Ladataan...

Sain yhtenä päivänä idean tuttujuttu show -tyylisestä pelistä, jossa minä ja poikaystäväni asetamme Saralle ja hänen poikaystävälleen kymmenen kysymystä. Kumpikin vastaa kysymyksiin omalle paperilleen ja vastaukset paljastetaan samaan aikaan. Kun kummallakin on sama vastaus, saa pariskunta pisteen.

Tämä oli yllättävän hauskaa, ja päätimme jakaa vastaukset myös blogeissa. Meidän kysymykset ja Saran ja Juuson vastaukset löytyvät Saran blogista.

Meille asetetut kysymykset ja vastaukset tulevat puolestaan tässä (meikäläisen kommentit kursiivilla):

Tontolla on tunnetusti Elisalle monia lempinimiä. Mainitse niistä kolme hauskinta.

E: Timo Paneli, Taisto P. Suristin, Sami Hyypiö

T: Sami Hyypiö, Timo Paneli, Kala

Mille asialle nauroitte viimeksi kippurassa?

E: Tonton ottamalle hidastetulle videolle minusta lentokoneessa.

T: Munakasvideolle, jonka lähetin Elisalle.

Mitä ostatte tyypillisesti lähi-Alepasta? Mainitse viisi tuotetta.

E: Parsakaali, munat, banaani, porkkana, kikherneet

T: Kurkku, kvinoa, munat, kahvi, banaani

Tonton lempielokuva?

E: Lords of dogtown

T: Lords of dogtown

Paras yhteinen lomamuisto?

E: Tonton synttärit Panamassa. Otettiin vene heti aamusta autiolle saarelle ja vietettiin päivä kirkkaassa turkoosissa vedessä hedelmiä syöden.

T: Santa Teresassa (Costa Ricassa) vietetty kolme viikkoa kokonaisuudessaan.

Kummalla on yleensä pahempi krapula?

E: Elisalla

T: Tontolla

Jos menette lounaalle arkipäivänä Helsingissä, mihin ravintolaan menette?

E: Sushi san

T: La cantine

Mikä aiheuttaa eniten riitaa?

E: erilainen siisteyskäsitys

T: Elisan sotkut (lol)

Kuvailkaa teidän ensitreffit.

E: Cubassa (ravintola, ei maa) viettämässä iltaa isolla ystäväporukalla. Jossain vaiheessa livahdimme ulos pussailemaan ja lähdimme kahdestaan dtm:n viettämään loppuilta.

T: Kaivarin ranta, vesisade ja Lanson. (muistutin jälkikäteen, että nämä ei todellakaan olleet ensitreffit :D)

Mikä on spontaaneinta mitä olette yhdessä tehneet?

E: Nyciin lähtö 3 kuukaudeksi ilman paluulippua parin kuukauden varoitusajalla ja sen jälkeen väli- ja etelä-Amerikan kiertäminen ostaen aina vain pari päivää aiemmin liput seuraavaan maahan.

T: Vuosipäivä Cristalissa. (ei herranjumala :D)

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Belize on kovaa vauhtia nousemassa yhdeksi lempimaaksi omalla reissulistallani. Olemme toki vasta nähneet pienen osan, mutta toisaalta pieni on maakin. Koska Belize oli ennen Britannian siirtomaa, on se tosiaan englanninkielinen vaikka viime postauksessa virheellisesti sanoin sen olevan kaksikielinen. Kuitenkin täkäläisillä on oma "kieli", jota he sanovat broken englishiksi. Kun sitä puhutaan nopeasti, ei sitä tunnista englanniksi lainkaan. Hitaasti puhuttuna saattaa ymmärtää jopa kaiken. 

Maa on saanut itsenäisyyden vasta 1981 ja on ollut huikea kuunnella paikallisten tarinoita ja fiiliksiä siitä, miltä itsenäistyminen tuntui. Miten iho on ollut kananlihalla kun liput on nostettu ensimmäistä kertaa salkoon ja kaikki ovat olleet juhlatuulella. Ehkä siksi, että Suomen itsenäistyminen on ollut paljon esillä 100-vuotis juhlien takia, ovat nämä tarinat koskettaneet jotenkin erityisen paljon. 

Ainoa miinuspuoli Belizessä on melko kova hintataso lähialueisiin verrattuna. Toisaalta suomalaisena täällä pärjää hyvin. Majoituksiin menee eniten rahaa, mutta ruoat ja juomat maksavat ehkä puolet Suomen hinnoista. Kävimme viimeisenä päivänämme San Pedrossa ihan mielettömässä kadunvarsiravintolassa nimeltä Robin's. Hänelle sai käydä viemässä itse kalastamansa kalan, josta hän valmisti jotain. Hän teki minulle ja Saralle myös listan ulkopuolelta todella maukkaat kasvisruoat. 

Ihmiset ovat ystävällisiä, kohteliaita ja on mukava että englannilla pärjää lastenkin kanssa jutustellessa. Sää on ollut lämmin, muttei tuskaisen kuuma. Satieta on ollut päivittäin, mutta ne eivät ole kestäneet puolta tuntia kauempaa. Palaan seuraavaksi tuttujuttushow -pelin vastauksien kera, ja sitten tunnelmia Caye Caulkerista! Share
Ladataan...

Pages