Tortellinisalaatti Caesar-kastikkeella

Ai että!! Nyt tuli tehtyä niin hyvä salaatti, että edes Maailman paras kanasalaatti ei pysty kilpailemaan tämän kanssa. Teki tennispelin jälkeen mieli jotain tuhtia, mutta ravinteikasta, herkullista ja maukasta, muttei kuitenkaan mahdottoman epäterveellistä. Päädyinkin sitten tekemään majoneesittoman version Caesar-kastikkeesta ja nauttimaan sen lehtikaalipohjaisen salaatin kanssa. Kaiken kruunasi herkulliset tortellinit. Tämä jää ehdottomasti meidän talouden vakioresepteihin! 

Voisi muuten olla hyvä postausaihe koota kaikki sellaiset arkiruoat yhteen postaukseen, joita tulee tehtyä vuodesta toiseen. Alan keräämään listaa!

Kauppalistalle:

Lehtikaalia

Romaine-salaattia

Kanaa 300 gr

Pinaatti- tai juustotäytteisiä tortellineja

Parmesania n. 2 dl

1 avokado

Kastike:

1 Creme fraiche

2 valkosipulin kynttä

6 anjovisfilettä

1 sitruuna (kuori raastettuna sekä tilkka mehua puristettuna)

1 tl Dijon-sinappia

Keitä tortellinit suolavedessä ja valuta kylmän veden alla. Paista kanat ja mausta mielesi mukaan. Tee kastike leikkaamalla anjovikset ja valkosipuli mahdollisimman pieniksi tai hurauttamalla kaiken blenderissä tasaiseksi. Anna kanojen jäähtyä hetki. Revi lehtikaali ja salaatti astiaan, ripottele Parmesan ja sekoita kastike kaiken joukkoon. Salaatti on parhaimmillaan seuraavalla syöntikerralla, joten kannattaa tehdä hiukan isompi satsi kerralla!

 

Share

Kommentoi