Ladataan...

Kerroin aiemmin illustraatio-illasta, johon meidän oli tarkoitus mennä. Valitettavasti sitä ei kuitenkaan järjestetty tällä viikolla. Onneksi Melbourne on tämänkaltaisia mahdollisuuksia pullollaan, ja suuntasimme sen sijaan maalausiltaan Cork & Chromeen Fitzroyssa. Konsepti on loistava: tuo oma pullo viiniä, ja kaikki muu on paikan päällä valmiina sinua odottamassa. 

Illassa on opettaja, joka näyttää tekniikat vaihe vaiheelta ja hänen malliaan voi seurata, tai soveltaa oman maun mukaan. Ensin hän käy läpi nopeasti, mitä pensseliä käyttää mihinkin vaiheeseen ja miten tietynlaisen lopputuloksen saa aikaan. Sen jälkeen laitetaan musiikki soimaan ja saa maalata itse perässä. Jonkin ajan kuluttua siirrytään taas seuraavaan vaiheeseen. 

Paikanpäältä saa myös tilattua juustolautasia, joten enpä oikein parempaa iltaa osaisi edes kuvitella. Osallistuminen maksoi 60 dollaria, mutta mielestäni oli ainakin sen arvoista. Maalauksen saa luonnollisestikin kotiin, ja onhan pelkät canvastaulutkin kalliita. Tällainen konsepti olisi ihana saada myös Suomeen. Instastoryyn vastaajien perusteella sille olisi todella kovaa kysyntää.

Taidan Suomeen päästyäni laittaa pyörät pyörimään tämän suhteen. Jos joku tietää jonkun, joka voisi olla kiinnostunut opettamaan tällaista, niin laittakaa ehdottomasti vaikka mailia! Aiheet voisivat olla sellaisia vähän skandinaaviseen makuun sopivia ja vaihtua aina viikottain. Todella terapeuttinen ilta ja muistutti taas, kuinka luomalla jotain saa oman mielen aina hiukan avoimemmaksi ja luovemmaksi myös uusille ideoille. 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kun ystäväni kysyi, kiinnostaisiko roadtrip Morningtoniin, jossa voisimme käydä rannalla piknikillä ja sen jälkeen parilla viinitilalla, ei minua tarvinnut juuri suostutella mukaan. Päivä oli aluksi hiukan pilvinen, mutta oikeastaan juuri täydellinen piknikille. Rannalla lokoilun jälkeen starttasimme taas auton ja ajoimme lähellä olevalle viinitilalle. Niitä on alueella itseasiassa todella monta, ja varmasti mikä tahansa on hyvä. Me vierailimme ensin sen nimisessä kuin Point Leo Estate, joka oli melko iso ja sen yhteydessä oli myös ravintola. 

Heillä oli myös suuri aurinkoinen terassi aurinkovarjoineen, josta avautui näkymät viiniviljelmille ja livebändi soitti musiikkia. Toiseksi paikaksi valikoitui Foxey's hangout, joka oli paljon pienempi ja jollain tapaa söpömpi kuin hulppea Leo Estate. Maistelu maksoi 6-8 dollaria kummassakin paikassa, mutta kun joku porukasta osti viinin, ei maistelua tarvinnut maksaa. 

Morningtoniin ajoi nopeasti Melbournen keskustasta ja se oli ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Jos olisi ollut yhtään viileämpi ilma, olisi ollut ihana yhdistää reissuun myös kuumalla lähteellä vierailun. Paikalliset sanoivat, että se on parhaimmillaan illansuussa silloin kun hiukan viileämpää ja tähtitaivas näkyy. Kuulostaa oikein romanttiselta!

Toinen kovasti suositeltu roadtrip on ajaa great ocean road, jossa ainakin kuvien perusteella on ihan mielettömät maisemat. En uskalla itsekseni täällä ajaa, joten ajattelin jättää sen reitin seuraavalle kerralle, kun poikaystäväkin on matkassa mukana. Täällä on niin paljon nähtävää ja välimatkat pitkiä, ettei 12 päivän aikana ehdi saada kuin pintaraapaisun muutamasta jutusta. 

Huomenna lähden tällaisen söpön Hike & seek -firman järjestämälle päiväretkelle Philip Islandille. Olen ollut täällä niin retkeilypäissäni, että tekisi vain mieli Suomessakin ostaa joku pakettiauto, johon rakentaisi majan taakse ja olisi vain reissun päällä koko kesän. Mikäli meidän putkiremontti realisoituu ennen kuin olemme ehtineet löytää uutta asuntoa, voi tämä olla ihan oikeastikin edessä :D

Dress - Nakd

Share
Ladataan...

Ladataan...

 

Olen miettinyt monesti, mikä Balissa kiehtoo niin monia suomalaisia. Maailma on täynnä upeita paikkoja, ja ainakin itse kuulun siihen porukkaan, joka mielummin kokee aina jotain uutta kuin menee samaan paikkaan uudestaan. Silti Balilla olen käynyt jo kolme kertaa ja aina sinne tuntuu jäävän palanen sydämestä. 

Surfficamppimme järjestettiin Canggussa, jossa en ollut aiemmin käynyt. Se on noin tunnin ajomatkan päässä Denpasarin kentältä ja ihan rannalla. Mikäli Balilla meinaa surffata, on paikka todella hyvä, sillä lähibiitsillä on Batu Bolong & Old Mans nimiset spotit, joissa aaltoja tuntui riittävän hyvin joka päivä. Jos lomalta hakee kauniita rantoja ja upeaa luontoa, en ehkä jäisi Cangguun ainakaan koko ajaksi. Ranta ei ole mikään kivoin auringonottoon, eikä luontokaan ole mitenkään paratiisimainen. 

Canggusta pääsee kuitenkin helposti eri paikkoihin autolla ja kohtuullisen ajomatkan päässä on esimerkiksi kaunis Ubud, jossa on vesiputous, riisipellot, paljon joogamahdollisuuksia ja hyvää ruokaa. Myös Uluwatu on ehdottomasti käymisen arvoinen, sillä rannat ovat jylhiä ja luonto on erilaista kuin Canggussa. Siellä kannattaa suunnata illalliselle tai drinksuille Single Finiin. Aikaisemmin olen käynyt myös Nusa Lembongan nimisellä saarella, jonne pääsee veneellä Sanurin satamasta. Se on todella kaunis saari, jonne voi tehdä päiväretken tai viihtyä muutaman yönkin. Jos reissu on pidempi, voi suunnata esimerkiksi Lombokille, joka on Gilejä vielä vähän rauhallisempi mutta pääsee paratiisimaiseen fiilikseen.

Ihastuin kuitenkin itse Cangguun paljon. Surffin lisäksi se on pullollaan ihania ravintoloita, joista omat lempparini ovat Cafe Organic, Crate Cafe, Betelnut Cafe, Shady Shack, Gypsy , Nalu bowls ja pienen matkan päässä oleva Peloton Supershop. Hinnat ovat länsimaalaisen kukkarolle naurettavan halpoja ja kaikissa on paljon kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja. Myös La Laguna on näkemisen arvoinen, vaikka siellä valitettavasti kasvisruokaa ei oikein ollut tarjoilla. Alkupaloista sai kuitenkin yhdisteltyä sellaisen setin, että vatsa tuli täyteen. La Laguna oli kuin pieni kylä, jossa oli valaistuja mökkejä, joissa oli tarjolla esimerkiksi Tarot-kortti ennustuksia ja muuta vastaavaa. 

Myös hieronnoissa kannattaa käydä, sillä tunnin setti maksaa 6-15 euroa. Niissä on valitettavasti jonkin verran eroja ja itselleni sattui kaksi vähän huonompaakin kokemusta. Chillax-nimisessä paikoissa koin kuitenkin yhden elämäni parhaista hieronnoista, joten voin suositella sitä lämpimästi. Jos menojalkaa vipattaa, suosittelen suuntaamaan Pretty Poisoniin tiistaina, torstaina tai lauantaina. Täällä paikasta enemmän. Nuoremmat kävivät myös melko paljon Old Mansissa, johon itselläni riitti rahkeet vain yhtenä iltana. Jos auringonlaskua haluaa mennä ihailemaan, tai hengailemaan rannan viereen infinty poolille, kannattaa suunnata The Lawn-nimiseen paikkaan.

Skootterin saa vuokrattua noin 3,5 eurolla päiväksi, joten sillä on helppo kulkea paikasta toiseen tai tehdä pidempiäkin retkiä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Balilla on toispuoleinen liikenne, eikä tiet ole aina parhaassa mahdollisessa kunnossa. Myös rankkasade saattaa yllättää milloin vain, joten sekin kannattaa ottaa huomioon pidemmällä skootterilla suunnatessa. 

Canggu on alueena melko pieni ja kompatki, mutta nähtävää riittää varmasti useammaksi päiväksi jos hyvä ruoka, surffi ja itsensä hemmottelu kiinnostaa. Myös muutamia kivoja vaatelikkeitä löytyy päätieltä, joiden hintataso on tosin melkein suomen luokkaa. Sadekausi alkaa näihin aikoihin, joten se kannattaa myös ottaa huomioon reissua suunnitellessa. Sadekauden aikaan myös vedet ovat likaisempia ja joskus meressä saattaa olla jopa "roskalauttoja". Marraskuu on kuitenkin ainakin omasta mielestäni melko hyvää aikaa matkustaa Balille, eikä sadetta yleensä ainakaan koko päivää tule. 

Ensi vuonna Asenteen surfficamppi kestää koko marraskuun, joten niitä järjestetään ensimmäistä kertaa kaksi peräkkäin. Tästä kuitenkin vielä lisää ihan omassa postauksessaan, sillä campista on paljon kerrottavaa. Jäikö jokin vielä mietityttämään Canggussa? Vastailen mielelläni reissukysymyksiin!

SHADY SHACK

GYPSY

NALU BOWLS

CAFE ORGANIC

CRATE CAFE

SINGLE FIN

THE LAWN

PELOTON SUPERSHOP

PRETTY POISON

Share
Ladataan...

Pages