RASPBERRY OVERNIGHT OATS

Sunday Blondie

Vapaat perjantait – ne, jos jotkin, ovat mielestäni arjen luksusta.

Kun aloitin nelipäiväisen työviikon, ajattelin, että perjantait olisivat minun päiviäni. Tuolloin kirjoittaisin blogitekstejä suloisissa pikkukahviloissa, näkisin ystäviä, lukisin kirjoja, ulkoilisin ja rentoutuisin.

Todellisuus osoittautui kuitenkin hieman toisenlaiseksi. Tähän mennessä perjantaini ovat kuluneet Pohjanmaalle ja Turkuun reissaamiseen sekä töiden tekoon, sillä olen tehnyt tunteja sisään kesälomaa varten. Perjantaiset menot eivät ole haitanneet, mutta voin kertoa, että juuri niiden vuoksi tämä vapaa perjantai tuntuu entistäkin luksukkaammalta.

Mitä aion tehdä tänään? Aloitin aamuni rauhallisella aamiaisella, jonka jälkeen siivosin. Seuraavaksi suuntaan toiselle aamiaiselle keskustaan ystäväni kanssa – koska jos ihmisellä on mahdollisuus nauttia kaksi aamiaista, why the hell not? Second breakkien jälkeen suuntaan hoitoon Living Day Spahan, ja illalla käymme miehen kanssa katsomassa elokuvan Espoo Ciné -elokuvafestivaalilla, joka starttaa tänään.

Aamu ilman tuorepuuroa ei tunnu oikein edes aamulta. Kesäfiiliksissä päädyin tekemään tällä kertaa vadelmaisen tuorepuuron.

Vadelmatuorepuuro

  • 1dl kaurahiutaleita
  • 0,75dl kauramaitoa
  • 1dl vadelmia
  • 1/2dl puolukoita
  • kourallinen murskattuja saksanpähkinöitä
  • ripaus vaniljaa

Tee tuorepuuro illalla valmiiksi jääkaappiin tekeytymään. Sekoita kaurahiutaleet, kauramaito, marjat ja hienonnetut saksanpähkinät. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Sekoita seosta aamulla, ja jos se tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon tilkka kauramaitoa. Aseta lempikulhosi pohjalle marjoja ja kaada tuorepuuro niiden päälle. Heitä päälle lempihöysteesi: itse olen tällä hetkellä hulluna Urtekramin chia-maapähkinävoihin.

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Share

Kommentoi