pUhelin

Ladataan...
Sivuseikkailu

 

Oikeastaan piti kirjoittaa Habitaresta. Mutta siirrän sen myöhemmäksi. Koska näin Helsingin matkalla kaiken muun kaman lisäksi aika monta tuliterää iPhonea, haluan omistaa kirjoituksen matkapuhelimelleni.

Kirjoitin ylioppilaaksi Otavan opiston aikuislukiosta herran vuonna 2003.  Lahjarahat sijoitin uuteen hienoon kamerakännykkään. Malli Nokia 3200. Valitsin sen lähinnä siksi että siinä oli todella mullistava ominaisuus: kirkkaiden kuorien alle voi iTse piirtää paperikuoret! Mahtavaa. Näppäimet olivat ihan järjettömän epäkäytännölliset, mutta kyllä niihinkin tottui.

Puhelin on nyt kahdeksan vuotta vanha, ehjä ja käytössä. Olen kerran vaihtanut siihen akun. Akku oli lajinsa viimeinen ainakin siinä kaupassa josta sen ostin. 

Mitä vanhemmaksi puhelin käy, sitä enemmän se raukka kohtaa matkallaan pilkkaa ja vitsailua. "Ai sulla on vieläki toi" toteavat jotkut tutut liikuttuneina.  Vanhassa, pois muodista menneessä tavarassa pitäytyminen on jotenkin hellyttävää. Söpöä, sellaisella hiukan jälkeenjääneellä tavalla. Vaikka tietenkin voi miettiä mikä on jälkeenjääneempää - se että 30-vuotiaan pitää päteä merkkituotteilla niin kuin seiskaluokkalaisen vai se että käyttää tavaran loppuun ennen kuin hankkii uuden. 

Toivottavasti puhelin kestää vielä kauan. Onhan se vähän ärsyttävä ja ruma. En tajua miten se toimii kaiken sen jälkeen mitä olemme kokeneet yhdessä. Varmaan tahallaan.

Ainoa vika on handsfreen toimimattomuus: kaadoin puhelimen päälle kerran purkillisen luumu-Yosaa ja handsfreeaukko tukkeutui. Muuten ei mitään vikaa. Yhden yön puhelin on viettänyt kasteisella nurmella pensaan juuressa. Siellä se aamulla iloisena pirisi kun soitin siihen toisella puhelimella. Niitä kaikkia kertoja kun olen tiputtanut sen erilaisille lattioille tai kiville, en edes muista. 

Pystyyköhän iPhone samaan?

Share
Ladataan...

Kommentit

päivikki (Ei varmistettu)

E iTodellakaan pysty! Luurisi on puhelinten supermies :)

Ai niin!

No siis... itsellänihän on kännykkä, jonka näppäimistö on irronnut jo kauan aikaa sitten. Puhelimen piti olla iskun-, -kosteuden ja kaiken kestävä. Ei ollut Annan kestävä. 

Silti en ole uutta hankkinut. Ja jos olen saanut hajotettua tollasen mitä tahansa kestävän (...) luurin, niin iPhone ei tule kysymykseenkään.

Sivuseikkailu

Hanki Nokia 3200! Toi on selvinnyt kyl kaikesta. Kastumiset jne. Lisäksi se oli mulla aina tallilla taskussa, välit täynnä pölyä, sahanpurua ja olkea. Ei mitään ongelmaa. Paitti toi Yosa. Joka muuten haisee nykyään jo vähän pahalle tuolla puhelimen sisällä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtava puhelin! :) Älä alistu kertakäyttöiseen iKulutushysteriaan.

Kommentoi

Ladataan...