Ladataan...

Panopasta käsitteenä on varmasti jo monille teistä tuttu. Kyseessä on Halparuokakirjan kirjoittajien Alisa Wilskan ja Natalia Tolmatsovan resepti, josta on lähiaikoina uutisoitu useammasakin paikassa. Poikaystävälleni panopasta ei kuitenkaan ollut vielä tuttu käsite, ja kävimme eilen seuraavanlaisen keskustelun:

"pitäiskö tehä tänään sitä panopastaa?"

"tehään vaan"

"meillä taitaakin olla jauhelihaa valmiiksi kaapissa... äh ei olekaan, pitää käydä ostamassa."

"miksi sä puhut kokoajan jauhelihasta? eikö meidän pitänyt tehdä kanapastaa?"

"eiii kanapastaa, vaan PANOpastaa" :D

Ei kuitenkaan tehnyt mieli varsinaisesti pastaa, joten päädyimme korvaamaan sen kesäkurpitsanauhoilla. Astetta kevyempi ja vihreämpi versio siis miltei legendaarisesta reseptistä, olkaahan hyvät!

Tuunattu panopasta (kahdelle henkilölle)

1 ruukku basilikaa (oikeassa reseptissä timjamia, mutta sitä ei löytynyt lähikaupasta)

2 valkosipulin kynttä

1 punasipuli

400 gr naudan jauhelihaa

1 tölkki tomaattimurskaa

2 tl suolaa

1 tl pippuria

2 kokonaista kesäkurpitsaa

1 lime

0,5 dl parmesania

Aloita leikkaamalla basilika pieneksi silpuksi ja pyöritä se, sekä suola ja pippuri  jauhelihan joukkoon ja muovaa massasta 6 isoa pyörykkää. Paista voissa pintapuolisesti ja leikkaa sipuli ja valkosipulin kynnet mukaan pannulle. Kuullota ja lisää tomaattimurska. Anna keittyä kannen alla n. 15 minuuttia. Sillä aikaa voi raastaa kesäkurpitsat lautasille valmiiksi, käyttämällä julienne-raastinta tai ihan tavallista perunankuorijaa. Lämmitä ihan aavistuksen kesäkurpitsanauhoja pannulla tai mikrossa, ja mausta limen mehulla. 

Päälle voi ripotella tuoretta basilikaa ja parmesania. Olipahan muuten hyvää! Voin suositella lämpimästi halparuokakirjaa muutenkin. Se on todella hauskasti kirjoitettu, mikä on melko poikkeuksellista ruokakirjalta. Sen lisäksi kuvat on erilaisia, reseptit oikeasti helppoja ja edullisia ja varmasti myös herkullisia. 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

8 viikkoa kestänyt Warrior Challenge on nyt ohi. Oikeastaan se on ollut jo pari viikkoa, mutta vasta nyt ehdin summailemaan omia fiiliksiäni sen osalta. Viimeinen viikko meni valitettavasti kipeänä sängyn pohjalla, jonka takia en päässyt lopputestejä vetämään. Kävin inbody-mittauksessa joka kuulemma ei ollut kovin luotettava, sillä olin maannut juuri kipenä sohvalla viikon ja syönyt todella huonosti. En kuitenkaan tarvitse testejä siihen, että huomaan miten kunto on noussut kohisten. 

Omat tavoitteeni, jotka kirjoitin tännekin, olivat seuraavanlaiset: "Tavoitteena on kahdeksan viikon jälkeen olla voimmakkaampi kuin koskaan aiemmin. Haluan taas pystyä vetämään leukoja ja punnertamaan ojentajapunnerruksia. Lähtötasoni on ihan ok, joten uskon että jo ihan muutaman viikon aikana alkaa tulla tuloksia jaksamisen suhteen. "

Nuo tavoitteet täyttyivät. Pystyn vihdoin punnertamaan ojentajapunnerruksia polvet ilmassa, ilman että kyynerpäät naksuu ja vihloo. Pystyn myös vetämään leukoja pitkän tauon jälkeen. Yllättävää kyllä, nämä tavoitteet tuntuvat nyt toisarvoisilta siihen verrattuna, miten Warrior Challenge (ja ylitääpään koko TFW:n meininki) on vaikuttanut mentaalipuoleen. 

Paras tapa karistaa negatiivinen päänsisäinen puhe tai katkaista huonosti alkanut päivä on marssia TFW:n seinien sisälle ja imeä sitä energiaa itseensä. Joka tuntia ennen kuultavat motivaatiotarinat jäävät mieleen ja muistuvat juuri oikealla hetkellä mieleen. Tuntuu myös, että olen pystynyt jakamaan sitä energiaa eteenpäin ystäville, perheelleni ja teille kaikille. 

Vaikka kahdeksan viikon haaste on ohi, treenit jatkuu tästä eteenpäin samalla kaavalla.

Onko teillä muuten postaustoiveita treeneihin liittyen? 

Picture:Sara Vanninen, edit:me

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tähän aikaan vuodesta pukeutumisinspiraatio on ainakin meikäläisellä ihan huipussaan. Ei tarvitse enää pukeutua vain pysyäkseen lämpimänä, vaan voi jo miettiä ensisijaisesti vaatteiden ulkonäköä. Keräilin kolme tällä hetkellä silmää miellyttävää tyyliä, ja etsin samankaltaiset vaihtoehdot nettikaupoista. 

Ensimmäisenä on ALL PINK yhdistelmät, jotka näyttää tällä hetkellä ihanan raikkailta ja keväisiltä. Kombo toimii parhaiten vaaleisiin tennareihin yhdistettynä. Lempparituote on ehdottomasti nuo New Lookin housut vyöllä (7.) ja hintaakin on vain 29€, joten saattaa olla että päätyy ostoskoriin. 

1. here* 2. here* 3. here* 4. here* 5. here* 6. here* 7. here*  8. here* 9. here* 10.here* 11. here*

Toinen mikä iskee vuodesta toiseen, on nuden ja harmaan eri sävyjen yhdisteleminen. Tulee käytettyä ihan liikaa mustaa, joten kokovaalea asuyhdistelmä näyttää ihanan raikkaalta. 

1. here* 2. here*  3. here* 4.  here* 5.  here*

Printtipaita ja tekoturkki on omassa vaatefilosofiassa sellainen eräänlainen klassikko. Toimii aina. Kun mukaan heittää vielä peililasilliset suuret aurinkolasit, niin coolin ilmeen saa aikaan vaikka krapula-aamuna. 

1.here* 2. here* 3. here* 4. here*, 5. here*, 6. here*

*mainoslinkkejä

Share
Ladataan...

Pages