Hiilarihirmun kauhu: Pitsapohja ilman vehnäjauhoja

 

Kaikki paraneminen alkaa ongelman tunnustamisesta ja on aika tunnustaa omani. Olen Hiilarihirmu. Rakastan kaikkea mahdollisimman valkoista. Valkoiset rapeakuoriset sämpylät, pasta, you name it. Tänne vaan. Aivoni eivät tunne sanaa kohtuus, jos puhutaan hiilihydraateista. Enemmän on enemmän. Tästä syystä joudun laittamaan itseni aina joksikin aikaa jäähylle. Tiedän, ettei vähähiilihydraattinen ruokavalio ole enää muodissa, mutta niin kuin ihmisillä yleensä, myös minulla on syyni tähän hifistelyyn. 

Kerrotaan siis vähän taustoja, että miksi hiilarit pääsevät aina välillä jäähylle. Asia on lyhykäisyydessään niinkin yksinkertainen, että olen joskus painanut lähes 100 kiloa ja 30 kilon laihdutusurakan jälkeen on kehoni hiilihydraattiensietokyky on todella huono. Oikeastaan se on ollut sitä aina ja erityistaitoihini kuuluu lihominen. Osaan sen nopeasti ja tehokkaasti, sillä kehoni on ehkäpä maailman imukykyisin sieni. 

Käyn päivittäin taistelua kehoni kanssa siitä, että minkä kokoinen se haluaa olla. Meillä on toistaiseksi vielä hieman erilainen näkemys aiheesta, mutta voimme kumpikin elää sen kanssa. Välillä joudun kuitenkin laittamaan kehoni jäähylle, jotta se muistaisi taas miksi hiilihydraatteja tarvitaan. Suurin syy sille miksi aika-ajoin karsin hiilihydraatteja on se, että pää ei vaan kestä. Pasta ja sämpylät on huumetta pääkopalle ja tarpeeksi pitkään jatkuneen käytön jälkeen annosta on nostettava.

 

 

Tällä hetkellä olen siis taas vieroituksessa, joka on vähän kovempaa luokkaa kuin aikaisemmin. Nyt pizzapohjaksi ei kelvannut enää tortilla vaan piti lähteä hifistelemään. Päätin googlailla vähän vaihtoehtoja leivälle ja monet olivat korvanneet sen mantelijauhoa sisältävällä rieskalla. Ohjeissa oli lopulta yllättävän monia eri ainesosia, joten lähdin jälleen kerran tutulle improvisaatiolinjalle.

Menin kauppaan ja annoin henkien johdatella. Käteen tarttui mantelijauhoa, munia ja täyteaineksia. Sekoittelin munat ja jauhot keskenään, lisäsin vähän leivinjauhetta ja suolaa. Nesteeksi laitoin ihan tavallista vettä ja kaadoin sopan pellille. Paistoin pohjaa uunissa sen verran, että siitä tuli kullanruskea, ladoin täytteet päälle ja laitoin takaisin uunin. Jonkun ajan päästä nostin tuotoksen uunista ja sehän oli ihan oikean pitsan näköinen! Jännittävin heti oli ehdottamasti pitsan leikkaaminen, mutta turhaan. Tästä tuli omasta mielestäni loistava. Ei tietenkään mikään oikea pitsa, mutta ajaa asiansa aivan hyvin. Täyteet olivat tällä kertaa tälle maapallolle liian lihaisat ja pohjassa oli jo valmiiksi kananmunaakin, mutta ensi kerralla vegeversio ehdottomasti!

 

 

Tässä vielä työvaiheittain koko homma:

Tarvitset 4 munaa, n.100g mantelijauhoja, leivinhaujetta, suolaa ja mieleiset täytteet.

1.Vatkaa 4 munaa rikki.

2. Sekoita kulhossa mantelijauho, ripaus suolaa ja teelusikallinen leivinjauhetta.

3. Kaada munat jauhojen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää loraus vettä. Itse laitoin ehkä n. desin verran (vapaalla kädellä tulee aina tosi hyvä :D).

4. Viimeiset sekoitukset ja koko soppa pellille leivinpaperin päälle. 

5. Pohja uuniin (225°C)  ja tosiaan pois, kun väri on kullanruskea. 

 

 

6. Pohja pois uunista ja päälle tomaattipyre, juusto ja mieleiset täytteet. 

7. Systeemi uuniin ja sormet ristiin, että tulee hyvä.

8. Siinä vaiheessa, kun kämppä tuoksuu pitsalta kannattaa mennä katsomaan. Jos näkymä miellyttää, ota pitsa pois uunista.

9. Syö heti ja ole onnellinen.

 

 

Ei muuten ole hajuakaan, että kiinnostaako ketään nämä meikäläisen kokkailut. Kuten huomaatte ruoka on iso osa mun arkea, joten se tulee varmasti esiintymään täällä jatkossakin eri muodoissa.

Jos siellä ruudun takana on muitakin hiilarihirmuja, ois kiva kuulla miten selviätte tästä elämästä noin niinkun yleensä ? :D

 

Jazz-terveisin,
Henriika S.

Share

Kommentit

Millie's
Randomilla

Näyttää tosi hyvältä tuo pizza. Pohja menee kyllä testaukseen. :) Kokeilin joskus kukkakaalipohjaa pizzassa, mutta en hirveästi tykännyt. Maistui liikaa kukkakaalilta :D Täällä toinen hiilarihirmu. Mulla on vähän nyt se auttanut, että oon hommannut kaappiin terveellistä 'naposteltavaa'. Esim. jos älytön hiilarihimo iskee ennen kunnon ruokaa, syön viilin tai jogurtin seassa vadelmia ja mustikoita. Auttaa hetkeksi aikaa. 

Henriika S.

Mä oon kans joskus tehnyt tota kukkakaaliversiota ja ihan samat fiilikset (tein sen myös jotenkin huonosti ja siitä tuli ihan vetinen :D) Pitääpä Suomeen muuton jälkeen lähteä marjametsälle ja laittaa pakastimeen purkkeja heikon hetken varalle! Olin itsekin tosi yllättynyt, että miten "oikealta" tää versio maistui! Eihän se mikään kaloriton ole, mutta jos on laittanut itsensä vieroitukseen, niin aivan hyvä on :D Paistamisen jälkeen kävin lastalla sen pohjan läpi niin, että irtosi paperista jo siinä vaiheessa. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.