Ladataan...
Sonja Iida

 

Huomaan jälleen olevani tilanteessa, jossa olen haalinut elämääni liikaa asioita tapahtuvaksi samaan aikaan. Innostun helposti erilaisista asioista, ja lähden mukaan uusiin juttuihin ennakkoluulottomasti. Huomaan liian usein vastaavani "joo", kun minua kysytään mukaan johonkin. Viime aikoina olen tehnyt tätä vaarallisen usein oman jaksamiseni kustannuksella. Totta kai motivoivat asiat myös tuovat lisää energiaa, mutta joskus energiavasrastot tyhjentyvät, jollei niitä ymmärrä ladata täyteen riittävän usein. Spontaani innostuminen johtaa usein positiivisiin asioihin, mutta tällä hetkellä huomaan tarvitsevani tarkempaa prioriteettijärjestystä.

 

 

Syksyn sairastelukierre ja jatkuva ylikierroksilla käyminen laittoivat minut miettimään, pitäisikö tahtia vähän himmata. Toki elämässä pitää olla aikatauluja, mutta jos koko viikko on aikataulutettu minuutti minuutilta, mitä siitä jää käteen? Onko se sellaista elämää, jonka myötä voin hyvin sekä fyysisesti että psyykkisesti? Tänä vuonna siis yritän opetella sanomaan rohkeammin ei. Kaikkea ei voi saada, ja joskus pitää tehdä valintoja. Kaikki jutut olisivat varmasti siistejä, mutta elämässä on tehtävä valintoja. Uskon, että parhaimpiin lopputuloksiinkin päästään, kun keskitytään muutamaan asiaan miljoonan sijasta. Päätoimisena opiskelijana opiskelu on tietenkin se ykkösjuttu. Taidealan opiskelijana opiskelu ei rajoitu luentoihin ja esseisiin, vaan aikaa menee myös soittamiseen. Tämän lisäksi olen tehnyt kahta duunia, joka on toisinaan ollut vähän liikaa. Jatkossa aionkin varata myös vapaa-aikaa itselleni. On toki iloinen asia, että töitä riittää opiskelun ohella, mutta niitä voi nähtävästi tehdä myös liikaa. Tämän lisäksi aikaa vievät treenit, joita olen lähes epätoivoisesti yrittänyt mahduttaa täpötäyteen kalenteriini. Olenkin joutunut pohtimaan uudelleen myös suhdettani liikuntaan ja siihen, mitä se minulle merkitsee. Tällä hetkellä myös (omasta mielestäni) riittämätön aika liikkumista varten stressaa. Mutta tästä lisää myöhemmin. :)

Miten sitten määritellä vapaa-aika? Musiikkia opiskellessa huomaan opiskeluajan ja vapaa-ajan sekoittuvan herkästi toisiinsa. Vielä jonkin aikaa sitten, kun ihmiset kysyivät harrastuksistani, en osannut vastata mitään järkevää. Siinä vaiheessa kun musiikki muuttui harrastuksesta tulevaksi ammatiksi, aloin pohtimaan, mitä oikeastaan harrastan. Ovatko harrastuksiani konserteissa käyminen ja musiikin kuuntelu? Nuorempana harrastuksia (varsinkin liikuntaharrastuksia) oli vaikka millä mitalla, mutta musiikin täyttäessä yhä enemmän tunteja vuorokaudesta muut harrastukset jäivät kyydistä. Uskon, että kaikenlaiset kuplat ovat jollain tasolla pahasta. Oli se sitten fitnesskupla, musiikkikupla tai jokin muu. Elämässä pitää olla muitakin elementtejä ja mielenkiinnon kohteita. Vasta silloin voi saada perspektiiviä asioihin. Tällä hetkellä käytän vapaa-aikani salilla, lenkkipoluilla ja kirjoittaen. Blogista on tullut itselleni yhä tärkeämpi harrastus, joka varsinkin uudessa elämäntilanteessa auttaa pitämään palaset koossa. Haluan jatkossa panostaa blogiin myös visuaalisesti, eli voi olla, että valokuvaaminenkin tulee enemmän kuvoihin. Otin muuten muutamia koeotoksia, mitä mieltä olette? :) Tämä on vielä vähän hakuammuntaa kuvien kanssa, mutta ehkä se tästä. :D

 

Ai niin, ja Mansesterin levyn arvonnassa voitti minttu47. Olen laittanut sulle spostia! :)

 

<3

 

Sonja

Share
Ladataan...

Ladataan...
Sonja Iida

*yhteistyössä Mansesteri

Sain mielenkiintoisen yhteistyöehdotuksen Mansesterilta. Mansesteri on tamperelainen hip hop- trio, joka julkaisee 31.1.2017 uusimman levynsä "Maskin alta". Mansesteriin kuuluvat konkariräppärit Mc Mane ja Vainis, sekä DJ Kalu. Mansesteri on keikkaillut Suomen kovimpien nimien kanssa, kuten Elastisen, Anna Abreun, Sannin, JVG:n ja Robinin kanssa, joten kyse on rautaisista ammattilaisista! Uudelta levyltä jo aikaisemmin julkaistu sinkku "Saravon Pekka" striimasi kultaa alle neljässä kuukaudessa.

Sain tilaisuuden kuunnella levyn kappaleita jo ennakkoon. Tekstiltään omaksi suosikikseni nousi Pintaa syvemmälle. Kappale ottaa kantaa syrjintää ja kiusaamista vastaan. Sanoma on siis hyvin ajankohtainen.

Vaikka hip hop on minulle genrenä lähtökohtaisesti hieman vieraampi, voisin hyvinkin kuvitella lisääväni levyn kappaleita omalle salitreenilistalle. Treenimusiikissa pitää olla sopiva pulssi ja ytyä, ja tästä levystä niitä kumpaakin löytyy. :) Erityisesti kappale Downshiftataan (feat. Juju) on melodioiltaan ja rytmiikaltaan tarttuva. Rockimpaa puolta levyllä edustaa Katso mua.

 

 

Mansesterin keikat löydät täältä!

Uusimman levyn voit tilata tämän linkin kautta ja julkkaripäivän jälkeen levy on saatavana myös Spotifyssä ja Levykauppa Äxässä.

 

Sain arvottavaksi yhden Maskin alta -levyn. Voit osallistua arvontaan jättämällä sähköpostiosoitteesi kommenttiboksiin. :) Arvonta päättyy maanantaina 30.1.2017 klo 22.00. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti.

 

<3

Sonja

Share
Ladataan...

Ladataan...
Sonja Iida

Moikka lilyläiset!

Olen Sonja, 22-vuotias klassisen musiikin opiskelija Helsingistä. Olen kirjoittanut noin vuoden verran blogia omalla domainilla, mutta nyt kaipasin blogiyhteisöä ympärille. Siirtelin eilen vanhoja postauksia blogiin, joten te uudetkin lukijat pääsette tutkimaan, mitä viime vuonna tapahtui. Valitettavasti kommentit jäivät sille tielleen. :( Blogin nimenä oli alunperin Hack or Bach, joka viittasi kahteen intohimooni: saliin ja musiikkiin. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että elämässäni on paljon muutakin. Luulen, että blogi on muuttunut enemmän lifestyleblogiksi, ja siksi omalla nimellä kirjoittaminen tuntuu tällä hetkellä kaikkein luontevimmalta. Blogissani tykkään käsitellä hyvinvointiin ja liikuntaan liittyviä juttuja ja kertoa omia mielipiteitäni asioista. Jos et tohdi kommentoida, mieltäni lämmittäisi, jos painaisit sydäntä. :)

Kaikkea kivaa on tulossa tänne blogiinkin tänä vuonna, joten tervetuloa seurailemaan!

 

<3

Sonja

Share
Ladataan...

Pages