Helppo arkiruoka: Jauheliha-kesäkurpitsalaatikko

Eilen teki mieli jauhelihamakaronilaatikkoa tai lasagnea. Olin kuitenkin juuri vetänyt sunnuntaina pastaöverit pollo limonellolla, joten kaipailin näille jotain vähän kasvispainoitteisempaa vaihtoehtoa. Päätinkin korvata pastan munakoisolla ja kesäkurpitsalla. Lopputulos oli jotain moussakan, makaronilaatikon ja lasagnen välistä. 

Kyseessä ei ole tosiaankaan mikään erityisen hieno ruoka, mutta täydellistä arkeen. Uuniruoat ovat muutenkin ihania, kun voi rauhassa siistiä keittön ja mennä sitten sohvalle odottelemaan että ruoka valmistuu itsestään. 

Kauppalistalle:

  • 1 iso kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 3 valkosipulin kynttä
  • tomaattipyrettä
  • 400 gr jauhelihaa
  • 2 munaa
  • 0,5 l maitoa
  • 150 gr juustoraastetta

Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa ohuiksi levyiksi ja suolaa ne kummaltakin puolelta. Anna olla suolattuna väh. puoli tuntia, jotta nesteet tihkuvat pois. Sillä välin voit paistaa jauhelihan ja puristaa sen joukkoon valkosipulin kynnet. Mausta reippaasti haluamallasi tavalla, unohtamatta suolaa. Itse puristin vielä n. 2 ruokalusikallista tomaattipyrettä joukkoon.

Asettele lasagnevuokaan munakoisoa, kesäkurpitsaa ja jauhelihaa kerroksittain. Vispaa erillisessä astiassa munat ja maito tasaiseksi seokseksi ja kaada se lopulta vuoan päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Anna vuoan jäähtyä n. 15 min. ennen tarjoilua. 

Tätä olisi mahdollista tuunailla erilaiseksi korvaamalla liha jollain kasvisproteiinilla tai lisäämällä joukkoon esimerkiksi fetaa tai aurajuustoa. Myös sipuli ja erilaiset kasvikset sopisivat varmasti joukkoon.

Mukavia kokkailuja!

Share

Kommentit

Laura T.
Missä olet Laura?

Menee välittömästi kokeiluun! Kiitti!

Elisa Lepistö

Mahtavaa! Toivottavasti maistuu :)

jennajohannasi
Pirtti

Oi tää näyttää mainiolta, kiitos ohjeesta!

Elisa Lepistö

Helppoa, halpaa ja hyvää ;)

Jennun (Ei varmistettu)

Sun reseptipostaukset ovat PARHAITA! Tämä menee kokeiluun <3 :)

Elisa Lepistö

Jeeee! Kiva kun tykkäät! :)

aakk (Ei varmistettu)

Haha etsin tän tyyppistä reseptiä sun blogista pari viikkoa sitten, kun jostain syystä kuvittelin, että olit tämmöisen joskus aikoja sitten postannut. En tosin löytänyt :D Päädyin kuitenkin tekemään suht samanlaista ruokaa, tosin munakoison/kesäkurpitsan annoin olla suolattuina uunissa pelleillä jauhelihan paistamisen ajan ja jauhelihan sekaan meni tölkillinen tomaattimurskaa. Puolet juustosta päällisen sijaan väliin ja muna-maidon sijasta kolmen juuston kermaa, jäi tosin vähän löysäksi, joten kananmuna on varmasti hyvä idea :D Tästä tuli ihan yks uus lemppariruoka, vaikken kasvispainotteisesta ruoasta yleensä niin innostu.

Elisa Lepistö

Eikä!! :D Vitsi mikä sattuma! Hahahahah :D Ja kuulostaa oikein hyvältä tuo sunkin versio!

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko reseptissä muuten ajatusvirhe? Puolidesiä maitoa kuulostaa kovin pieneltä määrältä :'D

Elisa Lepistö

On!! Hahhaha ja siis mietinkin kun yksi kaveri kysyi että onko tosiaan noin vähän maitoa, ja vakuuttelin että juujuu! :DD hupsistaaaaaa. Eli siiis 0,5 litraa on oikea määrä. 

OlgaMaria (Ei varmistettu)

Sain tästä inspiraation nyhtökauran käyttöön! Siis jauheliha vaan korvataan nyhtiksellä:). Jääkaapissa on paketti odottamassa ja oon miettinyt mitä tekisin siitä. Kiitos!

Elisa Lepistö

Mahtavaa! Mä en oo vieläkään päässyt maistamaan nyhtistä!! Pakko mennä kohta johonkin isoon kauppaan, jotta pääsen kokeilemaan :)

OlgaMaria (Ei varmistettu)

Vinkki: Anton&Anton myy myös nyhtistä. Se onkin ainut paikka josta olen sitä onnistunut löytämään ihan ilman että oon ollut kaupassa kytiksellä johonkin tiettyyn aikaan :D

Elisa Lepistö

Kiitos vinkistä! Pitänee suunnata sinne ;)

Elisamoi (Ei varmistettu)

Ja tämä soijarouheella niin maailma kiittää :) Helppoa ja ekologista, mutta ennen kaikkea ihan yhtä maukasta. Kiitti reseptistä!

Kommentoi