Helppo 4 ruokalajin illallinen

Illalliskutsujen järjestäminen on ihanaa, mutta voi aiheuttaa myös stressiä. Ainakin allekirjoittaneelle. Rakastan kutsua ihmisiä meille syömään, sillä kodin rauhassa keskustelut usein syventyvät paljon paremmiksi ja voi istua pöydän ääressä vaikka viisi tuntia ilman, että tarvitsee stressata seuraavan kattauksen alkamista. 

Pari viikkoa sitten tarjoilin tällaisen varsin helposti valmistuneen menun, vaikka ruokalajeja oli peräti neljä. Rakastan myös sellaisia ruokia, jotka voi tehdä mahdollisimman pitkälle valmiiksi, eikä tarvitse viettää aikaa keittiössä. Tästä menusta voi tehdä melkein kaiken valmiiksi ja keskittyä seurusteluun ja siihen, että viiniä on tarpeeksi laseissa. 

Alkuruoka: Kirjolohta, salsaa ja avokadokreemiä

n. 150 gr Kirjolohta

1 Avokado

Limen mehu & kuori

Sokerisuolaa

Herneenversoja

1 tomaatti

1 pieni punasipuli

1 rkl soijaa

Tämän voi valmistella pitkälle valmiiksi. Leikkaa ensin kalasta pieniä suikaleita ja hiero pintaan sokerisuolaa, sekä raastettu limen kuori. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Tee sillä välin salsa leikkaamalla pieneksi silpuksi sipuli ja tomaatti ja sekoittamalla soija ja limen mehu niiden joukkoon. Surauta blenderissä tai käsin avokado ja limen mehu tasaiseksi mössöksi, mausta suolalla. Kun vieraat ovat saapuneet, paista kalat kuumalla pannulla ja asettele kaikki kauniisti lautaselle. Säästä halutessasi avokadokreemiä myös pääruokaan.

2 ruokalaji: Viikunasalaatti resepti täällä

Salaatin voi tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan.

Pääruoka: paahtopaistia, punajuuripyreetä, uuniporkkanoita ja avokadokreemiä

1 kg naudan paahtopaistia

sokerisuolaa

2 punajuurta

1/4 Patroksen fetaa

suolaa

4 porkkanaa

oliiviöljyä

yrttejä uunikasviksiin

Sokerisuolaa naudan paahtopaisti ja paista se joka puolelta nopeasti pannulla. Laita uuniin paistomittarin kanssa 125 asteessa niin, että sisälämpötila on 55-60 astetta (riippuen siitä kuinka kypsäksi lihan haluat). Kilon paistille kannattaa varata ainakin tunti aikaa. Jos haluat tarjoilla paistin lämpimänä, laita se folion sisään uunin jälkeen. Porkkanat voi öljytä ja maustaa valmiiksi ja iskeä uuniin noin 15 minuuttia ennen tarjoilua (225 astetta 10-15 minuuttia). Myös punajuuripyreen voi tehdä valmiiksi surauttamalla blenderissä feta, ripaus suolaa ja punajuuret tasaiseksi. Avokadokreemi on samaa, jota tarjottiin jo alkuruoan kanssa. 

Jälkiruoka: Mutakakku, jonka voi ostaa valmiina ja laittaa sulamaan juuri ennen illallista. Jos haluaa tehdä annoksesta kauniimman, voi sen kanssa tarjota esimerkiksi pienet pallot jäätelöä. 

Viineinä oli alkuun Wolfbergerin Riesling ja lihan kanssa Footmarkin Pinotage.

Share

Kommentoi