotukea ollaan oikeasti leikkaamassa noin törkeästi? Ei välitä että saamelaisten oikeuksilla ja monen vuoden työllä pyyhittiin lattiaa? Ei välitä?!?!?!?!? EIKÖ VITTU OIKEASTI VÄLITÄ MITÄ VITTUA I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMOOOOOOOOOOOOOOREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

 

Kiitos tästä tekstistä.<3

Pari sannaa

Lainaan kaveriani, joka Natan aivopierut luettuaan totesi "voi ristus ihan just näillä näppäimillä muutan sinne japanin saareen, missä on vaan 15 ihmistä ja tuhansittain kissoja".

Kiitos tästä tekstistä, onneks on ajatteleviakin ihmisiä!

Helmi K
sivulauseita

Hah! Mikä paikka!

 

Krista L
krista el

Itse olen ihmetellyt tässä touhussa lähinnä sitä, kuinka monet todella elävät eristyneinä omassa kuplassaan. Toisaalta on näitä ihmisiä, jotka välittävät vain itsestään ja eivät jaksa vaivautua muiden vuoksi, ja sitten näitä joille tämä edellä mainittu on oikeasti ihan uusi juttu.

Minun ei tarvitse kuin istua sukuni kanssa samassa huoneessa noin viisi minuuttia, ja näen heti aitiopaikalta erilaisten mielipiteiden ja elämänkatsomusten kirjon. Olen aina kokenut kuuluvani vähemmistöön kun jaksan välittää kehitysmaiden tilanteesta tai ihmisoikeuksien toteutumattomuudesta niin täällä Suomessa kuin muissakin maailman kolkissa. Suurin osa tuttavistani ei todella ole kiinnostunut näistä asioista kun onhan sitä omassakin elämässä tarpeeksi tekemistä. 

On se kyllä jännä, kuinka ihmiset näinkin pienessä maassa elävät aivan eri todellisuuksissa. Meininki pääkaupunkiseudulla ja mediassa on suvaitsevaa ja antaa ymmärtää että se on sitä kaikkialla. Mutta ei se ole. Äänen nyt vaan sattuvat saamaan ne, jotka ovat asioista median kanssa samaa mieltä.

Mutta kyllä, itse olen samaa mieltä kanssasi: pää pois perseestä ja sydän ja silmät auki, äänestämällä voi vaikuttaa ja tasa-arvon eteen on edelleen tehtävä töitä. 

 

Helmi K
sivulauseita

Siis just näin. Ja kyllä mäkin olen perheeni ja ystävienkin kanssa ollut tuossa mielipiteiden ja arvojenkin kirjossa, mutta kyllä silti yleinen ilmapiiri on aina ollut se että asioista ja ihmisistä välitetään.

Itselleni tämä viikko on kaikin puolin ollut hyvä herätys siihen miten lähellä ja kaukana me toisistamme olemme.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, et tosiaan ole yksin ajatellut että nykyään harva ihminen enää ajattelee niin takaperin kun nämä Lilyn pari aivopiereskelijää. Mä olen ilmeisesti elänyt myös jonkinlaisessa kuplassa missä on vain ihmisiä, jotka OVAT huolissaan ympäristöstä, tuntevat solidaarisuutta heikompiosaisia kohtaan ja välittävät ihmis- ja eläinoikeuksista. Toisaalta tuntuu että ajan henki on itsekeskeisyys, materialismi ja lyhytnäköisyys mutta silti olen idealistisesti uskonut että ei ihmiset oikeasti voi ajatella niin itsekkäästi että kokevat hyväosaisuudessaan kaiken olevan heitä varten valmista.

Kuplani siis puhkesi viittamistasi blogiteksteistä ja suoraan sanottuna niin raivokkaasti että tuntui siltä kun moukari olisi heilahtanut vatsaani.

ONNEKSI, onneksi äänessä ovat myös kommentoijat ja sinun kaltaisesi bloggarit, jotka pitävät uskoa hyvyydestä ja välittämisestä yllä. Kiitos siitä.

Helmi K
sivulauseita

Kiitos paljon! Ja tämä viikko on kyllä ollut raivokas. Toivotaan että siitä syntyy hyviäkin juttuja.

 

Suhteessa

Oi kyllä! Juuri näin! Kiitos tästä kirjoituksesta  <3

Helmi K
sivulauseita

Kiitos! Ja Oi! kaikille kommenteille ja sydämille! Oon niin iloinen että tätä on luettu.

Helmi K
sivulauseita

Piti vielä sanoa että siellä natan postauksessa alkaa olla aika hurja ja agressiivinen meno, eikä sekään kyllä ole hyvä.

Kiihdytään, hermostutaan, perustellaan, kysytään, vastataan, kuunnellaan ja ajatellaan mutta unohdetaan uhkailu ja viha.

Maiski
40 hours and counting

Jep, juurikin näin!

Laura Pollari
Laura de Lille

Y l ä f e m m a t !

Helmi K
sivulauseita

T a k a s!!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.