Soba-nuudelikulho

Rakastuin soba-nuudeleihin joskus pari vuotta sitten syödessäni kerta toisensa jälkeen Linko-ravintolassa "soba-salaatin". Jostain syystä en ajatellut, että soba viittasi tähän maukkaaseen tummaan nuudeliin. Sittemmin Nycissä asuessani sain ahaa-elämyksen syödessäni toista soba-salaattia ravintolassa. Suomessa näitä ei ole tullut jostain syystä kokkailtua koskaan. 

Herkussa tänään vaellellessani kuitenkin bongasin paketin muiden nuudelien vierestä ja päätin testata, ovatko yhtä hyviä itse tehtyinä. Ja olihan ne, elleivät jopa parempia. 

Nuudelien sekaan raastoin kesäkurpitsaa ja porkkanaa suikaleiksi. Päälle laitoin granaattiomenan siemeniä, graavilohta, chiliä, avokadoa ja seesaminsiemeniä. Granaattiomena ei ehkä ollut ihan nappivalinta tähän, joten korvaisin sen vaikkapa jollain yrtillä. Kulhon kruunasi kastike, jota käytän myös riisipaperirullien kanssa. 

Kastike

  • 1 dl Mirin riisiviinietikkaa
  • 1 dl soijaa
  • 1 dl vettä
  • tilkka öljyä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • pieni pala inkivääriä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl hunajaa

Leikkaa valkosipuli ja inkivääri pieniksi paloiksi ja kuullota kattilassa öljyn kanssa. Lisää nesteet, sokeri ja hunaja ja kiehauta. Anna porista hiljalleen noin 5 minuuttia.

 

Share

Kommentit

Adama Sofia
Adama Sofia

Tuli heti nälkä, kun näin kuvat :-D  Nam - pitää kokeilla tätä ohjetta! 

Kommentoi