Lempeä linssi-kasviskeitto

Still Life

Kasviskeitot on vuodesta toiseen mun lemppareita. Keittoja on niin nopea ja helppo tehdä, ja ennen kaikkea niitä voi tehdä lukemattomilla eri variaatioilla. Mausteiset linssikeitot on aiemmin olleet mun bravuuriruokaa, mutta viime kuukausien aikana palkokasvit on täytynyt laittaa pannaan vatsa-oireiden takia. 

Pikkuhiljaa olen kuitenkin lisäillyt palkokasveja pienissä määrin ruokavalioon ja kokkailin pitkästä aikaa linssi-kasviskeittoa, tällä kertaa vähän vatsaystävällisempää sellaista! Aiemmin olen tosiaan laittanut keittoihin rutkasti linssejä, papuja ja sipulia - yhdistelmä joka usein on herkkävatsaisille vähän liian äkäinen. No mutta tosiaan, tässäpä ohje vähän lempeämpään linssi-kasviskeittoon! Tätä keittoa tein ison kattilallisen ja siihen tuli vain 2dl punaisia linssejä. Keitto on ainesten puolesta hyvin simppeli, mutta makua siihen tuli kuitenkin kivasti kasvisliemestä, basilikasta, mausteista ja paseeratusta tomaatista.

Yleensä en seuraa mitään tiettyä reseptiä keittoja kokkaillessa, vaan heittelen ainekset kattilaan aikalailla fiiliksen mukaan. Tämä keitto oli kuitenkin niin hyvää että resepti oli pakko ottaa talteen. Tähän keittoon olisi muuten ihan mainiosti sopinut makua tuomaan muutama ruokalusikallinen kookoskermaa!
 

Linssi-kasviskeitto

1 kukkakaali
1 keskikokoinen bataatti
2 isoa perunaa
2 dl punaisia linssejä
n. 300 g paseerattua tomaattia
basilikaa
mausteita (suola, mustapippuri, pippurisekoitus, kasvisliemikuutio)

Kuori ja pilko kasvikset, keitä n. 10 minuuttia. Huuhdo linssit ja lisää ne joukkoon paseeratun tomaatin kanssa. Lisää mausteita mielen mukaan! Anna kiehua vielä n. 10-15 minuuttia. Nauti!

SEURAA:
Instagram  //  Bloglovin  //  Pinterest

 

Share

Kommentoi