Ladataan...

Jostain syystä olen aina ollut todella vappuvastainen. Haalarikansa ahdistaa, samoin väenpaljous keskustassa ja humalaisten määrä. Tänä vuonna kuitenkin ajattelin korjata vähän omaa asennettani ja lähteä avoimin mielin vapunviettoon. 

Sain Ruotsista rakkaan ystävän yökylään ja illan suunnitelmat ovat vielä täysin auki. Ehkä tällaisina päivinä onkin hauskinta vain mennä fiiliksen mukaan ilman sen kummempia odotuksia. 

Tällä hetkellä makoillaan siskonpedissä, juodaan kahvia ja katsellaan temppareita. Saa nähdä mihin ilta vie. Ihanaa vappua kaikille!!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Kaupallinen yhteistyö: Microsoft

Osana Girlz in Tech -yhteistyötä pääsin haastattelemaan Microsoftin digitaalisen oppimisen strategiajohtajaa, Kati Tiaista. Puhuinkin jo aiemmin siitä, kuinka tärkeää on löytää uraan liittyviä esikuvia myös naisten joukosta. Rakastan kysellä itse eri ihmisten työnkuvista, urapoluista ja siitä mitä kaikkea he ovat opiskelleet. 

Kertoisitko muutamalla lauseella, mitä työnkuvaasi kuuluu?

Autan oppimista muuttumaan vastaamaan paremmin tulevaisuuden muutoksiin. Työskentelen opetusministeriöiden kanssa eri puolella Euroopaa, Lähi-Itää ja Afrikkaa.

Mitä olet opiskellut?

Olen alunperin opiskellut opettajaksi mutta teknologiakipinä veti minut IT-alalle kehittämään oppimista. Täällä olen saanut lisäkoulutusta teknologian alueella.

Mitä kautta oma polkusi nykyiseen asemaasi on kulkenut?

Minua on drivannut halu muuttaa maailmaa. Siksi halusin opettajaksi, kunnes tajusin että suurin muutos tulee tapahtumaan teknlogian saralla myös oppimisessa. Halusin erikoistua oppimisen digitaalisaatioon. Se vei minut ensin koulusta oppimateriaalikustantajalle kehittämään sähköisiä oppimisen työkaluja ja digitaalisia materiaaleja. Sieltä minut headhuntattiin Microsoftille kehittämään digitaalista oppimista.

Miksi mielestäsi naisia tarvitaan teknologia-alalle?

Ala tarvitsee lahjakkuuksia ja niitähän meistä naisista löytyy. Ala on uutena toimialana hyvin tasapalkkainen ja yksi varmimpia aloja työllistyä ja muuttaa maailmaa. Tulevaisuuden digitaalisia ratkaisuja ei voi jättää vain nuorten miesten kehitettäväksi. Tarvitaan myös tyttöjen vahvuuksia mukaan kehitystyöhön.

Koetko tasa-arvon toteutuvan alallasi?

Ehdottomasti.

Mistä nautit eniten työssäsi?

Saan kehittyä jatkuvasti ja olen askeleen edellä maailman muutoksessa. Pystyn vaikuttamaan en vain omaan työhöni, vaan myös esimerkiksi siihen miten lapset Afrikassa pääsevät oppimiseen käsiksi teknologian avulla.

Millainen ihminen sopii mielestäsi alalle?

Tulevaisuudesta kiinnostunut, luova, yhteistyökykyinen.

Mitä neuvoisit ihmiselle, joka on kiinnostunut alasta?

Tälle alalle on monta reittiä, tutustukaa laajalla skaalalla uusin opintosuuntauksiin esimerkiksi koneoppimiseen tai pitäkää teknologiakursseja minkä tahansa opintoalan rinnalla. Tulevaisuudessa tarvitaan esimerkiksi terveydenhuollon ammattilaisia, jotka pystyvät kehittämään vaikka vanhushuollon robotiikkaa, jotta vanhukset voivat elää itsenäisesti pidempään kotona. Kaikkien ei tarvitse olla koodareita, vaan oleellista on ymmärää miten teknologia voi parantaa maailmaa, millaisia konsepteja voidaan luoda ja millaisia ongelmia voidaan ratkaista. Itsekin voi opiskella näitä ajatusmalleja ns. algoritmista ajattelua vaikka verkosta. YouTubesta löytyy esimeriksi mielenkiintoisia luentoja Harvardista. 

Kiitos Kati haastattelusta!

Share
Ladataan...

Ladataan...

Hiukset alkaa olla auringon vaalentamat ja suolavedestä pöyhkeät, iho hyvin päivettynyt ja kasvot täynnä pisamia. Jos aina näyttäisi tältä ilman meikkiä ja hiustenhoitotuotteita, säästäisi melkoisen summan rahaa kosmetiikassa. Turkoosin meriveden ihmettely on jatkunut, eikä näkyyn taida tottua koskaan. 

Olemme joka ilta istuskelleet terassilla ja katselleet suuria kaloja ja haita, joita vieressä parveilee. Jostain syystä olin ajatellut, että hait tulevat vain pimeällä siihen. Eilen kuitenkin bongasimme samasta paikasta sellaisen meidän kokoisen hain keskellä päivää. Sen jälkeen allekirjoittanutta on vähän jännittänyt mennä uimaan (kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy), vaikkei ne kuulemma ihmiselle mitään teekään. Käytin kuitenkin varmuuden vuoksi illalla tovin googletellen eri hailajeja ja niiden syömistottumuksia. 

Parasta on tiirailla kaloja ja haita turvalliselta etäisyydeltä laiturilta tai terassilta. Rannalla elelee myös haikara(?) jonka olen nimennyt Sepoksi. Se odottelee aina rantaviivan tuntumassa, että joku iso kala ajaa pikkukalaparven paniikkiin, jolloin ne hyppivät suoraan Sepon suuhun. Pieniä kaloja on myös jotenkin todella meditatiivista seurata. Ne liikkuvat todella lähellä toisiaan ja tekevät mitä hienompia muodostelmia. Luonto osaa kyllä olla niin hieno välillä. 

Pictures: Marianna Mäkelä & Sara Vanninen

Share
Ladataan...

Pages