VEGAANINEN PESTOPASTA

Sunday Blondie

*Yhteistyössä Green Room.fi:n kanssa

Söin Italian matkallamme vain kerran pastaa, mutta rakasta suosikkiani: pestopastaa.

On ihmeellistä, miten toisinaan yksinkertaisimmat reseptit ovat parhaimpia. Ei tarvita kuin muutama laadukas, tuore ainesosa, ja maukas ateria on valmis.

Sain perjantaina testiini luonnonmukaisia elintarvikkeita maahantuovalta Green Roomilta Export Cuisinen papupastoja ja halusin heti päästä testaamaan niitä. Olen jo pitkään halunnut kokeilla papupastaa, sillä olen ollut utelias sen suhteen, miltä papupasta maistuu. Yllätyin huomatessani, ettei Export Cuisinen pastassa ole mitään muuta kuin papua. 100 grammassa pastaa on 45 grammaa proteiinia.

Selasin reseptejä netistä ja päädyin tekemään yksinkertaistetun version tästä Kodin Kuvalehden pestopastareseptistä. Pestopasta on superhelppo ja nopea ruoka, joka on ihana valmistaa perjantai-iltana ja nautiskella rauhassa kotona sohvalla pitkän työviikon jälkeen – tai hemmotella itseään lohtupastalla tällaisena sateisena maanantaina.

Vegaaninen pestopasta ja balsamicosienet

  • edamamepapupastaa
  • 2 ruukkua basilikaa
  • 1 sitruuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50g pinjansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • tuoreita herkkusieniä
  • balsamicoa

Jätä sivuun muutama basilikanlehti ja kourallinen pinjansiemeniä koristelua varten. Lisää basilika, yhden sitruunan mehu, kaksi pilkottua valkosipulinkynttä, pinjansiemenet ja oliiviöljy tehosekoittimeen ja sekoita samettiseksi tahnaksi. Keitä pasta ja paahda pinjansiemenet pannulla.

Viipaloi herkkusienet ja paista ne pannulla oliiviöljyssä. Ripottele päälle suolaa ja loraus balsamicoa. 

Keitä pastaa maksimissaan 45minuuttia, jotta siitä ei tulisi liian löysää. Kaada vesi pois ja sekoita pestosose pastan joukkoon kattilassa. Koristele pasta-annos basilikanlehdillä, paahdetuilla pinjansiemillä ja balsamicosieniviipaleilla. Enjoy!

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Share

Kommentit

M.
Avec Mari

Näyttää herkulliselta! Miltä tuo papupasta maistui? Täällä VHH vaihtoehdot haussa kesän ja loppuraskauden kunniaksi :)

Hanna K
Sunday Blondie

Papupasta maistui oikein hyvältä! Ei sitä itse pastan makua oikein erottanut, kun seassa oli niin paljon pestoa... :--D Maistoin kyllä papupastaa sellaisenaankin, mielestäni maku muistutti huomattavasti normaalia pastaa, mutta suutuntuma oli hieman erilainen. Suosittelen lämpimästi! ♥ Kovin kauaa ei tosin kannata keittää, jottei papupasta pääse liian löysäksi - mutta tämä nyt pätee tavalliseenkin pastaan. :--)

Voi että, siellä eletään jännittäviä aikoja! Onnea niin valtavasti, ihana Mari ♥♥♥

Tikamo

Itse tehty pesto on aivan parasta, voittaa valmiit pestot yleensä mennen tullen! <3

Hanna K
Sunday Blondie

Samaa mieltä! Kyllähän kaupoista löytyy nykyään ihan hyviä valmistuotteita mitä tulee esimerkiksi pestoon ja hummukseen, mutta itse tehtynä kaikki maistuu aina niin ihanan tuoreelta! ♥

Kommentoi