Helppo arkiruoka 2: makaronilaatikko 2.0

Jatketaan näillä helpoilla perusruoilla. Kokeilin ensimmäistä kertaa Valion uutta mifua, joka muistuttaa ulkonäöltään aika paljon raejuustoa. Päätin tehdä tällaista makaronilaatikkoa, jonka ohje tuli mifun mukana. Muokkailin vähän reseptiä omaan keittiöön sopivaksi ja olipahan muuten hyvää. Parhaimmillaan laatikko oli seuraavana päivänä. 

Kauppalistalle:

  • 300 g makaronia
  • 1 purkki välimeren yrtit Mifua
  • 1 ruokakerma
  • 0,5 l maitoa
  • 1 tomaattipyree
  • 150 gr juustoraastetta 
  • 1 paketti kirsikkatomaatteja
  • 1 munakoiso
  • 1 pieni kesäkurpitsa

Leikkaa ensin munakoisot ja kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi levyiksi ja suolaa reippaasti kummaltakin puolelta. Anna olla 30-45 min, jotta vedet tulevat ulos. Paista ne öljyssä pannulla kummaltakin puolelta. Keitä makaroni suolatussa vedessä ja valuta lävikön läpi. Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja hienonna valkosipulit. Sekoita keskenään makaronit, tomaatit, valkosipulit ja mifupaketti. Laita lasagnevuokaan kerroksittain munakoiso- ja kesäkurpitsalevyjä ja makaroniseosta. 

Kuumella kattilassa maito, kerma ja 1 tl suolaa kokoajan sekoittaen. Anna sen kiehahtaa, jonka jälkeen mausta se tomaattipyreellä (joko 1 pieni peltipurkki tai 2 rkl). Sekoita seokseen myös 50 gr juustoa ja odota että se sulaa tasaisesti kastikkeeseen. Kaada kastike vuokaan mahdollisimman tasaisesti ja ripottele loput juustoraasteesta koko komeuden päälle. 

Paista 225 asteessa 15 minuttia ja anna vetäytyä hetken ennen syömistä. 

 

Share

Kommentoi