Uudenlainen aamiaispöytä

Ladataan...

Kaupallinen yhteistyö: Uotilan kauraleipä

Leipä on ollut pienestä asti lempiruokani. Varmasti joka päivä tulee ainakin yksi leipä syötyä. Vaikka normaalisti kehittelen viikottain uusia reseptejä ja koitan pitää ruokavalion mahdollisimman monipuolisena, tulee jostain syystä leipä syötyä aina samalla tavalla juuston ja voin kanssa. 

Päätin haastaa omat aamiaistottumukseni ja tehdä vähän erilaisia leipiä. Pohjana toimi Uotilan leipomon 100% kauraleipä, jossa on runsaasti siemeniä. Siinä on vatsalle ja suolistolle hyödyllisiä kuituja myös pellavansiementen ja psyllium-kuidun muodossa. Varsin hyvä vaihtoehto kaikille, jotka haluavat vähentää vehnän määrää ruokavaliossaan.Kaura on myös luontaisesti gluteeniton, joten leipä sopii myös gluteenia välttelevälle (ei kuitenkaan keliaakikoille, sillä samassa tehtaassa käsitellään muitakin viljoja).

Päällisvaihtoehtoja:

Ilmakuivattu kinkku, suolaheinä ja maustamaton tuorejuusto

Graavilohi, maustamaton tuorejuusto ja seesaminsiemenet

Avokado, korianteri, lime

Maapähkinävoi, banaani, kookoshiutaleet

Ilmakuivattu kinkku, tomaatti ja maustamaton tuorejuusto

Avokado, maustamaton tuorejuusto, chili, lime

Ystäväni sanoi kesällä, että mistä tahansa ruoasta saa "trendikästä katuruokaa", kun siihen lisää avokadoa, korianteria ja limeä. Tämä pitää kyllä täysin paikkansa. Olen itsekin kova tunkemaan noita aineksia joka paikkaan, ja ne sopivat loistavasti myös leivän päälle. Parhaita mielestäni leivistä tulee paahtamalla ne kullanruskeiksi.

 

 

Share
Ladataan...

Kommentoi

Ladataan...