toinen! (ota riski ja rakastu kirjaan)

sivulauseita

Sain toisenkin blogihaasteen otsikolla Ota riski ja rakastu kirjaan. Se tarkoittaa seuraavaa:1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan.2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi.3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

 

Sain haasteen Kirjavan Kammarin Karoliinalta. Ensimmäiseksi hän suositteli luettavaksi Markku Pääskysen Vihan päivää  ja Märtta Tikkasen teosta Kaksi, mutta olen lukenut molemmat, ja ne ovat minusta huikean hienoja. Sain lisää ehdotuksia ja lopulta päädyin Eeva Tikan romaaniin Pojan paluu. En ole lukenut ikinä yhtään Eeva Tikan teosta, syystä jota en tiedä, mutta nyt siis vihdoin.

Karoliinalle valitsin luettavaksi (oman suosikkini) Joyce Carol Oatesin  Blondin tai Marjo Niemen Miten niin valon. (Marjo Niemeltä on muuten tulossa uusi romaani, Ihmissyöjän ystävyys, syksyllä, jota odotan jo kovasti.)

Ja siirrän tämän haasteen myös eteenpäin Kaksi-nollan Katille. Kirjoiksi ehdotan joko Claudie Gallayn romaania Rakkaus on saari tai Jhumpa Lahirin novellikokoelmaa Tuore maa. Ensimmäistä koska Gallay on minusta kirjailija jota kaikkien pitäisi lukea ja Lahiria samasta syystä, ja koska Kati joskus mainitsi ettei kovin usein lue novelleja. Lahiri on lajissa mestari.

Olen ensi viikolla pitämässä (ainakin hetken) lomaa, lähdössä saareen keskelle merta ja luettavien kirjojen pino kasvaa vain. Kesäkirjoista, klassikoista ja tämän kesän mahdollisista helmistä, lisää myöhemmin.

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Kiitos haasteesta, Helmi! Palaan siihen pian omalla palstallani.

Helmi K
sivulauseita

Mahtavaa! Että tartut haasteeseen ja (toivottavasti myös) pääset Lahirin ääreen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.