Ladataan...

Meri on ihan uskomattoman kirkasta ja turkoosia. Vaikka monia upeita rantoja on tullut nähtyä, ei mikään kyllä vedä vertoja tälle vedelle. 

 

Kala on tuoretta ja sitä on tarjoilla joka päivä.

 

Vedenalainen maailma on ihan omaa luokkaansa ja siihen pääsee tutustumaan sukellusretkillä tai snorklaamalla. 

 

Veden päälle rakennetut Villat on juuri niin hienoja kuin kuvissakin. Ja mikä parasta, niistä pääsee omia rappusiapitkin suoraan veteen. 

 

Iltaisin rantaan tulee pieniä haita, jotka eivät kuulemma tee ihmisille mitään. 

 

Vaikka ei olisikaan valinnut all inclusive- pakettia, ei tarvitse rahoja tai korttia kantaa mukana, sillä kaikki laitetaan huoneen laskuun ja koko potti maksetaan lähtiessä. 

 

Aikaerorasituksesta ei juuri tarvitse kärsiä, sillä Suomeen on vain kahden tunnin ero. 

 

Saaria on niin monia, että oikea löytyy varmasti jokaiselle budjetille. Jos haluaa pärjätä mahdollisimman edullisesti, voi suunnata paikallisten asuttamille saarille.

 

Saaret ovat sopivan pieniä, jotta joka paikkaan voi tallustella vaikka paljain jaloin. 

 

Iltaisin voi makoilla riippukeinussa ja tuijotella kirkasta tähtitaivasta. 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Olen jälleen kerran mennyt sanattomaksi täällä olevien ihmisten ystävällisyydestä. Ymmärrän hyvin, että se kuuluu myös heidän työnkuvaansa. Kuitenkin heidän avuliaisuutensa on ulottunut myös sen ulkopuolelle. Joka aamu, kun astelemme aamiaispaikkaan, tervehditään meitä suurien hymyjen kera. 

Yksi tarjoilijoista on myös tullut muutamana päivänä höpöttelemään pöytäämme. Sama tarjoilija tarjoaa meille aina myös kahvit, vaikka juommekin sitä vähintään yhden täyden pannullisen. Hän kertoi asuneensa vuosia euroopassa ja monessa paikassa ympäri Saksaa ja kertoi ettei oikein pidä saksalaisista. Pidin tätä aluksi vähän hassuna yleistyksenä, mutta kun kuulin tarinoita siitä, millaista rasismia hän oli joutunut siellä viettäminä vuosina kokemaan, sydämeni särkyi. 

Pahinta siinä oli se, että hän totesi suomalaisten olevan paljon mukavampia, ennakkoluulottomampia ja suvaitsevaisempia. En voinut olla miettimättä, pysyisikö mielikuva samana, mikäli hän viettäisi Suomessa joskus kunnolla aikaa? Luultavasti muuttuisi aika nopeastikin.

Hän ihmetteli, miten ihmisiä kategorisoidaan niin pahasti pelkän ihonvärin perusteella. "We are all human, after all" hän totesi. Kun kävelimme illalliselta kotiin, jäin miettimään, kuinka usein olen ulkomailla kohdannut sellaista ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta, joka on jättänyt sanattomaksi. 

Ajattelinkin nyt ottaa ihan tavoitteeksi tehdä enemmän hyvää ihan tuntemattomille ihmisille. Omat ennakkoluuloni eivät liity millään tavalla ihonväriin, mutta se ei tarkoita etteikö niitä olisi. Omille ystäville on helppo tehdä palveluksia ja hyviä tekoja, mutta tuntemattomien kohdalla se ei välttämättä tulekaan niin luonnostaan. 

Kirjoitin viime maanantaina viitsimisestä, ja tämä onkin nyt luonnollista jatkumoa sille. Tänä vuonna laitetaan hyvä kiertämään. 

 

Pictures: Sara Vanninen

Share
Ladataan...

Ladataan...

Olin jo kategorisoinut itseni kaupunkilomailijaksi. Tai vähintään sellaiseksi, että pitää päästä johonkin aktiviteettien pariin. Ajattelin, että rantalomat on nyt lomailtu, ja tylsistyisin siitä ettei ole muuta tekemistä kuin auringosta nauttiminen. Täällä paratiisissa muutaman päivän vietettyäni olen valmis syömään sanani. 

Vaikka täällä ei sukeltamisen, rannalla makoilun ja snkorklailun lisäksi ole kamalasti aktiviteettejä, ei päivissä ole tylsiä hetkiä ollut lainkaan. Parasta on vain viilentyä poolilla tai meressä, katsella värikkäitä kaloja ja tehdä leiri varjon alle aina kun kuumuus meinaa käydä liian raskaaksi.  Ruokailut rytmittävät hyvin päivää ja aurinko laskee niin aikaisin, ettei tule valvottua kovin myöhään. Ruoat ovat muuten olleet ihan älyttömän hyviä. Olen reissannut kuitenkin jonkin verran, ja olen tottunut siihen että mitä pienempi saari, sitä surkeammat ruoat. Täällä on tullut kuitenkin nautittua sellaisia makuelämyksiä, että oksat pois. Plussaa myös siitä, että listat vaihtuvat joka päivä!

Tähän voisi jopa tottua!


Bikini - La Mar

Pictures of me: Sara Vanninen

Share
Ladataan...

Pages