Jouluisia sisustusjuttuja

Sparkle.

Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella, joten päätin ottaa muutamia kuvia jouluasuun sonnustautuneesta asunnostamme. Täksi jouluksi en tainnut hankkia mitään uutta joulutavaraa - jos anoppilan pihasta napsaistuja kuusen ja katajan oksia ei lasketa. Suurin osa joulukoristeistamme on kauppojen alennusmyynneistä hankittuja tai kirppikseltä bongattuja: esimerkiksi nuo pienet pallovalot taitavat maksaa vain neljä euroa ja viime vuonna löysin ennen joulua Stockalta puoleen hintaan kauniin sydämenmuotoisen jouluvalon, joka pääsi tänä vuonna koristamaan makkarimme ikkunaa. Edullisestikin voi siis sisustaa: Särestöniemen julisteen pelastin kaatopaikkakuormasta, 70-luvulta peräisin olevan pyöreän keittiön pöydän päällystimme marmorikuosisella dc-fix -kalvolla ja kaikkiin tekemiini kollaasitauluihin olen löytänyt kehykset kirppiksiltä todella halvalla.

Tv-tason päällä majailevaa Reidar Särestöniemen maalausta esittävää julistetaulua koristaa Kärkkäiseltä hankitut pienet pallovalot, ja kirppisaarteita täynnä olevat tarjottimet saivat joulun ajaksi seurakseen katajan oksia sekä joulupalloja.

Askartelin satiininauhasta ja joulupalloista koristenauhan, jonka laitoin roikkumaan keittiön ikkunaverhon kaveriksi. Kirjahylly sai myös kaksi uutta tonttuasukasta: joululahjaksi saadun tyttötontun ja kirppikseltä löytyneen poikatontun. Teippasin kiedoin kirjahyllyyn myös pienet pallovalot.

Koristelin joulukuusen jo joulukuun alussa kulta- ja hopeapalloilla, kynttilöillä sekä kirppikseltä löytyneillä hopeanauhoilla ja valkoisilla huopaenkeleillä, jotka ovat ihanan vanhanaikaisia. Joulukukiksi kotiutin kolme pientä valkoista tulilatvaa ja keittiön pöydälle laitoin minitimanteilla koristeltuja kuusen oksia maljakkoon.

Makuuhuoneeseen sytyttelin kynttilöitä ja koristelin hyllyn hopeapallonauhalla. Myös vessa sai pienen vihreän piristyksen, kun lykkäsin kaikkein pienimmät havut Iittalan juomalasiin ja laitoin sen koristamaan käsienpesualtaan reunaa.

Tänä vuonna ajattelin kerrankin olla fiksu ja hankkia joulujen jälkeen kunnolla käynnistyvistä alennusmyynneistä jotain ihania, mutta normaalihintaisina-aivan-liian-kalliita joulukoristeita tulevia jouluja odottamaan. Ehkäpä siis ensi vuonna saan laittaa kuuseen glitterpäällysteisiä yksisarvis-, keiju- ja paratiisilintukoristeita.

 

Miten sinä olet koristellut kotisi täksi jouluksi? :)

 

x Marjo

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.