Täyttävä kasvisruoka: uunikasvikset hummuksen ja halloumin kanssa

Kuulun juuri niihin hölmöläisiin, jotka ovat kovaan ääneen kailottaneet etteivät yksinkertaisesti tule täyteen kasvisruoasta. Huonoimpia tekemiäni "kasvisruokia" ovat sellaiset, jotka ovat oikeastaan liharuokia, joista olen vain jättänyt lihan pois. Nykyään suhtaudun vähän erilailla kasvisruokiin, mutta edelleen silloin tällöin tulee tehtyä sellaisia ruokia joiden jälkeen on heti puolen tunnin päästä uudestaan nälkä. 

Tämä vei kuitenkin nälän hyvin pitkäksi aikaa. Rapeat uunikasvikset on muutenkin ihan parasta hyvän dipin tai parin kera. 

Kauppalistalle:

  • 1 bataatti
  • 3 porkkanaa
  • 1 pieni parsakaali
  • Turkkilaista jogurttia
  • seesaminsiemeniä
  • kurpitsan siemeniä
  • halloumi
  • sitruunapippuria
  • grillimaustetta
  • valkosipulia
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • hummusta (itse käytimme kaupan valmista, mutta itsetehty on parempaa täällä ohje siihen)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja pilko porkkanat ja bataatit. Olen alkanut jättämään kuoria näihin ja tuntuu että ne maistuvat melkein paremmilta niin. Levitä lohkot pellille parsakaalin kanssa ja lorauta päälle reilu loraus oliiviöljyä. Ripottele päälle grillimaustetta ja suolaa. Laita uuniin 15-20 minuutiksi.

Paista sillä aikaa halloumi kuumalla pannulla ja sekoita jogurtti, ripaus suolaa, 1 valkosipulin kynsi ja hiukan sitruunapippuria kastikkeeksi. 

Lisää ruokainspiraatiota? 
Tsekkaa nämä:
Kvinoaa, uppomunia ja uunikasviksia
Kasvisranskalaiset erilaisilla dipeillä
Itsetehty Chiapesto
Share

Kommentoi