Caesar-perunasalaatti ja vesimelonisalsa

Saran mökillä tuli tehtyä niin hyviä ruokia (kiitos vain Lauralle aka super-kokille), että oli pakko tehdä niitä heti uudestaan kotona. Kaksi lempparia oli uusista perunoista tehty salaatti Caesar-tyyppisellä kastikkeella ja toinen oli raikas vesimelonisalsa. Söimme näiden kanssa kalaa, joka valmistui kätevästi uunissa samalla.

Caesar-perunasalaatti

n.0,7 kg uusia perunoita

1 purkki Creme fraichea

0,5 dl majoneesia (en tiedä onko edes tarpeellinen)

6 anjovisfilettä

2 valkosipulin kynttä

kevätsipulin varsia 2-3

1 tl Dijon-sinappia

1 sitruunan kuori raastettuna ja mehu

Keitä perunat, pilko muut ainekset pieniksi ja sekoita astiassa. Kaada kastike lopulta viilentyneiden ja pilkottujen perunoiden päälle ja sekoita tasaiseksi. Parasta tämä on mielestäni vasta seuraavana päivänä, joten kannattaa tehdä iso annos jääkaappiin.

Vesimelonisalsa

Puolikas vesimeloni

1 ruukku korianteria

1 punasipuli

1 limen mehu

suolaa ja pippuria

1 chili

Tähän ei varmaan sen kummempaa ohjetta tarvi. Kaikki ainekset vain pieneksi silpuksi ja sekoitus kulhossa. 

Nyt painelen itsekin jääkapille, sillä eiliseltä jäi vielä hyvin kumpaakin yli. NAM. Ihanaa alkavaa viikonloppua!

 

Share

Kommentit

Lape (Ei varmistettu)

Hiih ihana Elisa! Hyvä jos maistui! :)

Elisa Lepistö

<3 Todellaki!! 

Kommentoi