Tahini-kookoskana vihreillä kasviksilla

Ajattelin alkaa julkaisemaan enemmän tällaisia helppoja, mutta kuitenkin vähän erikoisempia arkiruokia. Nyt syksyn tullen ainakin itse on viihtynyt paljon paremmin keittiössä ja se tuntuu hyvältä paikalta suunnata omaa luovuutta tällä hetkellä. Tähän ruokaan sain inspiraation Alisan Satay-tofu-reseptistä. Olen allerginen maapähkinöille, joten sovelsin reseptiä hiukan. Käytin myös niitä kasviksia, joita kotoota sattui löytymään. Ruoasta tuli silti todella maukasta, ja varmasti jotain tämän tyyppistä tulee syötyä uudestaankin. 

Kastike:

  • 2 valkosipulin kynttä
  • peukalon kokoinen pala inkivääriä
  • 1 tl chiliä
  • 1 limen mehu
  • 1 dl kookoskermaa
  • 1 rkl soijaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1,5 rkl tahinia 

Hienonna valkosipuli, inkivääri, chili ja purista limen mehu. Sekoita myös muut aineet joukkoon ja laita maustumaan jääkaappiin. 

Muu annos:

  • 400 gr maustamattomia kanan fileesuikaleita
  • 3 kevätsipulia varsineen 
  • puolikas kiinankaali
  • 2 dl pinaatin lehtiä pakasteena
  • 1 dl soijapapauja pakasteena
  • riisinuudeleita

Paista kanan suikaleet kuumalla pannulla kypsiksi. Keitä riisinuudelit ohejiden mukaan ja huuhtele sen jälkeen kylmällä vedellä. Lisää pannulle kanan joukkoon pavut, pinaatti, kevätsipulin sipuliosat ja kiinankaali. Paista miedolla lämmöllä niin kauan, että pavut ja pinaatti on kunnolla sulaneet ja kiinankaali hiukan ruskistunut. Lisää pannulle kastike ja nuudelit ja pyöritä tasaiseksi. 

Päälle voit laittaa maun mukaan tuoretta chiliä ja kevätsipulin varret.

Chicken, spinach, tahini, noodles, onion, kale, coconut cream, chili, garlic and soy beans for dinner yesterday.

 

Share

Kommentoi