valoa, valoa, valoa

sivulauseita

Pidän valosta mutta varauksella.

Viihdyn parhaiten hämärässä, vähän piilossa.

Mutta.

Ne kauniit, kuplivat, pehmeät kesäillat jolloin myöhäinen valo taittuu juuri oikeasta kulmasta, sopivan varovasti mutta anteeksi pyytelemättä. 

Miten ne tekevät omasta olosta samanlaisen.

Askeleista kevyen, hymystä kirkkaan ja katseesta uteliaan. 

Hiuksistakin paksummat.

Laukusta ei puutu mitään, kaikki löytävät paikalle ja tuuli tyntyy.

Iloa tuntuu olevan loputtomiin, samoin katuja, kasvoja ja kiskoja.

 

Tässä kesässä on nyt jotenkin todella hyvä rytmi, ja luulen sen johtuvan juuri tasapainosta. Sadepäivistä ja pilvettömistä illoista. Viileistä varjoista ja aurinkoisista kulmista. Rauhasta ja vimmasta.

Vuosia sitten minä makasin rannalla ja kallioilla päivästä ja viikosta toiseen. En halunnut mitään muuta kuin olla auringossa, uida ja juhlia. 

Vuosia sitten en voinut edes kuvitella, että (kesä)päiväni kuluisivat pienen ihmisen rytmissä. Että veisin sen pienen festareille, toreille ja joka toinen päivä syömään thaimaalaisia kevätkääryleitä. Että istuisimme sillä samalla Temppeliaukiolla nenät vastakkain ja pohtisimme hartaasti miten antaa suukko ilman että ihan vähän puraisee, mikä on maa, miksei tänään ole huominen, miten monta kiveä on töölössä.

Miten sillä voikin olla niin kiharat hiukset, niin tarkat silmät, niin herkässä nauru, niin hullut ja hienot kysymykset.

Miten meillä voi olla kahdestaan näin hauskaa? 

Ennen häntä en koskaan ajatellut sen olevan mahdollista. Niin vähän tiesin. Mutta se onkin sitten toinen tarina.

 

Kommentit

K_ (Ei varmistettu)

Mun tulee niin hyvä olla näistä sun teksteistä. Jotenkin lohdullinen. Olet viisas ihminen, elämää ymmärtävä ja se näkyy kirjoituksistasi. T. Toinen hämärässä viihtyjä

Helmi K
sivulauseita

Ihana. Suurensuuri kiitos.

 

maariapaivinen (Ei varmistettu) http://www.maariapaivinen.com

Voi kuinka lempeän kuuloista, kaikki. Olen ihan herkkänä. Mua kävi jopa itkettää tällainen pikkuinen blogipostaus! Olen nykyään Islannissa. Ihmettelen valoa, joka on täällä paljon viipyvämpää kuin muualla. En saa unta. Koetan tottua uusiin ajatuksiin. Rauhoittavaa kun voi lukea toisten ajatuksia ja mennä omista pois!

Helmi K
sivulauseita

On lempeää, nyt, ihan ihmeellinen tämmöinen loma, että se on ihan oikeasti mahdollinen, en olisi uskonut. Lähetän sullekin vähän tätä kummaa rauhaa :)

Ja sulla on uusi blogi! Hieno! Ja vitsi Islanti, mä oon käynyt vaan kerran mutta aion kyllä tulla uudestaan. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.