Raksalla tapahtuu

Tällä hetkellä remppa etenee vauhdikkaasti ja väliseinä on nyt purettu. Kun kävin työmaalla ensimmäistä kertaa niin, että seinä oli alhaalla, olin pakahtua valon määrästä. Harmikseni tähän rakennetaan kuitenkin vielä pieni seinänpätkä, joten ihan näin avaraksi se ei jää. Nukkumiselle on kuitenkin saatava oma tilansa, joten sen takia seinä on oltava. Tällä hetkellä asunto on melko kaaoksena, ja vakuutun päivä päivältä enemmän siitä, kuinka hyvä päätös oli ottaa remontti ammattilaisilta. 

Muistan kun kaikki sanoivat minulle etukäteen, että seinää purkaessa sitä roskaa tulee todella paljon. Kohauttelin vähän olkiani sille ja totesin ettei se nyt ole niin paha kun kyseessä ei ole edes kantava seinä. Nyt kun tuolla kävi pyörähtämässä niin täytyy kyllä myöntää, että ihmettelin mistä tuo kaikki tavara oikein oli peräisin. 

Myös keittiön saareke oli purettu, ja loput kaapit otettu alas. Ihana nähdä konkreettisesti, miten hommat edistyy. Seuraavaksi vuorossa on uuden seinänpätkän rakentaminen. Siirrämme makuuhuoneen seinää sen verran, että sisäpuolelle mahtuu 5 kpl kaappeja. Haluan ehdottomasti paljon säilytystilaa, jopa mielummin liikaa kuin liian vähän. Kun kaikille asioille on omat paikkansa, on koti helppo pitää siistinä. 

Pohdimme pitkään, miten saisimme parhaiten kaappitilaa, ja päädyimme lopulta tähän seinän siirtoon. En halunnut käyttää olohuoneesta yhtä seinää kaapistolle, sillä haluan taiteelle tilaa. Myös eteiseen tulee kaappirivistö ja keittiöön lisätään enemmän alakaappeja. Kun rojuista on päästy eroon ja seinä on pystyssä, on maalausurakan aika. 

Tässä on nyt värit, joihin päädyimme (toki tietokoneen näytöllä näyttävät vähän erilaisilta). Valamo tulee keittiön seinään, Neito eteiseen, Serpentiini olohuoneen pitkälle seinälle ja muut seinät Tikkurilan valkoisella. Myös lattiaan tulee sama valkoinen sävyksi. Tuo valkoinen näyttää yllättävän tummalta tässä puhtaan valkoista vasten, mutta veikkaan että se on ihan erinäköinen sitten seinässä. Jännittää yllättävän paljon, miten kaikki sopii yhteen ja miten ne toimivat tiiliseinän parina. 

Share

Kommentit

iidis
Varpain jaloin

Kodista tulee varmasti ihana! Noi tiiliseinät ja lautalattiat <3 Voin sieluni silmin kuvitell amyös miten hyviltä valitsemanne värit tulevat näyttämään.

Tässä tulee kauhea kuume hankkia oma asunto, jonka voi si rempata juuri itselle (niin ja tietysti myös mun miehelle ja lapsille!) oikeanlaiseksi.

Elisa Lepistö

Kiiitos! Ja ihana kuulla. Siis mulla puuttuu täysin toi kyky kuvitella että miltä noi näyttää seinissä :D Se on jännä, miten esimerkiksi vaatteiden kanssa osaan kuvitella hyvin miltä joku yhdistelmä näyttää ihan kokeilematta, mutta sisustusjuttujen kanssa mun pitää ihan oikeasti nähdä ne in action :D 

iidis
Varpain jaloin

Se on täysi opittavissa oleva taito! Mä maalailin aikoinaan yhden asunnon seinät useampaankin kertaan, niin opin aika tehokkaasti siinä sivussa :)

Tasaraita

Voi eiii, mä niin rakastuin tuohon mustaan lattiaan ja te maalaattekin sen valkoiseksi. No ehkä syynä on se, että olen omassa kodissa katsellut 5 vuotta valkoista lautalattiaa ja silmä kaipaa jo jotain muuta. Kaikki tummat puiset lattiat on alkanu kummasti houkutella ja näyttää kiinnostavilta. :D

Elisa Lepistö

Se on itseasiassa tummanruskea. Mekin ihastuttiin siihen, mutta elettyäni niin pitkään pimeyden keskellä, haluan uudesta kodista niin valoisan kuin mahdollista :D sen takia vaaleat lattiat! 

Savon (Ei varmistettu)

Mitä suunnitelmia teillä on lattian suhteen, saisiko siitäkin jotakin postausta? :)

Elisa Lepistö

Se hiotaan ensin ja maalataan sellaisella puulattiamaalilla. Mulla oli toiveena että puumsyyt jäisivät näkyviin, mutta saa nähdä millainen lopputuloksesta tulee. Laitan kuvia sitten kun ollaan päästy siihen vaiheeseen :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Eiiii miten kivalta näyttää!!!!

Sarppanen (Ei varmistettu)

Tää olin muuten sitte meikä :D / saratickle

Kommentoi