Kiitos 2003-2012

Ladataan...
Sivuseikkailu

Pitkäaikaisimmat lukijani (pun intended) muistavat ehkä avautumiseni pitkäaikaisesta ystävästäni Nokia 3200 -puhelimesta. Tuon teille nyt järkyttävän uutisen. Hän on poistunut keskuudestamme.

Ongelmat alkoivat pari viikkoa sitten virtanappulan hajoamisella ja irtoamisella. Avasimme halon ja tutkimme sen sisuksia. Teknisesti normaalia hieman välkympi lähimmäiseni ymmärsi pian mistä kiikastaa ja keksi puhelimen käynnistymismekanismin ja että siihen voi osallistua tunkemalla puhelimen sisuksiin Fiskarsin taloussakset. 

Voilà - elvytys onnistui ja virta palasi! Ukaasina tosin oli, että puhelimen akkua ei saa päästää tyhjäksi vaan puhelin täytyy pitää päällä koko ajan. 

No tottakai se akku sitten pääsi tyhjäksi. Sörkin saksilla sisuksiin. Väänsin ja käänsin. Lopulta puhelin käynnistyi mutta näyttö oli hajonnut. 

Potilaan elvyttämiseksi tehtiin kaikki mahdollinen. Hän ei vain enää jaksanut. Ohut elämänlanka oli katkennut. 

Surusta (hämmentävän nopeasti...) toivuttuani marssin lähimpään liikkeeseen ottamaan selvää siitä mitä on matkapuhelin herran vuonna 2012. Koska olen vannoutunut näpyttelijä, kerroin haluavani ehdottomasti näppäimellisen version jossa kosketusnäyttö on sivuosassa. Ja että minähän en nettiä puhelimessa ala käyttää.

Päädyin ostamaan halvan ja muovisen älypuhelimen jolla on saatanan hankala kirjoittaa, joka tekee nettiliittymän ottamisen puhelimeen pakolliseksi (jos haluaa välttyä yllärilaskuilta)  ja joka luultavasti menee rikki ensimmäisen käyttövuotensa aikana. Koska se oli niin söpö ja kivan näköne ja sil voi navigoida ja silleen. En kertakaikkiaan usko että älypuhelin voi säilyä käytössäni ehjänä vuotta kauempaa, joten panostin puhelimeeni 100 euroa. Lisäksi ostin ruman kumisen suojakääreen sekä suojakalvon, jospa ne auttaisivat vähän asiaa.

Angry Birds ja Facebook-app ja sormella hivutteleminen toki miellyttävät mutta olen silti aika hukassa tässä älymaailmassa.

Kärsimättömänä ihmisenä painelen kaikkeen vaan että JOOJOO. Halusin puhelimeen Facebookin mutta se ei onnistunut ilman että liitän myös Gmail-tilini puhelimeen. Tein työtä käskettyä. Pääsin latamaan Fb-appin ja kirjautumaan. Pian alkoi puhelin tuutata uusia viestejä.

Aijaa, tää lähettääkin nyt kaikki roskapostilaatikkona pitämäni Gmailin postit puhelimeeni. Aijaa tää lataa nyt netistä jotain päivityksiä. Aijaa mä oon kirjautuneen Youtubeen ja nyt se hakee siihen päivityksiä. Haittaakse.

Lisäksi ei mitään käsitystä siitä millaisia karttoja puhelin oleilustani mahdollisesti piirtelee. (Ikään kuin ne olisivat kenestäkään kiinnostavia.) Puhelimen tietoyhteysvalikot imap-pop-vpn-hässäköineen ovat minulle täysin hepreaa. Tulee olo: Kuuluisiko minun tässä iässä ja tänä ihmisenä omata jonkinlainen perustietous näistä asioista? Joka tapauksessa en omaa.

Onhan tuo todella hauska ja koukuttava lelu. Toivottavasti en muutu älyvammaiseksi jonka tärkein tehtävä palavereissa on viuhtoa näyttöään etusormella "salaa" pöydän alla. Tällä hetkellä ainakin olen tampio jolla menee 160 merkin tekstarin kirjoittamiseen puoli tuntia koska peukalo on liian iso. Mahdollisuudet ovat kiehtovat mutta olisikohan jossakin älypuhelin for dummies -opasta?

Ja että mitäs sitten kun akku loppuu. Pitääks sit kysyy taas tietä joltain ihmiseltä.

Share
Ladataan...

Kommentoi

Ladataan...