Ladataan...

Herään aamulla ja nousen sängystä kurkkimaan pimennysverhon taakse. Sydän pamppailee kun odotan, minkälainen sää siellä on. Hetkeksi kyseenalaistan itseni, ja pysähdyn ajattelemaan kuinka tällainen sotii onnellisuuskäsitystäni vastaan. Eihän sillä säällä pitäisi olla mitään sen kanssa tekemistä, kuinka hyvin päivä lähtee liikkeelle? Ja paskat.. ajattelen. Onhan sillä! Vaikka kuinka yrittäisin sitä vastaan taistella, ei minusta tule koskaan sitä ihmsitä, jolle on yhdentekevää paistaako aurinko, vai tuleeko taivaalta jäähiutaleita vaakatasossa. 

Kun auringonsäteet vihdoin tulvahtavat asuntoon tehden miljoonista pölyhiukkasista näkyviä, suupieleni kaartuvat hymyyn. Tänään vielä toimisto saa ammottaa tyhjyttään, sillä minä perustan etäpisteen ulos vielä yhdeksi päiväksi. Teen kokovartalosumutuksen aurinkorasvalla, kulautan aamukahvin alas ja pesen hampaat. 

Puen päälle bikinit, nappaan koneen ja vesipullon mukaan, käärin vanhan päiväpeittomme mahdollisimman kompaktiin kasaan ja survon sen kainaloon. Olen puistossa ensimmäisen joukossa asettelemassa leiriäni. Pikkuhiljaa ympärilleni alkaa levittyä lisää vilttejä. Lähes kaikilla on koneet mukanaan, joskin työnteko ei näytä kenellekään kovin hektiseltä. Edes retinanäyttöni ei oikein pärjää kirkkaille auringonsäteille ja joudun pinnistämään kaikki voimani nähdäkseni näytön. 

Tuijottelen ohikulkijoita, joiden kasvoilla näkyy sellainen pidättelemätön ilo. Työmatkalaisia, koiranulkoiluttajia, vanhuksia päiväkävelyllä, tarharyhmä siistissä jonossaan ja äitejä lastenvaunujen kanssa. Heidän hyväntuulisuus tarttuu minuun ja hymyilen kaikille, jotka suuntaani sattuvat katsomaan. 

Olen niin täynnä energiaa yhtäkkiä, että varaan iltapäiväksi treenit ja päätän kävellä salille. Tällaisia aamuja lisää! 

Shirt - Asenne, Skirt - Levi's (flea market)

Pictures: Sara Vanninen

Ladataan...

Ladataan...

Kävimme maanantaina lammassaaressa, ja siitä asti minulla on soinut päässä Elokuun saatilla. Samalla on tullut popitettua muitakin menneiden vuosien kesähittejä, kuten Kymppilinjan Minää. Se tuo mieleeni kaivohuoneen ja yhtä kuuman kesän kuin tämä toukokuu. Olemme myös pelanneet musavisaa Spotifyn Jonnet ei muista listan kanssa. 

Nappasimme nämä kuvat samalla lammassaaren reissulla. Alunperin minun ei ollut tarkoitus ikuistaa tätä asua. Huomasin nimittäin aamulla jo, että olin vetänyt tuon topin väärinpäin päälleni enkä jaksanut enää kääntää sitä. Tajusin kuitenkin, että tällainen graafinen mallihan tuntuu olevan nyt varsin trendikäs. Pitänee ottaa tämä jatkossakin käyttöön näin päin, sillä se on jotenkin ihanan ysäri. 

Totesin taas, että pitäisi luovemmin käyttää sitä omaa vaatekaappiaan, sillä usein yhdestä vaatteesta on niin moneksi. Varsinkin näillä kuumilla keleillä, kun vaihtoehtoja asuihin on yhden käden sormilla laskettava määrä. 

Koska temppareitten mukaan (ja kyllä, katson sitä edelleen vaikka väitin että nyt se loppuu!!) parisuhteen tärkein kulmakivi on se, että tyttöystävä viedään kylpylään aina säännöllisin väliajoin, on meillä nykyään hiukan spa-tunnelmaa kotona. Ostin nimittäin sellaisen monen litran vesiastian hanalla clasulta, ja olemme leikkanneet sinne aina yhden kurkun sekaan. Se on NIIIIN hyvää ja jotenkin paljon raikkaampaa kuin pelkkä vesi. Olen itse todella huono juomaan, joten tämä on parntanut ainakin omaa nesteytystä hurjan paljon. 

Olen kuunnellut äänikirjoja viikon aikana todella monta tuntia. Ensin kuuntelin Maria Veitolan Veitolan, ulkona lököillessäni on napeissa pauhannut Henriikka Rönkkösen Bikinirajatapaus, ja nyt kuuntelemme poikaystäväni kanssa yhdessä Jere Karalahdesta kertovaa Jere-kirjaa. Se on tosin vähän ärsyttävää, kun haluaisin kuunnella sitä jatkuvasti, mutta pitää aina odottaa että toinen on paikalla. :D Onko teillä jotain hyviä kirjasuosituksia joita saisi myös äänikirjana?

Pictures: Sara Vanninen

 

Ladataan...

Pages