Ladataan...
Sparkle.

Tähänastinen heinäkuu on kulunut reissatessa: ensin olimme poikaystäväni kanssa kaksi viikkoa pääkaupunkiseudulla lomailemassa, jonka jälkeen pakkasimme crocsit ja hellevaatteet mukaan ja hurautimme prätkällä mökille. Kuusi päivää kuluivat mukavasti saunoessa, laiturilla lötkötellessä, muurinpohjalättyjä ja muikkuja paistellessa, marjametsässä ja ystävien kanssa grillatessa. Ylitin myös itseni ja uskaltauduin vesipelostani huolimatta soutelemaan järvelle, mutta uimaan en sentään mennyt, sillä koskaanhan ei voi tietää mitä vesihirviöitä/lochnessejä/tappajahaita/alligaattoreita /jättiläiskalmareita sellaisessa mutapohjaisessa vesistössä voi elellä! Onneksi ei ole lapsena yhtään peloteltu näkillä tai mitään.

Kävimme myös poimimassa mustikoita sekä hilloja, joista jälkimmäinen oli aika extriimiä meikäläiselle, koska suo. Onneksi millekään aavalle ja upottavalle suolle (hrrrr) ei tarvinnut loppujen lopuksi mennä, vaan hilloja löytyi ihan pienenpienen viidakkorisukon läpi vaellettuamme, pari turhan leveää ojaa ylitettyämme sekä meikäläisen molempien kumppareiden upottua mutalöllöön, jonka vuoksi päästin paniikissa eläimellisen huudon, jonka sisältö oli kutakuinkin "miksi helvetissä me ollaan täällä!?! wäääää, mää en pääse enää irti ja nyt me kuollaan!!!111". No ei kuoltu, vaan löydettiin hilloja ja kaikki meni hyvin. 

Kengät, jakku, rannekoru ja kaulakoru: second hand. Housut: Gina Tricot. Toppi: diy.

Tämä unohtunut asukuva löytyi kansioiden kätköistä, joten päätin päästää sen päivänvaloon. Tämä simppeli asu on muistaakseni ihan tavalliselta yliopistopäivältä, jolloin nuo conssit olivat vielä valkoiset enkä ollut vielä onnistunut tuhoamaan nuita housuja pyöräillessäni. Pientä historian havinaa on siis havaittavissa!

Nyt suuntaan kuitenkin viimein nukkumaan, jotta jaksan huomenna selvittää tuon jäätävän pyyykkivuoren, joka odottaa kylppärin lattialla sekä metsästää kaupungilta pakastamista varten viiden kilon laatikon vadelmia (ja karviaisia, jos niitä on jo tarjolla). Palataan asiaan Helsingin ostosten esittelyn muodossa ensi viikolla!

 

x Marjo

Share

Ladataan...
Sparkle.

Hola ja terveisiä Vantaalta! Viimeiset 1½ viikkoa ovat kuluneet pääkaupunkiseudulla sompaillessa, sillä olemme viettäneet poikaystäväni kanssa kesälomaa kyläillen ystävien ja sukulaisten luona, ja olen myös kasaillut graduni aineistoa samalla reissulla. Tähän astisten Helsinkiseikkailuideni aikana olen käynyt ekaa kertaa Porvoossa, töllistellyt taidetta Ateneumissa, rakastunut Puu-Käpylään, saunonut upeassa Kulttuurisaunassa (ja kieltäytynyt 12-asteisessa merivedessä uimisesta, hrrr!), eksynyt Stockmannin uumeniin, hamstrannut silmät kiiluen uutta kosmetiikkaa, nukkunut muffinssiksi ristimälläni vaahtokarkinpehmoisella ilmapatjalla, syönyt hyvänmakuisen vegeburgerin Friends & Brgr:ssa, järkyttynyt Helsingin vintageliikkeiden hintatasosta, mutustanut litroittain pensasmustikoita, ihastunut Ellinooran Leijonakuningas-biisiin, käynyt ihanassa kasvohoidossa Ihohoitola Lupauksessa ja lumoutunut Helsingin keskustan Eurokankaan kangasvalikoimasta.

Kengät, hame ja rannekoru: second hand. Toppi: DIY.

Kävimme alkuviikosta Ateneumissa, jossa oli esillä Alice Neelin maalauksia sekä suomalaisen taiteen perusnäyttely. Alice Neelin oudohkot maalaukset eivät olleet mielestäni kovin kaksisia, mutta Edelfeltin, Järnefeltin ja Gallen-Kallelan klassikkoteokset jaksavat ihastuttaa joka ikinen kerta. Museokierrokselle puin mustan ja yksinkertaisen asun: nyörikorkkarit, midimittaiset vekkihameen sekä itsetekemäni pitsitopin. Nuo 100 denierin sukkahousut olisi tosin voinut jättää pois, sillä niiden pukeminen kaiken varulta yli 20-asteiseen säähän oli kyllä hätävarjelun liioittelua. No eipä ainakaan palellut!

Tänään sade sabotoi suunnitelmamme lähteä Helsinkiin, joten päivä taitaakin kulua sisätiloissa löllötellen ja ympäri taloa levinneitä tavaroita kootessa, jotta sunnuntai-iltana ei iskisi ihan jäätävä missä-mun-hammasharja/sormus/lompakko/laturi/teepaketti/villasukka on?!?!!111 -paniikki, kun pitää saada laukut kasaan maanantaiaamuna koittavaa paluulentoa varten. Eksynyt villasukka tuntuu tosin mitättömältä ongelmalta niihin terrori-iskun kauhuihin verrattuna, joita Ranska on jälleen joutunut kohtaamaan. Tuollaisen silmittömän väkivallan seuraaminen uutisista vetää täällä lintukoto-Suomessakin hiljaiseksi ja sen vuoksi toivon kaikille rauhallista viikonlopun alkua: löllötelkää, kuunnelkaa ukkosta ja pitäkää toisianne käsistä.

 

Rauhaa ja rakkautta.

x Marjo

Share