Panopasta ilman pastaa

Ladataan...

Panopasta käsitteenä on varmasti jo monille teistä tuttu. Kyseessä on Halparuokakirjan kirjoittajien Alisa Wilskan ja Natalia Tolmatsovan resepti, josta on lähiaikoina uutisoitu useammasakin paikassa. Poikaystävälleni panopasta ei kuitenkaan ollut vielä tuttu käsite, ja kävimme eilen seuraavanlaisen keskustelun:

"pitäiskö tehä tänään sitä panopastaa?"

"tehään vaan"

"meillä taitaakin olla jauhelihaa valmiiksi kaapissa... äh ei olekaan, pitää käydä ostamassa."

"miksi sä puhut kokoajan jauhelihasta? eikö meidän pitänyt tehdä kanapastaa?"

"eiii kanapastaa, vaan PANOpastaa" :D

Ei kuitenkaan tehnyt mieli varsinaisesti pastaa, joten päädyimme korvaamaan sen kesäkurpitsanauhoilla. Astetta kevyempi ja vihreämpi versio siis miltei legendaarisesta reseptistä, olkaahan hyvät!

Tuunattu panopasta (kahdelle henkilölle)

1 ruukku basilikaa (oikeassa reseptissä timjamia, mutta sitä ei löytynyt lähikaupasta)

2 valkosipulin kynttä

1 punasipuli

400 gr naudan jauhelihaa

1 tölkki tomaattimurskaa

2 tl suolaa

1 tl pippuria

2 kokonaista kesäkurpitsaa

1 lime

0,5 dl parmesania

Aloita leikkaamalla basilika pieneksi silpuksi ja pyöritä se, sekä suola ja pippuri  jauhelihan joukkoon ja muovaa massasta 6 isoa pyörykkää. Paista voissa pintapuolisesti ja leikkaa sipuli ja valkosipulin kynnet mukaan pannulle. Kuullota ja lisää tomaattimurska. Anna keittyä kannen alla n. 15 minuuttia. Sillä aikaa voi raastaa kesäkurpitsat lautasille valmiiksi, käyttämällä julienne-raastinta tai ihan tavallista perunankuorijaa. Lämmitä ihan aavistuksen kesäkurpitsanauhoja pannulla tai mikrossa, ja mausta limen mehulla. 

Päälle voi ripotella tuoretta basilikaa ja parmesania. Olipahan muuten hyvää! Voin suositella lämpimästi halparuokakirjaa muutenkin. Se on todella hauskasti kirjoitettu, mikä on melko poikkeuksellista ruokakirjalta. Sen lisäksi kuvat on erilaisia, reseptit oikeasti helppoja ja edullisia ja varmasti myös herkullisia. 

 

Share
Ladataan...

Kommentit

Suusta suuhun Alisa (Ei varmistettu)

Elisa nää sun kuvat on ihan mielettömiä, huuh! Näyttää taivaallisen jumalallisen ylimaallisen hyvältä <3 Panopasta pääs nextille levelille <3 Kokeilen itse tehdä siitä tänään vegaaniversin härkiksen avulla, mutta we'll see! Ja ihanaa, kun piipahdit julkkareissa, vaikka ei ehdittykään vaihtaa kuulumisia kunnolla. Toivottavasti nähdään pian vähän paremman ajan kanssa, oot ihana XO

Suusta suuhun Alisa (Ei varmistettu)

Tsiisus, noi mun salakielikoukerot oli sit tarkoitettu sydämiksi, puss

Elisa Lepistö

<3 <3 Oli just niin jumalallisen ylimaallisen hyvää miltä näyttääkin! Ja hei samat sanat takas vaan Alisa! :)

Venpuu (Ei varmistettu)

Hei sori ei nyt liity aiheeseen ollenkaan (tosin resepti vaikuttaa superhyvältä!), mutta yritin etsiä postauksiasi Meksikosta. Google antaa cosmon linkit, jotka eivät tietenkään enää toimi. En myöskään löytänyt hakutoimintoa tästä blogista. Olisko siis mahdollista antaa jokin linkki, koska Meksikon reissu suunnitteilla? :-)

Elisa Lepistö

Heips! Meksikojutut löytyy toukokuusta 2014. Tässä on yksi postauksista, mutta parhaiten varmaan pääsee selailemaan meksikojuttuja kun vain avaa tuo kuun auki :) http://www.lily.fi/blogit/start-living-your-best-life/chacaualla

ihanaa reissua jo etukäteen!

Kommentoi

Ladataan...