Ladataan...
Sparkle.

OMG! Piskuinen blogini täytti eilen jo kolme vuotta! Hurraa! Tämän hienon iän saavuttamisen kunniaksi ajattelin väsätä ainakin koonnin ultimaattisista lempparipostauksistani tämän kolmen vuoden ajalta sekä asupostauksen, jossa esittelen blogini historian kauneimmat ja kauheimmat asut. Nyt saa myös toivoa: mistä haluaisit minun postaavan? Ja rageviestit siitä, etten vieläkään ole toteuttanut postausta, jota olet toivonut jo vuonna miekka ja kirves, ovat myös tervetulleita kommenttiboksiin. Jospa saisin niistä viimein puhtia postata esimerkiksi viime vuoden (!!!111) Madeiran matkan kokemuksia mm. Porto Santon saarireissusta tai vierailusta Curral das Freirasissa eli nunnien laaksossa.  Olisi myös mielenkiintoista tietää, mitä kautta löysit blogini ja päädyit lueskelemaan juttujani! Viesti siis ajatuksistasi kirjekyyhkyin, pullopostitse tai kätevästi kommenttiboksiin näpyttelemällä.

Nyt tanssittaa! Tai sitten joku saa nyrkistä naamaan. Mahtava poseeraus syksyltä 2013.

 

x Marjo

Ladataan...
Sparkle.

Logopedian opinnot ovat pakottaneet minut opettelemaan (välillä kantapään kautta), miten noin miljoona asiaa saadaan hoidettua ajoissa ja miten tehtävänä olevat asiat kannattaa aikatauluttaa, että ne saa tehtyä ajoissa. Joten tässäpä meikäläisen hyväksi havaitsemia vinkkivitosia opiskeluista selviämiseen:

 

x TEE TEHTÄVÄLISTA. Loputtomalta tuntuvien to-do -listojen rustaaminen paperille on ollut opintojen aikana ehkäpä yksi tärkeimmistä seikoista, jonka avulla olen saanut pidettyä asiat jotenkuten kuosissa hirveän kiireen ja opiskelustressin keskellä. Tässä vinkkejäni toimivan tehtävälistan tekemiseen:

  1. Kirjaa ylös ihan kaikki asiat, jotka pitää hoitaa ASAP/tänään/huomenna/tällä viikolla. Mikään asia ei ole liian vähäpätöinen päästäkseen to-do -listalle. Ja suoritettujen tehtävien yliviivaaminen on tooodella mahtavaa, joten listaa myös ei-ehkä-niin-tärkeät asiat, kuten sukkalaatikon järjestäminen, jos sinun on tarkoitus saada se lähiaikoina tehtyä.
  2. Lajittele tehtävälistan asiat esimerkiksi kahteen kategoriaan, kuten opiskelu ja muut. Opiskelulistan alle voit kirjoittaa kaikki opiskeluun liittyvät asiat, kuten vaikkapa esseiden tekemisen, tenttiin lukemisen, opiskelijakortin tarran hakemisen ja kirjojen palauttamisen - ihan siis kaiken. Muut -kategorian alle rustailen itse kaikki muut (ja opiskeluun liittymättömät) asiat, kuten vaikkapa muistutuksen ikkunoiden pesusta, uuden verokortin tilaamisesta, kirppispöydän varaamisesta tai siitä, että pitää muistaa sopia treffit ystävän kanssa.
  3. Tehtävänä olevat asiat kannattaa laittaa kiireellisyysjärjestykseen sen mukaan, milloin k.o. tehtävät pitää olla suoritettuna. Ne asiat, jotka pitävät olla valmiina ihan just kohta tai joiden tekemiseen tiedät kuluvan paljon enemmän aikaa kuin muiden tehtävien suorittamiseen, kannattaa kirjata heti tehtävälistan kärkeen.

 

x PILKO TEHTÄVÄT. Nyt, kun olet ajan tasalla siitä, mitä sinun pitää saada tehtyä ja mihin mennessä, paloittele tehtävänä olevat asiat vielä pienemmiksi askareiksi, sillä näin saat pidettyä motivaation korkealla. Tai edes olemassa. Jos tehtävälistalla lukee kissankokoisin kirjaimin GRADUHHH!!!1111111, voi tuon kirjallisuuden multihuipentuman kirjoittamisen aloittaminenkin tuntua ihan liian pahalta ja työläältä. Hyi. Mutta jos pilkot esimerkiksi hirveän graduprosessin atomeiksi ja kirjaat tehtävälistaan vaikkapa tutkimuskirjallisuuden etsimisen, seminaariesityksen tekemisen ja tutkimusmenetelmän valinnan, olet jo askeleen lähempänä onnistumista.

 

x HANKI KALENTERI. Itse luotan paperisen kalenterin voimaan, mutta sähköinen kalenteri ajaa varmasti ihan saman asian. Kalenterin tärkein tehtävä on pitää sinut ajan tasalla ja oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kirjaa kalenteriin luentojen/töiden/harrastusten/hammaslääkäriaikojen/whatevah lisäksi myös jokaiselle viikolle oma tehtävälistansa ja suunnittele, mitä asioita aiot hoitaa minäkin päivänä. Noudattamalla suunnitelmaasi pysyt aikataulussa ja vältyt (toivottavasti) siltä hirveältä viime hetken paniikilta, joka saa rustaamaan esseitä yötä myöten.

 

x ASETA ITSELLESI REALISTISIA TAVOITTEITA. Mikään ei ole niin masentavaa kuin yrittää saavuttaa sellaisia tavoitteita, jotka tajuaa jo alkutekijöissään ihan liian korkeiksi. Pidä tavoitteesi realistisina ja muista aina ottaa huomioon sattuman mahdollisuus: jätä suunnitelmiisi aina hieman ylimääräistä aikaa siltä varalta, ettet joinakin päivinä olekaan parhaassa terässä etkä saakaan hoidettua suunnittelemiasi asioita juuri silloin. Älä myöskään ahdistu muiden ihmisten tavoitteista: jos joku haluaa valmistua ennätysajassa, sinä voit siitä huolimatta käyttää opintoihisi enemmän aikaa ja ryhtyä vaikka legendaariseksi n:n vuoden opiskelijaksi, jos elämäntilanteesi niin vaatii.

 

x PALKITSE ITSESI TAVOITTEIDEN SAAVUTTAMISESTA JA MUISTA VÄLILLÄ VÄHÄN MYÖS LEVÄTÄ. Kun saat tehtäviä tehtyä ja tavoitteita saavutettua, hemmottele itseäsi. Hemmottelu voi olla mitä vain, mutta itse suosin muun muassa näitä tapoja: ihana leivos teen kanssa, kirppiskierros, löllöttely sohvalla ja Netflixin tarjonnan selailu, hyvään kirjaan syventyminen, treffit ystävän kanssa, ravintolaillallinen tai viikonloppureissu maalle. Muista olla myös armollinen itsellesi ja pidä lepopäiviä, jolloin et edes vilkaise tehtävälistaan päinkään. Jos akkuja ei lataa, ne sammuvat jossain vaiheessa.

 

Tässäpä 5 vinkkiäni olivatkin! Sana on vapaa, joten, jos sinulla on ihan kingejä niksejä opinnoista selviämiseen tai jos löysit tästä postauksesta jotain uusia keinoja, jaathan ajatuksesi kommenttiboksissa. :)

 

x Marjo

Ladataan...
Sparkle.

OMG, oon jälleen varannut kirppispöydän Oulun Second Hand Storelta! Käyn huomenna (eli maanantaina) täyttämässä pöydän heti kymmenen jälkeen ja myyntiin on tulossa xs-s -kokoisia vaatteita, 36 -kokoisia kenkiä, asusteita sekä myöhemmin viikolla myös sisustustavaraa. Pöytänumeroni on 25, joten tervetuloa tekemään kohtuuhintaisia kirppislöytöjä. :)

 

x Marjo

Pages