Ladataan...

Terkut Lontoosta! Olen tosiaan kyläilemässä ystäväni luona, joka muutti tänne kesän lopussa. Päätimme pitää tällaisen miniloman tässä ennen joulua, ja viettää vähän laatuaikaa. Myös New Yorkissa asuva ystäväni lensi tänne, joten luvassa on varmasti ihan mahtava viikonloppu. Uhosin viime vuonna, etten juhli syntymäpäiviäni millään tavalla ennen kolmekymppisiä, mutta saattaa olla että joudun pyörtämään päätökseni. 

Tuntuisi haaskaukselta olla juhlimatta edes pikkuriikkisen, kun nyt kerran on Lontoossa ja parhaimpia ystäviä ympärillä. Kuulin myös, että ystäväni on varannut meille täksi päiväksi all you can drink Prosecco-brunssin, joten pitäähän sitä nyt vähän kilistellä! Ainakin tämä glitterimekko on pakattuna mukaan, ja saattaa eksyä päälle myös illalla.

Varsinainen synttäripäivä on vasta maanantaina, mutta eipä sillä niin väliä. Lapsena niitä juhlittiin aina jo marraskuussa ja kolmekymppiset ajattelin ihan pokkana siirtää kesälle, koska miksipä ei?

Nyt kuitenkin suljen koneen ja keskityn näihin tyyppeihin loppuviikonlopun <3 Ihanaa lauantaita kaikille!

Dress- Nelly.com (here*)  ON SALE!

*adlink

Pictures: Sara Vanninen

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kaupallinen yhteistyö: Didriksons

Otsikko voisi viitata unelmien kumppaniin, mutta tällä kertaa kyseessä on kuitenkin tämän Didriksonsin talvitakin ominaisuudet. Melbournelaiset sanovat, että heillä on yhden vuorokauden aikana neljä vuodenaikaa. No, Helsingissä tähän aikaan vuodesta on ainakin kolme. Ja siinä vaiheessa kun juoksee bussiin, jossa on lämmitys täysillä, saa kokea sen kesähelteenkin ainakin ajatuksen tasolla.

Sen takia parasta mitä voi tähän aikaan päällensä pukea, on juuri näihin säihin suunnitellut päällysvaatteet. Oma lempi yhdistelmä on silkkipaita, joka hengittää hyvin eikä jätä selkää hikiseksi siellä bussissakaan, ja lämmin takki jonka läpi ei tuuli tai kosteus tule. Kun pakkaa mukaan vielä ohuen neuleen, on aikalailla valmis kohtaamaan mitä tahansa päivä tuokaan tullessaan. 

Didriksons on jo vuonna 1913 perustettu brändi, jonka tuotteet ovat tehty nimenomaan pohjoismaisiin olosuhteisiin. Räntä, lumipyry, vesisade tai tiukka puhuri ei haittaa tämä takki päällä, sillä se on täysin vedenpitävä. Samalla takilla pärjää siis sen 80 prosenttia vuodesta, keventämällä tai lisäämällä aluskerrastoja. Selässä ja hupussa oleva teddykarva on ihan mielettömän pehmoista, ja tästä onkin tullut kunnon comfort-takki sellaisiin päiviin kun ulos ei tahtoisi lähteä lainkaan. 

Didriksons panostaa ympäristöystävällisyyteen ja on minimoinut veden, sekä kemikaalien käytön valmistusprosessissa. Kehitystyössä ei kuitenkaan ole unohdettu tyylikyyttä ja pohjanmeren alueesta inspiraationsa saanut mallisto näyttää todella hyvältä. Plussaa takki saa minulta jättikokoisista taskuista, joihin mahtuu usein koko omaisuus. Miten vapauttavaa onkaan liikkua ilman laukkua!

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Olen viime aikoina syönyt enemmän ja enemmän kasvisruokaa, ja pohdin nyt pitäisikö siirtyä vieläkin vegaanimpaan ruokavalioon. Olen aina rakastanut lihaa, vaikka perheemme oli kasvissyöjiä kun olin lapsi. Sen takia en ole tehnyt mitään ehdotonta päätöstä olla lihatta koko loppuelämääni. Huomaan myös nopeasti, milloin en ole saanut ruoastani esimerkiksi tarpeeksi rautaa, sillä silloin iskee kummallinen lihanhimo. En myöskään halua olla hankala kyläillessä, sillä jo nyt allergiani rajoittavat paljon syömisiäni. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ehdottomuus on usein huonosta ja niitä hyviä valintoja voi tehdä silti 90 prosenttia ajasta. 

Kaikki kuitenkin lähti siitä, kun katsoimme Santa Teresassa asustellessamme Cowspiracy-dokumentin Netflixistä. Silloin silmäni aukesivat vasta siihen, kuinka paljon lihatuotanto tuhoaa luonnonvaroja, ja kuinka paljon esimerkiksi vettä tarvitaan yhden pihvin tuottamiseen. Vaikka en ollut ajatellut lähteväni kasvisruokavalioon niin äkillisesti, tuntui sen jälkeen hyvin vaikealta perustella itselleen, minkä takia sitä lihaa pitäisi muka saada. 

Eilen katsoimme toisen Netflix-dokkarin vähän eri näkökulmasta, nimeltä Forks over Knives. Siinä tutkaillaan eläinperäisen ruoan vaikutuksia terveyteemme ja tulokset tuntuvat melko kiistattomilta. Lihasta ei ole hyötyä ihmiselle, päin vastoin. Dokumentissa käydään läpi kahden ravitsemustutkijan löydöksiä, ja näytetään potilasesimerkein, kuinka paljon pelkällä kasvisruokavalioon muuttamisella voi kohentaa omaa terveydentilaansa. 

Innostuin dokumentin jälkeen googlailemaan lisää tästä ruokavaliosta, sillä tuntuu etten välttämättä vielä osaa valmistaa sellaista kasvisruokaa, mistä saisin varmasti kaiken tarvitsemani. Muutaman mutkan kautta päädyin tällaiselle Youtube-kanavalle, johon ihastuin välittömästi. Opin Ausseissa ollessani tämän "meal prep"-kulttuurin, jota alan ehdottomasti noudattaa nyt kotona. Kun sunnuntana tekee vähintään neljän päivän ruoat valmiiksi, säästyy aikaa, rahaa ja ennenkaikkea on helpompi tehdä niitä terveellisiä valintoja, kun kaikki on mietitty etukäteen valmiiksi. 

On myös helpompi tehdä monipuolisia annoksia, kun tekee ison satsin kaikkea ja laittaa eväsrasiaan aina yhden kauhallisen kutakin. Usein vegaaniruoka esitetään mielestäni vähän tylsänä, mauttomana tai raakaruokana. Itselleni on tärkeää visuaalisuus ja se, että ruoka oikeasti maistuu hyvältä. Raakaruoka ei puolestaan toimi vatsalleni lainkaan. Avantgardevegan eli Gaz Oaklyn ruoat ovat kuitenkin sellaisia, että vesi nousee kielelle pelkästä videon tuijottelusta. 

Tässä on todella toteutuskelpoinen meal prep 4 päivän ruokailuille. Aion ehdottomasti toteuttaa tämän myös itse. 

Ja tässä puolestaan vähän vielä visuaalisempi ruoka, sriracha "meatballs". 

 

Toivottavasti videot iskee teihin yhtä paljon kuin meihin!

Share
Ladataan...

Pages