on the road

sivulauseita

Se ei ole yhtä hyvä kuin kirja mutta hyvä se on. Vimmainen ja sykkivä, ihanan levoton ja jotenkin auki. Jack Kerouacin kulttiromaanista tehty elokuva ei ehkä täysin tavoita sitä janoa, nälkää, hulluutta ja levotonta keveyttä kuin romaani, mutta lähelle se pääsee. Se vyöryy ja pyörii, mutta antaa myös häkellyttävien kauniiden kuvien puhua. Elokuva kannattaa katsoa jo pelkän musiikin takia. Huikea soundtrack sisältää mm. Charlie Parkeria, Ella Fitzgeraldia ja Slim Gaillardia, joiden tahdittamana elokuvan ja aikakauden estottomuus, intohimot ja vapauden etsintä nousevat parhaiten pintaan, ahtaissa ja savuisissa asunnoissa, matalakattoisilla klubeilla ja matkalla jonnekin.

Kommentit

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei olipa kivaa lukea kommenttia tästä elokuvasta, sillä juuri kyselin ystävältäni saisinko hänet leffaseuraksi joku päivä! :) Kannattaiskohan silti lukea kirja ensin?

Helmi K
sivulauseita

Kirja on parempi ja kannattaa ehdottomasti lukea, ja yleensä oon sitä mieltä että ensin kannattaa lukea ja sitten vasta katsoa elokuva, mutta kun tässä ei kuitenkaan ole niinkään kysymys siitä mitä tapahtuu ja paljastuuko juoni tms, vaan enemmänkin tunnelmasta ja ajankuvasta, niin leffan katsominen ensin ei mun mielestä tee hallaa kirjan lukemiselle. Eli molemmin päin on hyvä :)

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Kävin katsomassa tämän eilen. Olin kuullut elokuvasta kolmenlaista mielipidettä: älyttömän hyvä, ihan ok ja tajutonta paskaa. Tykkäsin. Haahuilun tunnelma, vimmaisuus ja kauniit kuvat miellyttivät, samoin Sam Riley, joka on minusta iiiihana.

Kerouacin kirjaa olen aloittanut mutta jättänyt kesken joskus viisitoista vuotta sitten. En tiedä, jaksaisinko ja haluaisinko lukea sen loppuun nyt.

Helmi K
sivulauseita

Jos kirjaa ei huvita lukea niin Dennis McNallyn elämäkerta Kerouacista on myös tosi hyvä. 

Haahuilun tunnelma on hyvä kuvaus. Ja Riley on mustakin hyvä, mutta vielä enemmän tykkäsin Garrett Hedlundista. Tai oikeastaan just noista kahdesta yhdessä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan mieletön leffa, tykkäsin älyttömästi! Pakko kyl lukee kirjakin kerta jos on nii hyvä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.