Yhdeksän ruokalajin jälkeen

Hello Helsinki

Perjantaina vietimme supermukavan päivän työkavereiden kanssa. Kyseessä oli eräänlaiset jäähyväiset, jotka jätettiin lounasriteilyllä, hieronnoilla sekä illallisella Farangissa. Voisiko enää parempaa toivoa?

Olen himoinnut Farangiin siitä lähtien, kun kuulin äidiltäni sen olemassaolosta - hänkin oli illallistanut siellä työporukan kanssa. Viimeisen parin vuoden minulla on kehkeytynyt ihailunsekainen rakkaussuhde aasialaiseen ruokaan, joten oli aivan huippua päästä syömään tällaista ruokaa vieläpä fine dining -ravintolaan perinteisten kympin annoksia tarjoilevien pienten ravintoloiden sijaan.

Farang on hieman piilossa, mutta paikka itsessään on aivan ihana. Hämyisä tila, kynttilöitä, pitkiä pöytiä ja supermukavat ja asiantuntevat tarjoilijat. Toisin kuin useimmissa "hienoissa" ravintoloissa, Farangin ilmapiiri on rennon avoin ja casual tiukkapipoisen pikkurillien koukistelun sijaan. Very nice.

Ja ne ruoat. Valitsimme listalta yhden maistelumenun, joka piti sisällään yhdeksän ruokalajin ilotulituksen. Lisäksi tilasimme mukaan suositellun viinivalikoiman, jossa juomat vaihtelivat ruokalajin mukaan.

Heti alkuun tarjoiltu vihersimpukka tuntui suussa miellyttävän pehmeältä ja räjäytti makuaistin valloilleen. Hullaannuin täysin ja menetin objektiivisen arvostelukykyni täysin koko illallisen ajaksi. Mieleni teki miltein huutaa: Tomi Björk, I adore you! 

Mutta. Ensinnäkin arvostelukykyäni sumensi se, etten ollut aiemmin päässyt kokemaan vastaavaa tilannetta - tottahan toki yhdeksän ruokalajia saa kenet tahansa hurmokseen. (Ja ne viinit.)

Ruoka oli todella hyvää, raaka-aineet harkittuja, kaikki oli hyvin koossa. Mutta kun vertaan Farangin makuja esimerkiksi piskuisen Tom Jam Thai Gourmet'n curryannokseen, täytyy sanoa, että thai-mamma tarjosi aidompia aasian makuja kuin  Björk. (Tosin mainittakoon, etten ole koskaan matkustanut Aasiaan enkä näin ollen myös syönyt siellä, joten mistäs minä mitään tiedän.)

Pienelle ihmiselle yhdeksän ruokalajia on aivan liikaa. Jokaisella annoksella joutui hieman säästelemään, että jaksaisi vielä seuraavan. Kenties annoskoot olisivat voineet siis olla pienempiä? Viiniäkin olisi pitänyt kitata aika tiukkaan tahtiin, mikäli olisi halunnut tyhjentää kaikki lasit.

Jälkikäteen jäi erittäin piukea mutta onnellinen olo. Farang on ihana paikka viettää aikaa hyvien ystävien kanssa, maistella uusia makuja ja keskustella rauhassa. Ruoan jakaminen tekee tilanteesta myös mukavan intiimin, joten ravintola sopii oivallisesti treffipaikaksi. Ainakin minä olisin otettu tällaisesta ravintolavalinnasta!

Kyllä mun edelleen tekee vähän mieli huikata kiitoksia Björkille. Ihana ravintola, ihana ilta.

Share

Kommentit

annemi

Farang on kyllä upea! :)

Hanna K
Sunday Blondie

Ehdottomasti yksi hienoimmista ravintoloista, jossa olen käynyt!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.