Ladataan...
Sparkle.

Ihanaa vappua kaikille! Omaan vappuuni on kuulunut ei-niin-ratkiriemukasta rästitenttiin lukua, ihanan ystävän kanssa kahvittelua, ruokakaupassa käyntiä ja juhlakuntoon laittautumista. Seuraavaksi suuntaan parhaan ystäväni luokse etkoille, josta tarkoituksena on lähteä sitten vielä Waaton bileisiin Dioneen.

Vappuasuna tottakai haalarit, oikeasti lähes pimeässähohtavan kirkkaan korallinvärinen toppi ja glittersuihkeella kuorrutetut hiukset.

Nyt kuitenkin heitän vielä nopsasti evästä naamaan, niin jaksaa illan juhlia! Vapun jälkeen luvassa postauksia mm. vaatteiden huoltamisesta ja juhla-asuista. Nyt kuitenkin vapunviettoon! Ottakaa iisisti!

 

x Marjo

Share

Ladataan...
Sparkle.

Uusien reseptien viikon viimeinen eväs oli jotain, mitä en ole koskaan aikaisemmin kokkaillut: tofuburgeri itse tehdyllä sämpylällä.

Valmistukseen tarvitset:

yrttimaustettua/savustettua tofua

salaattia

tomaattia

vihreää pestoa (itse käytin Urtekramin pestoa)

juustoa (itse käytin Vaalan Juustolan Erätuli Loimu savustettua sulatejuustoa)

kermaviiliä

valkosipulirouhetta

mustapippuria

suolaa

valmiita sämpylöitä tai itse pyöräytettyjä (omani tein aivan perinteisellä reseptillä käyttäen vettä, kuivahiivaa, sokeria, suolaa, vehnäjauhoa, sämpyläjauhoja, kaurahiutaleita ja öljyä)

  • pyöräytä ja paista sämpylät
  • valmista valkosipulikastike sekoittamalla kermaviiliin valkosipulirouhetta, suolaa ja mustapippuria
  • pese ja viipaloi tomaatti + pese tarvittava määrä salaatinlehtiä valmiiksi
  • viipaloi tofu ja ruskista molemmilta puolilta pannulla
  • paiston loppuvaiheessa lisää pannulle tofun päälle viipale juustoa sulamaan
  • voitele toinen sämpylänpuolisko valkosipulikastikkeella ja toinen pestolla
  • täytä salaatilla, tomaatilla ja tofulla ja nauti burgerista!

Pienellä vaivannäöllä saa aikaan todella hyvän ja terveellisen kasvisversion burgerista. Yrttimaustettu tofu ylitti kyllä odotukseni: sehän jopa maistuu hyvältä, toisin kuin tohvelilta maistuva naturelli tofu. Ainoan miinuksen saa käyttämäni Urtekramin vihreä pesto, joka oli (luultavasti juuston puuttumisen takia) todella kitkerää. Erityismaininta ihanalle Vaalan Juustolan savustetulle sulatejuustolle! Ja kaikille, jotka tuskailevat sen kanssa, ettei valkosipulikastikkeeseen saa tarpeeksi hönkää, niin heittäkääpä joukkoon pussillinen valkosipulirouhetta, niin ei tarvitse kenenkään arvailla, onko sitä valkolöökiä tullut syötyä vai ei.

Tässäpä tämä uusien reseptien viikko nyt oli, toivottavasti tykkäsitte ruokapostauksista. :) Kiitos haasteesta Mari!

 

x Marjo

Share

Ladataan...
Sparkle.

Toissapäivänä tekaisin uusien reseptien viikon kolmannen ruoan: curry-kalakeiton. 

Mausteisen kalakeiton toteutukseen tarvitset:

perunoita

porkkanoita

vihreää parsaa

vihreitä papuja pakasteesta (tai tuoreita)

purjoa

lohikuutioita pakasteesta (tai tuoretta lohta kalatiskiltä)

maustettua tai tavallista ruokakermaa (itse käytin yrttimaustettua) 

tilliä

currya

vihreää currytahnaa

suolaa 

pippuria

  • pese, kuori ja paloittele porkkanat, perunat, parsat ja purjo
  • keitä porkkanoita, perunoita, purjoa ja parsaa currytahnalla, suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia
  • lisää sitten joukkoon kerma, lohikuutiot ja pakastepavut
  • keitä, kunnes lohi ja perunat ovat kypsiä
  • lisää tuore tilli, mausta curryjauheella ja lisää tarvittaessa myös muita mausteita

Helppoa ja tulista ruokaa, jonka polttavuutta voi säädellä hissuttelemalla currytahnan kanssa tai heittämällä joukkoon oikein kunnolla chiliä. Itämaisempaan fiilikseen pääsee käyttämällä kookosmaitoa ja korvaamalla perunan riisillä. Tämän keiton tekeminen oli muuten todella helppoa, mutta itselle uusi raaka-aine, parsa, aiheutti kyllä päänvaivaa. Kuorimisesta ja pitkästä keittoajasta huolimatta joihinkin parsapaloihin jäi todella puumainen ja kova kuori, jota ei kyllä todellakaan tehnyt mieli syödä. Missähän meni vikaan?

Uusien reseptien viikolla on kuitenkin vielä yksi uusi resepti luvassa, joten pysykää linjoilla! :)

 

x Marjo

Share

Pages