Maailman paras gluteeniton pitsapohja

Ladataan...

Yksi lempiruoistani on pitsa. Varsinkin sellainen, missä on kasa rucolaa päällä. Vatsani tuntuu kuitenkin aina turpoamaan pitsapohjasta, joten olen melko harvakseltaan sitä tehnyt kotona. Nyt pitsanhimo yllätti kuitenkin niin kovaa, että heti aamu seitsemän jälkeen painelin ostamaan tarvikkeita sen tekoon. Päätin kokeilla kukkakaalipohjaa, jota on näkynyt monissa resepteissä. 

JA HERRANJESTAS, miten hyvää tämä oli! Poikaystäväkin oli ihan yllättynyt ensimmäisen suupalan jälkeen, oli kuulemma paljon parempaa mitä odotti. Ja tätä pitää kuulemma tehdä pian uudestaan. 

Omaan versiooni tuli yksi iso kukkakaali, 3 munaa ja melkein kokonainen parmesan-juusto raastettuna.

Täytteinä oli pinaattia, parmankinkkua, rucolaa, parmesan lastuja ja kirsikkatomaatteja. 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Höylää parmesanista ensin hiukan lastuja valmiin pitsan päälle. Loput juustosta voi raastaa pohjaa varten isoreikäisellä raastimella. Raasta myös kukkakaali ja sekoita raasteet keskenään. Lisää seokseen 2-3 munaa, niin ettei seoksesta kuitenkaan tule liian vetistä. Painele taikina pellille mahdollisimman litteäksi levyksi. Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan kullanruskeaa väriä. Lisää tomaattipyree sekä pinaatti ja paista vielä 10 minuuttia. Anna pitsan jäähtyä hetki ja ripottele päälle parmesan-lastut, kinkku, tomaatit ja rucola.

 

Share

Kommentit

Kiti
Katso tarkemmin

Ihanan näköistä! Pitsa on ihan parasta mutta todellakin turvottavaa... Täytyy kokeilla tätä. :)

Elisa Lepistö

Suosittelen! Tästä jäi ihan erilainen olo masuun :)

Kaisa/Si Moda (Ei varmistettu) http://simoda.fi

Siis meillä kävi ihan samoin tän kukkakaalipitsan kanssa! Ensinnäkin minä joka en oikeasti edes tykkää pitsasta tykkäsin tästä ja mieheni joka ei taas ole kukkakaalin suurin ystävä sanoi että tää oli ehkä jopa parempaa kuin normaalipitsa eikä edes maistunut kunnolla kukkakaalilta. Joten kyllä, vahva suositus täältäkin :)

Elisa Lepistö

Ihan loistava kompromissi! :D se on hassua, ettei se tosiaan maistu oikeastaan yhtään kukkakaalilta!

Emma E (Ei varmistettu)

Hei testaapa muuten tehdä pitsapohja kokonaan spelttijauhoista. Jopa supervatsaongelmainen veljeni pystyy syömään sitä ilman mitään ongelmaa! Spelttitaikinasta tulee vähän löysempi kuin normaalista ja se kannattaa kaulimisen sijaan painella jauhotetuilla sormilla uunipellille. Tulee superhyvää myös!

Myöskin Salosen kaurarieska toimii pikapizzapohjana! (Semmosia about tortillalätyn kokoisia). Ne on 100% kauraa eikä turvota yhtään. Ihan kaikista kaupoista ei löydy mut isoista ainakin.

Elisa Lepistö

Oii, hyviä vinkkejä! Joskus oonkin tehnyt jostain rieskasta pitsaa, mutta unohtanut tän innovaation täysin sen jälkeen :D

Kommentoi

Ladataan...