Ladataan...

 

Kaksi vuosikymmentä, jotka inspiroivat minua vuosi toisensa jälkeen pukeutumisessa ovat 20-luku ja 70-luku. Itselleni bändipaidat ovat niitä luottovaatteita, silloin kun ei tiedä yhtään mitä laittaisi päälle. Sen kun vielä yhdistää farkkuihin ja biker-malliseen nahkatakkiin, ei oikein voi mennä pieleen. Viime vuosina on kuitenkin alkanut kiinnostaa överileveät lahkeet housuissa, jotka saavat jalat näyttämään superpitkiltä (jopa tällaiselta tapilta). Nämä housut tulevat olemaan täydelliset syksyllä jonkun muhkean neuleen ja lierihatun kanssa. 

Tänään pitäisi kuitenkin keksiä jotain ihan muuta päälle, sillä suuntaan näillä näppäimillä kohti Tamperetta ja Blockfestejä. En ole koskaan aiemmin ollut kyseisillä festareilla, joten jännittävää nähdä millainen meininki siellä on. Vaikka kroppa onkin jo ihan sitä mieltä, että kesän riennot oli ja meni jo, odotan ihan hulluna Avaimen huomista keikkaa. Punainen tiili -albumia on tullut teininä luukutettua todella monta kertaa. 

Nyt on kuitenkin pakko mennä pakkaamaan, etten jää kyydistä. Toivottavasti törmäillään Tampereella!

Pants - Nelly (ON SALE) (here*), T-shirt - Nelly (here*), Shoes - Puma (here*)

*adlinks

Pictures: Sara Vanninen / Edit: me

Share
Ladataan...

Ladataan...

Eilen oli melko rankka päivä ja illalla kotiin päästyäni teki mieli saada ajatukset johonkin muualle. Avasin blogin ja luin teidän kommentteja eiliseen Netflix-postaukseen. Moni oli suositellut How to get away with murder -sarjaa, joten laitoin sen heti pyörimään televisiosta. Mieli parani huomattavasti ja koukutuinkin heti ensimmäisen jakson aikana kyseiseen sarjaan.

Aloinkin sen jälkeen miettimään, kuinka paljon olenkaan teiltä vinkkejä, oppinut tai tutustunut uusiin asioihin teidän takianne. 

Opin olevani erityisherkkä. Moni lukija on kirjoittanut havaitsevansa minussa erityisherkän piirteitä, ja sitä ennen en ollut kuullut koko termistä. Lopulta tutustuin aiheeseen hiukan enemmän ja totesin minun tosiaan olevan erityisherkkä. Moni asia on loksahtanut sen jälkeen paikalleen, kun tietyille ominaisuuksille on saanut "selityksen". 

Opin myös olevani introvertti. Sana ymmärretään usein väärin ja niin olin minäkin ymmärtänyt, ennen kuin joku kirjoitti teksteistäni huokuvan introverttiys. Kuvittelin jonkinlaisen ujouden ja hiljaisuuden liittyvän introverttiyteen, vaikka oikeastaan näillä asioilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Nykyään osaan paremmin varata itselleni aikaa ihan yksinään.

Tutustuin Ayurvedaan. Olette usein kiinnostuneita samanlaisista asioista, ja rakastankin sitä kun joku vinkkaa jostain asiasta josta en ole vielä kuullut. Ensimmäistä kertaa kuulin Ayurvedasta lukijalta, jonka jälkeen googlailin heti tekemään testiä omasta kehotyypistä. 

Opin, että pinaatti pitää ryöpätä. Ennen olin tyytyväisesti syönyt sen aina raakana salaatissa. Olette myös kertoneet monia huippureseptejä, joita edelleen käytän arjessani.

Olen katsonut tuntikaupalla hyviä TED-talkeja, joita aina välillä linkkailette. 

Olen lukenut huippukirjoja teidän suositusten perusteella, kuten esimerkiksi Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa ja Saku Tuomisen Hyvän elämän anatomian. 

Matkoilla olen löytänyt ihania kahviloita, ravintoloita, drinkkipaikkoja ja shoppailuapajia teidän vinkkaamina. Olen matkustanut pienille saarille, joissa olette joskus käyneet ja yöpöynyt teidän suosittelemissa majataloissa. 

Olen kokeillut meikkejä, ravintolisiä, treeniohjelmia ja uusia ruokia, joista olette olleet innoissanne ja suositellut niitä puolestani eteenpäin.

Olen päivittänyt Spotify-listaani teidän suosittelemilla kappaleilla ja luukuttanut niitä repeatilla. 

Oma maailmankatsomukseni on muutenkin laajentunut huimasti kommenttiboksissa käydyn asiallisen keskustelun tiimoilta. Olette haastaneeet, laittaneet ajattelemaan asioita uudelleen, ja puhkoneet kuplaani jossa elän. Olette myös antaneet vertaistukea ja kertoneet vaikeilla hetkillä, että kaikki kääntyy vielä hyväksi. Olette jakaneet koskettavia tarinoitanne ja antaneet minulle niin hurjan paljon enemmän kuin olisin koskaan osannut kuvitellakaan. 

Kiitos siis, että luette ja olette <3

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Mistä huomaa, että syksy on kulman takana? No täällä ainakin sitä, että kotisohva on taas paras paikka maailmassa ja menojalkaa ei enää vipata. Sanoin jo aiemminkin, että tämä kesä on jotenkin uuvuttanut, vaikka onkin ollut ihana. Syksy tulee olemaan hektinen töiden osalta, joten yritänkin nyt pyhittää iltaisin aikaa vain itselleni. Ja mikäs sen parempaa nollausta kuin sarjamaratonit?! 

Listailin omia lemppareita tähän alle. Kaikki löytyvät Netflixistä ainakin tällä hetkellä. 

Master Of None

Aziz Ansarin tähdittämä komediasarja, josta on tullut nyt kaksi kautta. Ensimmäisen katsoin Nycissä asuessani, sillä oli hauska katsella tuttuja kulmia ja se oli mielestäni ihan ok. Kuitenkin toinen kausi yllätti todella positiivisesti ja hyvä ettei itku tullut kun tajusin että olin ahminut kaikki jaksot parissa viikossa. Todella iso suositus!

Black Mirror

Ehkä yksi eniten ajatuksia herättäneistä sarjoista, jota olen ikinä katsellut. Katsoin koko kauden jo viime talvena, mutta edelleen mietin joitain jaksoista. Jokainen jakso on oma tarinansa ja sijoittuu yleensä lähitulevaisuuteen. Ei mitään liian scifi-meininkiä, vaan realistisen tuntuisia alternatiiveja yhteiskunnastamme. 

Kovat Kaulassa

Huijariväärentäjä ja rikollinen tekee diilin FBI-agentin kanssa välttyäkseen tuomiolta. Rikossarjaksi todella kevyt ja huumoripitoinen, ja Matt Bomer mieskarkkina on jo tarpeeksi hyvä syy katsoa sarjaa.

Uusi Sherlock

Tämä on uusin tuttavuus, jota aloimme katsoa vasta tänä kesänä. Olen Sherlock-fani, mutta epäilin hiukan roolitusta etukäteen. Jude Law ja Robert Downey Jr. ovat kyseisessä elokuvassa kummatkin niin karismaattisia, että pelkäsin pettyväni sarjan hahmoihin. Kuitenkaan se ei loppupeleissä haitannut lainkaan, vaan sarja sai mukaansa heti ensimmäisessä jaksossa. 

Californication

Ikilemppari, joka tuli tuijoteltua hetki sitten uudestaan alusta loppuun. Sarja kertoo renttukirjailijasta nimeltä Hank Moody ja hänen elämästään ja toilailuista Los Angelesissa. Taustalla on myös ihana rakkaustarina, joka kantaa sarjaa alusta loppuun. Paljon huumoria, ja kaiken kaaoksen sisällä myös hurjasti samaistuttavuutta ja tarttumapintaa henkilöhahmoissa. 

Blacklist

Todella koukuttava ja ennalta-arvaamaton rikossarja, jossa jälleen rikollinen on tehnyt sopimuksen ja auttaa saamaan kiinni maailman pahimpia rikollisia "mustalta listaltaan". 

Hip Hop Evolution

Katsaus Hip hop -kulttuurin syntyyn. Neljässä jaksossa käydään läpi kaikki Grandmaster Flashista Dr. Dre:hen. Kannattaa myös katsoa the Get Down, josta on tullut jo kaksi kautta. Se sijoittuu New Yorkiin Hip hopin syntyaikoihin, ja on uskomattoman hienosti toteutettu, 

Stranger Things

Jos joltain on vielä katsomatta ensimmäinen kausi, suosittelen todella lämpimästi. Tähän koukuttuu heti ensimmäisestä jaksosta. Upeat lapsinäyttelijät, mielenkiintoinen juoni ja jännittävä tunnelma pitää todella hyvin otteessaan koko kauden. Kohta on onneksi luvassa toinen kausi!

The people v. Oj Simpson

Tositapahtumiin perustuva sarja legendaarisesta OJ Simpsonin oikeudenkäynnistä ja kaikesta mitä siihen liittyi. Todella mielenkiintoinen katseltava huippunäyttelijöillä. Tämä kestää vain 10 jaksoa, joten on kiva maraton-sarja vaikka sadeviikonlopulle.

Person of Interest

Entinen CIA-agentti ja tulevaisuutta teknologian avulla ennustavan koneen kehittäjä estävät väkivaltarikoksia, joita kone ennustaa tapahtuvan. Ei liian scifiä, vaan juuri sopivalla tavalla "mahdollista". Jokainen jakso pitää sisällään yhden tapauksen, vaikka taustalla kulkee jatkuvampikin juoni. 

Mitkä teidän sarjalemppareita on? Saa jakaa komenttiboksissa!!

 

Share
Ladataan...

Pages